Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έγραψε ότι δεν περίμεναν «ευχαριστώ» από την Ελλάδα, έκαναν απλά το καθήκον τους ως άνθρωποι αλλά συστήνει στον Έλληνα ομόλογό του να μην μπλέκει την πολιτική με την ανθρωπιά

Συνέχεια στο δηκτικό tweet του Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά του Νίκου Δένδια δίνει ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, κάνοντας λόγο για «ανίατη Ελλάδα», που θυσιάζει την ανθρωπιά μπροστά στον πολιτικό φανατισμό.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε ο αξιωματούχος του ΑΚΡ είπε μεταξύ άλλων:

«Γνωρίζετε ότι προστρέχουμε σε βοήθεια πολλών χωρών κατόπιν αιτήματος τους. Δυστυχώς, όμως, οι ασθένειες της φίλης, γείτονος και συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ, Ελλάδας, δεν θεραπεύονται. Αιτήθηκαν τη μεταφορά στην Τουρκία 3 Ελλήνων πολιτών από το Τζιμπουτί και έπειτα από παρέμβαση του υπουργείου των Εξωτερικών μας, αυτοί οι τρεις Έλληνες έφτασαν στην Τουρκία μέσω της Turkish Airlines. Αλλά το ενδιαφέρον είναι πως όταν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών μίλησε για αυτό, δήλωσε ότι τους έφεραν πίσω στη χώρα τους με την υποστήριξη του υπουργείου Εξωτερικών του Τζιμπουτί και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ωστόσο, η Τουρκία ήταν εκείνη που ανέλαβε πρωτοβουλία και βοήθησε τη μεταφορά τους από το Τζιμπουτί έως την Ελλάδα. Αυτό το περιστατικό είναι σημαντικό, καθώς δείχνει πως το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είναι αιχμάλωτο της εχθρότητάς του προς την Τουρκία και της προπαγάνδας. Αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα της ελληνικής νοοτροπίας, σύμφωνα με την οποία η φανατική πολιτική προσέγγιση διαποτίζει ακόμη και ανθρώπινες σχέσεις. Θα θέλαμε να προειδοποιήσουμε τις αρχές στην Ελλάδα, ιδίως τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, να μην θυσιάζουν τα ανθρώπινα ζητήματα στον πολιτικό φανατισμό, όπως έχουν κάνει πολλές φορές».

Πηγή ethnos.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ