Ειδήσεις

Σε «φουλ ρυθμούς» οι μηχανές των παρατάξεων

Σε αποφασιστική καμπή αναμένεται να εισέλθουν, από την προσεχή εβδομάδα οι δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις, δίνοντας πιο γρήγορους ρυθμούς, τόσο στην ολοκλήρωση των ψηφοδελτίων τους, όσο και στην ανακοίνωση των προγραμμάτων τους.

Ηδη μάλιστα έχουν επιλέξει (οι περισσότερες) τα εκλογικά τους γραφεία τα οποία και στελεχώνουν.

Η μάχη και στους δύο βαθμούς τοπικής αυτοδιοίκησης αναμένεται να είναι σκληρή και αμφίρροπη και δύσκολα θα ξεχωρίσουν τα φαβορί, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Απριλίου. Αλλωστε οι περισσότερες παρατάξεις, πιστεύεται γενικώς ότι είναι ισοδύναμες.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζής Χατζηευθυμίου έκανε χθες γνωστό ότι θα παρουσιάσει την παράταξή του, το βράδυ της προσεχούς Τετάρτης, στο «Ακταίον».

Σχετικά εκδόθηκε από την παράταξη η ακόλουθη ανακοίνωση:

Όλοι μαζί κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα.
Την Τετάρτη στις 8 το απόγευμα, στο ΑΚΤΑΙΟΝ, πολίτες από διαφορετικές αφετηρίες και πολιτικούς χώρους, ενεργοί και δημιουργικοί πολίτες του νησιού θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για τη Ρόδο.

Μαζί με το Χατζή, για τη Ρόδο που μας αξίζει.
Αυτό το μεγάλο όνειρο μας χωράει όλους, μπορούμε να το μοιραστούμε και να το κάνουμε πραγματικότητα.
Με τους νέους ανθρώπους μπροστά, σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Την Τετάρτη στις 8 το απόγευμα στο ΑΚΤΑΙΟΝ, ο Χατζής Χατζηευθυμίου θα παρουσιάσει τις αρχές και τις αξίες μιας νέας παράταξης.
Θα είμαστε εκεί.
Μαζί με το Χατζή.
Επίσης εκδόθηκε, από την ίδια παράταξη, η ακόλουθη ανακοίνωση:

Διευρύνεται καθημερινά η μεγάλη κοινωνική συμμαχία των πολιτών, που στηρίζουν την τολμηρή και ριζοσπαστική πρόταση του Χατζή Χατζηευθυμίου για ένα νέο, αποκεντρωμένο και σύγχρονο μοντέλο λειτουργίας του Δήμου Ρόδου.
Σήμερα 8 νέοι υποψήφιοι έρχονται κοντά μας, άνθρωποι καταξιωμένοι, με διάθεση προσφοράς.
Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την εμπιστοσύνη των συμπολιτών τους, με βεβαιότητα και αισιοδοξία για την επόμενη μέρα.
Τώρα υπάρχει μόνο η Ρόδος.
Τώρα αποφασίζουμε για τη Ρόδο.

Οι 8 νέοι υποψήφιοι είναι:
1. H Αικατερίνη Διακίδη-Κώστα, μία εξαιρετική επιστήμων ,Βιολόγος-Εκπαιδευτικός από τ’ Αφάντου.

2. Ο Ευάγγελος Κόντζος, Πολιτικός Μηχανικός, με ιδέες και διάθεση προσφοράς, από τη Λάρδο.
3. Ο Νίκος Κουμπιάδης, άνθρωπος με ήθος και άφθαρτος, Δημόσιος Υπάλληλος από το Μεσαναγρό.

4. Ο Αγαπητός Αμπελάς, Επιχειρηματίας και παλιά δόξα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από τη Ρόδο.
5. Ο Θεοφάνης Πελλός, Επιχειρηματίας με κοινωνικές αναφορές και δραστηριότητα από τ’ Αφάντου.

6. Ο Νίκος Δημήτρας, Αγρότης, άνθρωπος της δουλειάς, από τ’ Αφάντου.
7. Η Κατερίνα Κουμεντή, μια νέα παρουσία, Εκπαιδευτικός από τη Ρόδο.
8. Ο Νίκος Νικολάου, Συνταξιούχος Δημοτικός Υπάλληλος, με πολύπλευρη προσφορά, από την Αρνίθα.

Ο Γ. ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ
Ο επικεφαλής της παράταξης «Νότιο Αιγαίο-Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» κ. Γιάννης Μαχαιρίδης σε δήλωσή του, αναφορικά με τη χρήση της αίθουσας του Περιφερειακού Συμβουλίου, δήλωσε τα εξής:

«Η αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου που επέλεξε η παράταξή μας να ανακοινώσει τους δύο υποψήφιους Χωρικούς Aντιπεριφερειάρχες, όπως και όλο το κτήριο, ανήκει αποκλειστικά στον Δωδεκανησιακό λαό.

Η ίδια αίθουσα έχει παραχωρηθεί τα τελευταία χρόνια άπειρες φορές σε σωματεία, συλλόγους, αρχηγούς παρατάξεων, πολιτικά κόμματα, υπουργούς κλπ προκειμένου να γίνουν αντίστοιχες συνεντεύξεις τύπου και οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ να μπορούν απρόσκοπτα να κάνουν τη δουλειά τους».

O ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ
Από το γραφείο τύπου του υποψήφιου δημάρχου Ρόδου, Φώτη Χατζηδιάκου, εκδόθηκε χθες η ακόλουθη ενημερωτική ανακοίνωση:
Ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος συμμετείχε στην ημερίδα που διοργάνωσε χθες Πέμπτη 27 Μαρτίου στο ΑΚΤΑΙΟΝ η Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα Παραδεισίου με θέμα την ιδιωτικοποίηση του αερολιμένα Ρόδου «Διαγόρας».

Ο κ. Χατζηδιάκος τόνισε πως ο κρατικός αερολιμένας Ρόδου, ως μια από τις κυριότερες πύλες εισόδου της χώρας, αποτελεί βασικό πυλώνα στήριξης της τοπικής κοινωνίας και καταλυτικό παράγοντα της τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης της Ρόδου, αλλά και ολόκληρης της Δωδεκανήσου.

Στην αξιοποίηση του αεροδρομίου ΔΙΑΓΟΡΑΣ πρέπει να έχει λόγο η τοπική κοινωνία, για αυτό και επιβάλλεται ο συντονισμός και η συνεργασία των αυτοδιοικητικών θεσμών, των Επιμελητηρίων, της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

«Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως για λόγους εθνικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς και αναπτυξιακούς η Ρόδος και τα γύρω νησιά έχουν ανάγκη ενός σύγχρονου και ανταγωνιστικού αερολιμένα, όπως είναι το αεροδρόμιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ που θα συμβάλει στη γενικότερη ανάπτυξη του τόπου» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου.

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το Σάββατο 29 Μαρτίου, ο κ. Φ. Χατζηδιάκος θα προτείνει τη δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου, το οποίο θα διεκδικήσει δυναμικά τα δικαιώματα της τοπικής μας κοινωνίας αναφορικά με την αξιοποίηση του αεροδρομίου.

O Γ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ
Από την περιφερειακή παράταξη «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» του κ. Γ. Χατζημάρκου, ανακοινώθηκε, ότι στο ψηφοδέλτιο θα μετέχουν και οι ακόλουθοι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι:
• Φιλήμονας Ζαννετίδης, δημοτικός σύμβουλος σήμερα, τελωνειακός
• Θεώνη Λειβαδάρου, από την Σαντορίνη, λογίστρια

Ο ΧΑΡ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ
Ο υποψήφιος χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδ/σου με την παράταξη Χατζημάρκου κ. Χαρ. Κόκκινος, προέβη χθες στις ακόλουθες δηλώσεις:
Με αρκετή καθυστέρηση (σε σύγκριση με άλλες προεκλογικές περιόδους) ανακοινώθηκε στις 27/3/2014 στη Ρόδο η κάθοδος στις εκλογές της παράταξης του κ. Μαχαιρίδη και της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου. Από ό,τι διαφαίνεται η παράταξη αυτή οριστικοποιεί τον αριθμό των Περιφερειακών συνδυασμών που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών του Ν. Αιγαίου. Κάθε συμμετοχή είναι καλοδεχούμενη, όμως…

Αναφέρω αυτό το ΟΜΩΣ… γιατί μέχρι τούτη την ώρα έχω δεχθεί αμέτρητα τηλεφωνήματα και έχω συνομιλήσει με πολλούς πολίτες που διερωτώνται:
– Τριάντα (30) χρόνια παρουσίας σε θέσεις ευθύνης στα νησιά μας δεν ήταν αρκετά;
– Πού είναι η ανανέωση;

– Πήγαν «περίπατο» οι δηλώσεις περί τελευταίας θητείας στα κοινά;
– Τι καινούργιο θα προσθέσουν στην κοινωνία Νοτίου Αιγαίου που δοκιμάζεται από τη βαριά καθημερινότητα και δεν μπόρεσαν να την αντιστρέψουν;

– Πού ήταν και ποια ήταν η αντίδρασή τους το 2010 όταν εξαγγέλθηκε από το Καστελόριζο η «οικονομική κατοχή» της χώρας και βιώνουμε μέχρι σήμερα τις μνημονιακές πολιτικές λόγω των δεσμεύσεων που έχουν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας;

– Ως «καλοί μαθητές» του μνημονίου τι διαφορετικό θα φέρουν στον τόπο που «βουλιάζει» τα επόμενα πέντε (5) χρόνια;
– Αφού απέτυχαν να φέρουν την ισόρροπη ανάπτυξη στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα στις θητείες που ασκούσαν εξουσία θα το κάνουν τώρα;

Είναι ερωτήματα που δύσκολα θα απαντηθούν πειστικά από τους εκπροσώπους της Περιφερειακής Αρχής!!!

Υ.Γ. Πριν μερικά χρόνια έμπειρος Δωδεκανήσιος πολιτικός απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφων για πιθανή συμμετοχή στις εκλογές πολιτικών με πολύχρονη παρουσία στα κοινά απάντησε ότι το συζήτησε με μια γιαγιά από τ’ Αφάντου και του είπε:
ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ!!!

Η ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Η περιφερειακή παράταξη «Νησιωτική Ανατροπή» του κ. Μπενέτου Σπύρου, ανακοίνωσε χθες τους ακόλουθους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους:

1 Ιωάννου Αντώνης Γυμνασιάρχης Κως
2 Παϊζάνογλου Σαμής Τουριστικός Πράκτορας Κως
3 Βάγγαλης Κω/νος Επιχειρηματίας Ρόδος
4 Γιασιράνης Σταμάτης Κοινωνικός Λειτουργός Ρόδος
5 Διακοσταυριανού Αναστασία Καθηγήτρια Αγγλικών Ρόδος

6 Κακακιός Γιώργος Δικηγόρος-Μέλος Δ.Σ. Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου Ρόδος
7 Κουτσονούρης Ιωάννης Υπάλληλος ΕΟΠΥΥ Ρόδος
8 Μπαράκας Θανάσης Χρυσός Παραολυμπιονίκης, πρόεδρος Δωδ/κού Συλλόγου Τυφλών Ρόδος
9 Παγγά Κατερίνα Καθηγήτρια Μ. Εκπαίδευσης Ρόδος

10 Παπακαλοδούκας Γιώργος Φιλόλογος Ρόδος (Σύμη)
11 Χατζηγεωργίου Ανθούλα Φιλόλογος-Συγγραφέας Ρόδος
12 Ψαρρός Νίκος Επιχειρηματίας Ρόδος (Σύμη)
13 Δίκαρος Βασίλης Δικηγόρος Κάλυμνος
14 Κορφιάς Γεώργιος Επιχειρηματίας Κάλυμνος
15 Τριχάς Παναγιώτης Δικαστικός Επιμελητής Κάλυμνος (Λέρος)

16 Μιτσινίγκος Θανάσης Οπτικός Κάρπαθος
17 Φραγκούλης Γιάννης Απ. Αξιωμ. Πολεμ. Ναυτικού, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Δωδ/κών Σωματείων Αθήνας Πειραιά Κάρπαθος (Κάσος)
Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν αντίστοιχα οι πρώτοι υποψήφιοι από τις Περιφερειακές Ενότητες των Κυκλάδων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου