Με ένα πολύ σημαντικό και ενδιαφέρον κείμενό του ο Γιώργος Τσακίρης, πρώην πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου και πολύπειρος ξενοδόχος και συνδικαλιστής, τοποθετείται στα δρώμενα.

Ο κ. Τσακίρης στην τοποθέτησή του, αφού προτάσσει την υγεία και την φυσική επιβίωση υπογραμμίζει ότι μετά την πανδημία του κορωνοϊού, τίποτα δεν θα είναι ίδιο στον Τουρισμό. Όπως γράφει χαρακτηριστικά, «…Ο τουρισμός είναι σαν το υδραγωγείο. Ενώ διακόπτει άμεσα,για να ξαναλειτουργήσει θέλει χρόνο. Όσοι συνάδελφοι ξενοδόχοι, μετρούν τις μέρες για να…ανοίξουν, πλανώνται!!!».

Και για το επέκεινα, ο πρώην πρόεδρος του ΞΕΕ σημειώνει με νόημα ότι «…Η επόμενη μέρα, πως θα ενισχυθούν οι επιχειρήσεις, ώστε να σωθεί η βιομηχανία και η απασχόληση.
Οχι με κλασικό «σπρώξιμο» των υποχρεώσεων στο κοντινό μέλλον, αλλά με ουσιαστική στήριξη της βιωσιμότητάς τους, μειώνοντας υποχρεώσεις και μεταθέτοντας τις στο απώτερο μέλλον».

Η τοποθέτηση του κ. Τσακίρη έχει ως εξής:

«ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ.
Κλείσαμε!
Τώρα μας απασχολεί η φυσική επιβίωση μας.
Όταν αυτή, Θεού θέλοντος, επιτευχθεί, θα πρέπει να ασχοληθούμε και με την οικονομική.
Η επόμενη μέρα θα βρει τον Ελληνικό τουρισμό σε καταστολή. Οσοι πιστεύουν
ότι θα ξεκινήσουμε να δουλεύουμε στο παλιό περιβάλλον, ζουν σε άλλο κόσμο.
Το διεθνές περιβάλλον
του τουρισμού δεν θα είναι ίδιο. TOs,OTAs,Airlines,πελάτες, όλα θα είναι διαφορετικά.
Ο τουρισμός είναι σαν το υδραγωγείο. Ενώ διακόπτει άμεσα,για να ξαναλειτουργήσει θέλει χρόνο. Οσοι συνάδελφοι ξενοδόχοι,μετρούν τις μέρες για να…ανοίξουν,πλανώνται!!!
Η χρονιά εξελίσσεται απρόβλεπτα χωρίς πολλές ελπίδες.
Η επόμενη μέρα, πως θα ενισχυθούν οι επιχειρήσεις ώστε να σωθεί η βιομηχανία και η απασχόληση.
Οχι με κλασικό « σπρώξιμο » των υποχρεώσεων στο κοντινό μέλλον, αλλά με ουσιαστική στήριξη της βιωσιμότητας τους,μειώνοντας υποχρεώσεις και μεταθέτοντας τις στο απώτερο μέλλον. Στόχος της πολιτείας θα πρέπει να είναι η αποφυγή δημιουργίας νέων ζόμπι ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, ώστε να υπάρξει μέλλον με υγεία στην λειτουργία του τομέα».

. ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Ένα σχόλιο στο Γιώργος Τσακίρης: Τίποτα δεν θα είναι ίδιο-Πρώτα η φυσική επιβίωση, μετά η ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων

  1. Avatar Ο/Η Λεκάκης Δημήτρης λέει:

    Καλημέρα σας
    Οι εργαζόμενοι οι οποίοι δουλεύουν με εργόσημο σε αυτές τις εταιρίες δικαιούνται αυτή τη βοήθεια των 800€? Τους καλύπτει αυτή η σχέση εργασίας?

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ