Τοπικές Ειδήσεις

«Αποκατάσταση της ισονομίας στα Δωδεκάνησα με το νέο θεσμικό πλαίσιο για τον αιγιαλό και την παραλία»

«Πιστεύει κανείς ότι δεν πρέπει να υπάρχει ένα ενιαίο νομοθετικό πλαίσιο για τον αιγιαλό και το περιβάλλον σε όλη την Ελλάδα αλλά να υπάρχουν περιοχές διαφορετικών ταχυτήτων και κανόνων;», τόνισε ο Μάνος Κόνσολας από το βήμα της Βουλής, αναφερόμενος στο γεγονός να ισχύουν στα Δωδεκάνησα, όσα ισχύουν για τον αιγιαλό και την παραλία και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Επεσήμανε ότι το προηγούμενο καθεστώς στηριζόταν σε Κανονιστικό Διάταγμα του ιταλικού φασιστικού κράτους έναν αιώνα πριν, όταν τα Δωδεκάνησα ήταν υπό Ιταλική κατοχή, το οποίο είχε επεκτείνει αυθαίρετα και όχι από άποψη ουσιαστικής περιβαλλοντικής προστασίας, την οριοθέτηση του Αιγιαλού – Παραλίας.

Στο εξής, ό, τι θεωρείται αιγιαλός και παραλία στο σύνολο της Ελληνικής Επικρατείας θα θεωρείται και στα Δωδεκάνησα με τα ίδια αντικειμενικά, επιστημονικά και αμιγώς περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά, με την ίδια ακριβώς προστασία και εγγυήσεις.

Παράλληλα, βέβαια, με τη διασφάλιση των αντίστοιχων ιδιοκτησιακών κεκτημένων του Ελληνικού Δημοσίου και των Ιδιωτών, που θα είναι καταγεγραμμένα και καταχωρημένα, πλέον, σε ένα σύγχρονο Εθνικό Κτηματολόγιο.

Ο Μάνος Κόνσολας επεσήμανε, επίσης, ότι: «μετά από την πλήρη και ενιαία εφαρμογή στο σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας της εθνικής κοινής νομοθεσίας για τον αιγιαλό και την παραλία θα δοθεί λύση και στο πρόβλημα των διοικητικών μέτρων εναντίον πολιτών της Δωδεκανήσου, που είχαν ενεργοποιηθεί με βάση το προηγούμενο

καθεστώς».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Ισίδωρος    29.02.2024 23:20

    “Τσακώνονται” οι κυβερνητικοί βουλευτές μας για το ποιος ενήργησε πρώτος για την κατάργηση του υφιστάμενου νόμου για την προστασία του αιγιαλού στα Δωδεκάνησα.
    Πλέον ο αιγιαλός ο οποίος θεωρείται κοινόχρηστο αγαθό και προστατεύεται με ιταλικό νόμο στα Δωδεκάνησα θα είναι έρμαιο στα χέρια των μεγάλων συμφερόντων, αφού μια επιτροπή θα αποφασίζει κατά το δοκούν και με το “αζημίωτο”, όπως συνήθως γίνεται στην Ελλάδα.
    Τα ξενοδοχεία, τα beach bars καθώς και τα αυθαίρετα μέσα στις παραλίες κάνουν ήδη πάρτι.
    Τώρα καταλαβαίνω γιατί οι “επενδύσεις” στην παραλία Αφάντου (Την μεγαλύτερη παραλία της Ρόδου, που ξεπουλήθηκε λόγο Τρόικας) και όχι μόνο έχει “καθυστερήσει”! Περιμένουν να αλλάξει ο νόμος και να έχουν την παραλία και επίσημα δική τους.
    Δεν τους φτάνει που με την νέα μαρίνα της Ρόδου και τα γιγάντια κτήρια ύψους 28μέτρων που θα γίνουν εκεί με τις ευλογίες των κυβερνητικών και τον τοπικών αρχόντων θα χάσουμε τον Ήλιο, τώρα δήθεν για το καλό μας θα κάνουν ιδιωτικές και τις παραλίες (ψηφίστηκε 31/12/23. Το άλλο αντίστοιχο τερατούργημα στη Ρόδο είχε γίνει με φωτογραφικό νόμο της χούντας).
    Είναι ώρα να ξυπνήσουμε οι ντόπιοι και ανεξάρτητα τι ψηφίσαμε να δούμε και το καλό του τόπου μας.
    Να μπορέσουν τα παιδιά μας να μείνουν με αξιοπρέπεια στο μέλλον και να μην αναγκαστούν να μεταναστεύσουν.
    Tο μόνο που θα φαίνεται στον ορίζοντα πλέον γι’ αυτά δεν θα είναι η ανατολή και η δύση του Ηλίου, αλλά να είναι υπάλληλοι των μεγάλων συμφερόντων που λυμαίνονται τη Ρόδο.
    Είναι ώρα να ξυπνήσουμε γιατί καλός μεν ο ύπνος καλύτερη όμως είναι η ζωή!
    Και όταν ξυπνήσουμε καλό είναι να ξέρουν οι βουλευτές μας και οι τοπικοί άρχοντες ότι δεν θα τους ξεχάσουμε!
    Ισίδωρος

Σχολιασμός άρθρου