Ειδήσεις

Ο κ. Στέφανος Δράκος δοκιμάζει και στο Δήμο Ρόδου

Αφού κατόρθωσε να διχάσει τη Νέα Δημοκρατία στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές ο κ. Στέφανος Δράκος, γαμπρός του τ. γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλη Σταυριανού, με έτοιμο δημοσίευμα (με υπέρτιτλο και τίτλο), που κοινοποίησε σήμερα στα τοπικά ΜΜΕ, ανακοινώνει την υποψηφιότητα του με τον κ. Στράτο Καρίκη.

Ο κ. Δράκος, που απέτυχε να εκλεγεί πρόεδρος της ΝΟΔΕ, παρότι επεδίωξε ποικιλοτρόπως να αποδυναμώσει τον κ. Τ. Μιχαήλου και κατήγγειλε την εκλογική διαδικασία από την οποία εξελέγη με διαφορά η κ. Νατ. Βενετοκλή, αυτοπαρουσιάζεται μέσα από το έτοιμο δημοσίευμα, που εξέδωσε, ως “δήλωση από καρδίας” και δηλώνει ότι μετά από μια εσωτερική πάλη με τον ίδιο του τον εαυτό, διαπίστωσε ότι σημαντικότερο όλων είναι ότι οι απλοί, αλλά συνάμα ξεχωριστοί άνθρωποι πρέπει να σταθούν απέναντι στο αποκαλούμενο σύστημα.

Ακολούθησε στα πλαίσια της επικοινωνιακής τακτικής και δελτίο τύπου του κ. Καρίκη, που δηλώνει ότι “νιώθει τιμή από την απόφαση του κ. Στέφανου Δράκου”.

Στα δελτία τύπου που απεστάλησαν αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:

ΚΑΤΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ»

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ο Στέφανος Δράκος

Με μία δήλωση από καρδιάς ο Στέφανος Δράκος, Διδάκτωρ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, γνωστοποίησε την απόφασή του να συμμετάσχει στην εκλογική αναμέτρηση της 18ης Μαΐου, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ρόδου. Συμμετέχοντας στην παράταξη «Ροδίων Όραμα» του Στράτου Καρίκη, αποφάσισε να διεκδικήσει τη ψήφο του Ροδιακού λαού, έχοντας ως μοναδικό του σκοπό την προσφορά στους συνανθρώπους του.

«Κλήθηκα να λάβω μία ιδιαίτερα κρίσιμη και δύσκολη απόφαση. Να συμμετάσχω στον εκλογικό στίβο και να ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης από τους κατοίκους της Ρόδου, σε μία εποχή που η πολιτική και οι άνθρωποι που την χαράζουν ή την υπηρετούν τελούν υπό αμφισβήτηση. Έπρεπε να αποφασίσω εάν θα παραμείνω κριτής των εξελίξεων ή θα προσπαθήσω να συμβάλω στη διαμόρφωσή τους.

Σήμερα λοιπόν, ύστερα από εσωτερική πάλη με τον ίδιο μου τον εαυτό, διαπίστωσα ότι σημαντικότερο όλων είναι εμείς οι ίδιοι, οι απλοί, αλλά συνάμα ξεχωριστοί άνθρωποι, να σταθούμε απέναντι στο αποκαλούμενο σύστημα και να προσπαθήσουμε το Όραμά μας να αποτελέσει κομμάτι της δική μας πραγματικότητας. Να γίνουμε εμείς πρωταγωνιστές των εξελίξεων και διαμορφωτές της ζωής μας. Να προσφέρουμε για τον τόπο και τα παιδιά μας.

Δεν υπόσχομαι τα πάντα, δεν δεσμεύομαι για το απόλυτο, στέκομαι απέναντι σας, ως ίσος προς ίσους και επιθυμώ να με κρίνεται και να με εμπιστευτείτε. Είμαι ένας από εσάς, ένας απλός άνθρωπος, γέννημα θρέμμα της Ρόδου, που έζησα στο νησί μας την παιδική μου ηλικία, σπούδασα, και επέστρεψα στον τόπο μου, για να προσφέρω και όχι για να κερδίσω το οτιδήποτε. Με διάθεση προσφοράς και όντας απόλυτα ειλικρινής, σας κοιτώ στα μάτια χωρίς να ντρέπομαι και ζητώ τη στήριξή σας.

Ζητώ να με εμπιστευτείτε, να με αγκαλιάσετε. Να παλέψουμε μαζί, εσείς και εμείς, για την υλοποίηση του «Ροδίων Όραμα». Να παλέψουμε για την επαναφορά της χαμένης αίγλης στη Ρόδο, για τη δημιουργία και την ανάπτυξη, για τον τόπο που μεγαλώσαμε, που ζούμε, που αγαπάμε.

Σας ζητώ να μου δώσετε την ευκαιρία να γίνω συμμέτοχος στο νέο Όραμα για τον τόπο μας, από τη θέση του δημοτικού συμβούλου του ενιαίου Δήμου της Ρόδου, ως μέλος της μεγάλης δημιουργικής παράταξης «Ροδίων Όραμα» και δίπλα στον επικεφαλής αυτής Στράτο Καρίκη.

Με οδηγό μας, το πάθος και την όρεξη που διαθέτουν άνθρωποι νέοι, ανέγγιχτοι, άνθρωποι με πείρα και γνώση, να παλέψουμε όλοι μαζί, σαν μία μεγάλη οικογένεια, ώστε ο ευλογημένος τόπος που ζούμε να ανακτήσει τη λάμψη του και να αποτελέσει την ακριβότερη και σπουδαιότερη κληρονομιά για τα παιδιά μας, διότι από την επομένη των εκλογών και εφόσον με τιμήσετε με την ψήφο σας, θα ξεκινήσουμε μαζί μία νέα πορεία με στόχο τη δημιουργία και απώτερο σκοπό την ανάπτυξη».

Ο υποψήφιος
Στέφανος Δράκος
Με την ολοκλήρωση της σχολικής του εκπαίδευσης και επιτυγχάνοντας στις πανελλαδικές εξετάσεις, ο Στέφανος Δράκος, Δρ. Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ Mphil, Civil & Computational Engineering, Swansea University Mathematical finance, York University, εισήχθη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του Πολιτικού Μηχανικού.

Ακολούθησαν οι μεταπτυχιακές σπουδές του στον τομέα της υπολογιστικής μηχανικής στο πανεπιστήμιο του Swansea στην Ουαλία δίπλα στο καθηγητή G. Pande με αντικείμενο την ανάπτυξη καταστατικών νόμων τεχνητής νοημοσύνης, οι μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα των οικονομικών μαθηματικών στο τμήμα εφαρμοσμένων μαθηματικών του πανεπιστημίου του York με αντικείμενο τον σχεδιασμό χρηματοοικονομικών παραγώγων με κατανομές που καλύπτουν απροσδόκητα οικονομικά γεγονότα και η αναγόρευση του σε Διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης μετά την ολοκλήρωση της διδακτορικής του διατριβής στον χώρο των πεπερασμένων στοιχείων συζευγμένων προβλημάτων.

Εργάστηκε ως σύμβουλος μελετητής έργων μεγάλης κλίμακας όπως π.χ. το μετρό της Αθήνας, σε κατολισθητικά φαινόμενα σε όλη την Ελλάδα, σε ειδικές θεμελιώσεις κτλ. Παράλληλα, έχοντας συνεργασία με πανεπιστήμια του εξωτερικού συμμετείχε στην ανάπτυξη ερευνητικών λογισμικών στον χώρο της υπολογιστικής γεωμηχανικής. Τα τελευταία χρόνια η εταιρία του δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην ανάπτυξη πρωτότυπου κώδικα υπολογιστικής μηχανικής σε μεγάλες φίρμες του εξωτερικού όπως η Computer & Geotechnics στη Βρετανία, ενώ αναλαμβάνει την κατασκευή έργων κυρίως οδοποιίας και ειδικών θεμελιώσεων. Μέρος της επαγγελματική του δραστηριότητας είναι διατήρηση καταστήματος του δικτύου «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» στη Ρόδο.

Υπήρξε κριτής στο επιστημονικό περιοδικό Computer & Geotechnics και συνδιοργανωτής των τριών παγκόσμιων συνεδρίων Computational Geomechanics στη Νότια Γαλλία, στην Κροατία και στην Πολωνία.

Η συμμετοχή του στα κοινά ξεκίνησε το 1992 με τη φοιτητική παράταξη της ΔΑΠ, στη συνέχεια το 1998 με την εκλογή του στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου των Ελλήνων της Βόρειο Ανατολικής Αγγλίας, το 2006 εκλέχτηκε με την παράταξη της Ν.Δ. ως γραμματέας της αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Δωδεκανήσου, και το 2009 ως πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Δωδεκανήσου. Το 2010 έλαβε μέρος στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ όπου τελικά και εκλέχτηκε στη θέση του προέδρου της Τοπικής Οργάνωσης Ρόδου, ενώ το 2013 ήταν υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση Στράτου Καρίκη:
«Νιώθω τιμή για την απόφαση του Στέφανου Δράκου»

Στη δύσκολη εκλογική περίοδο που διανύουμε, επιδιώκοντας να είμαστε αυτοί που θα συμβάλλουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό στην υλοποίηση του «Ροδίων Όραμα», μόνο τιμή και ικανοποίηση μπορώ να νιώσω για την απόφαση του Διδάκτορος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Στέφανου Δράκου, να αποφασίσει να σταθεί δίπλα μου, διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας. Ένας άνθρωπος που αποτελεί παράδειγμα επιστήμονα και επαγγελματία, συμπαρατάσσεται στο πλευρό μου, αποδεικνύοντας ότι η πολιτική μπορεί να αλλάξει σελίδα και να προσφέρει πολλά.  
 
Η υποψηφιότητα του Στέφανου Δράκου, είμαι σίγουρος ότι θα χαιρετιστεί απ’ όλους τους πολιτικούς και ιδεολογικούς χώρους, αφού πέρα και πάνω απ’ όλα, πρόκειται για έναν άνθρωπο με μορφωτικό και κοινωνικό υπόβαθρο, που έχει τις περγαμηνές και μπορεί να συμβάλει στην αναβάθμιση της πολιτικής ζωής του τόπου και κατ’ επέκταση της διαβίωσης των δημοτών. Πρόκειται για έναν επιστήμονα, με ξεχωριστή προσωπικότητα και ήθος, που δρα σκεπτόμενος μόνο το καλό του συνόλου της κοινωνίας μας, κομμάτι της οποίας αποτελούμε και εμείς οι ίδιοι. 

Στράτος Καρίκης
Υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου