Ειδήσεις

Απαγορεύθηκε στη ΔΕΥΑΡ η κοινοποίηση στοιχείων των 198 εργαζομένων

Προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύεται στην ΔΕΥΑΡ η κοινοποίηση προσωπικών στοιχείων 198 εργαζομένων, που αφορούν στην προϋπηρεσία, μισθοδοσία και τυπικά προσόντα τους, προς την υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών με την επωνυμία “Ενιαία Αρχή Πληρωμής” και προς την υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με την επωνυμία “Μητρώο Απογραφής Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου” εξέδωσε χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου.

Η προσωρινή διαταγή έχει διάρκεια μέχρι την 28η Απριλίου 2014, μέχρι τη συζήτηση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων των υπαλλήλων και υπό τον όρο συζήτησης αυτής.

Όπως έγραψε χθες η “δημοκρατική”, η επιχείρηση αποφάσισε να εντάξει το προσωπικό από την 1η Ιανουαρίου 2013, ως προς το μισθολογικό και βαθμολογικό τους καθεστώς, στις διατάξεις του νόμου 4024/2011.

Με προηγούμενη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζήτησαν να μην εφαρμοστούν οι ως άνω διατάξεις και με τις οποίες θα επερχόταν σοβαρότατη μείωση στους μισθούς τους και εκδόθηκε απόφαση που τους δικαίωσε.

Η απόφαση δέχθηκε μεταξύ άλλων ότι οι μισθοί τους έχουν ήδη υποστεί μείωση με την εφαρμογή του άρθρου 31 του Ν. 4024/2011 σε ποσοστό 25%, ενώ νέα μείωση αυτών σε εφαρμογή του ως άνω νόμου 4093/2012 θα οδηγούσε σε συρρίκνωση των μισθών τους και θα αδυνατούσαν πλέον να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές ανάγκες συντήρησής τους, δεδομένου μάλιστα ότι οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν ήδη αναγκαστεί να λάβουν δάνεια για να αντιμετωπίσουν τις άμεσες ανάγκες τους μετά την ως άνω μείωση.

Η ΔΕΥΑΡ τους ανακοίνωσε πρόσφατα ότι προτίθεται, παρά την ως άνω δικαστική απόφαση, η οποία κατά το νόμο αναπτύσσει προσωρινό δεδικασμένο, να τους εντάξει στο μητρώο απογραφής μισθοδοτούμενου προσωπικού του Ελληνικού Δημοσίου και στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

Τους εργαζόμενους εκπροσωπεί ο δικηγόρος κ. Μ. Παπαϊωάννου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου