Ρεπορτάζ

Η δημοτική αρχή Ρόδου έτοιμη για το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων

Στην τελική φάση της προετοιμασίας ενόψει του ανοίγματος των σχολείων (καλώς εχόντων των πραγμάτων και εφόσον δεν υπάρξουν νέες ανακοινώσεις από μέρα σε μέρα) βρίσκεται η δημοτική αρχή Ρόδου.
Αυτό τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους, ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Στράτος Καρίκης, επισημαίνοντας πως η δημοτική αρχή Ρόδου πρέπει να είναι έτοιμη για όλα:
«Εάν κυλήσουν ομαλά τα πράγματα και δεν προκύψει κάποια διαφορετική εισήγηση των ειδικών, την Δευτέρα θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων. Ήδη μίλησα με την Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου ώστε να υπάρξει συνεργασία για να είμαστε έτοιμοι από κάθε άποψη –κυρίως σε θέματα καθαριότητας και απολύμανσης. Και οι ίδιοι οι διευθυντές έχουν καταβάλει τεράστια προσπάθεια και νομίζω ότι θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι ενώ ο διαγωνισμός για να ανατεθεί σε ιδιώτη η καθαριότητα έχει ολοκληρωθεί. Τις επόμενες μέρες θα έχουμε ένα σημαντικό αριθμό ανθρώπων που θα συμβάλλουν στην προσπάθεια, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική περίοδο», ανέφερε, ο κ. Καρίκης.
Ο αντιδήμαρχος έθιξε ιδιαίτερα το θέμα των παιδικών σταθμών όπου πέρα από μία σοβαρή εργολαβία σε οκτώ παιδικούς σταθμούς για πολύ μεγάλες παρεμβάσεις, πραγματοποιήθηκε μία σύσκεψη για το θέμα: «Δεν ήμασταν ευχαριστημένοι από τους αύλειους χώρους των παιδικών σταθμών. Η Διεύθυνση Πρασίνου θέλησε να συνεργαστούμε και να διαμορφώσουμε με μελέτες αυτούς τους χώρους, ώστε να είναι πιο προσιτοί και βελτιωμένοι. Είναι γνωστές οι δράσεις των προσχολικών κέντρων ενώ από την πλευρά μας, προχωράμε μελέτες για δύο παιδικούς σταθμούς στην πόλη, για τα συστήματα ύδρευσης, τοποθέτηση γκαζόν και γενικότερα να φτιάξουμε τους κήπους όπου φιλοξενούνται τα παιδιά μας. Επίσης, εξετάζουμε για τον Σεπτέμβριο, οι παιδικοί σταθμοί να μπορούν να δεχτούν και βρέφη μικρότερης ηλικίας –από έναν παιδικό σταθμό ανά πλευρά. Ειδικά για τις περιπτώσεις που δεν λαμβάνουν το Voucher θα είναι μια βοήθεια για τους γονείς».
Ερωτηθείς σχετικά με τις αίθουσες ΠΡΟΚΑΤ, ο αντιδήμαρχος απάντησε πως «έχουν τοποθετηθεί αλλά δεν έχουν παραδοθεί ακόμη τα κλειδιά γιατί απαιτείται μια διαδικασία. Αυτό θα γίνει το αργότερο μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου και αφορά οκτώ αίθουσες. Έχουμε ήδη ξεκινήσει την διαδικασία και για την προμήθεια νέων ΠΡΟΚΑΤ αιθουσών».
Όσον αφορά στα κυλικεία, ο κ. Καρίκης είπε ότι η δημοτική αρχή έκανε μια πολύ σημαντική παρέμβαση και σε όλα τα σχολεία θα λειτουργούν κανονικά: «Όπου υπήρχε πρόβλημα, λάβαμε τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις για να προκηρύξουμε όσα χρειάζονται. Επιπλέον, ο Δήμος Ρόδου με σχετική απόφασή του, έλαβε όλα τα μέτρα για τα κυλικεία ρυθμίζοντας όλες τις υποχρεώσεις τους, ενώ θα προχωρήσουμε σε διευκολύνσεις».

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ
ΠΑΛΑΙΑ ΣΦΑΓΕΙΑ
Ερωτηθείς σχετικά με την κατάσταση στα παλαιά σφαγεία, ο κ. Καρίκης δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία εξέλιξη:
«Είναι ένα θέμα που έχει κουράσει τον Ροδίτη και την Ροδίτισσα αλλά είναι κι ένα θέμα που αφορά στον άνθρωπο. Λόγω της πανδημίας και του λοκντάουν, σημειώθηκαν καθυστερήσεις αλλά η διαβεβαίωση που έχουμε είναι ότι το πρόβλημα βαίνει προς επίλυση. Σε περίπτωση που γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση, εμείς είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε προκειμένου να κλείσει οριστικά. Από εκεί κι έπειτα, θα εξετάσουμε τα δύο πλάνα αξιοποίησης του χώρου. Όπως είναι γνωστό, αυτός ο χώρος είχε δοθεί στην ΡΟΔΟΝ ΑΕ για εκμετάλλευση όμως οι σχετικοί διαγωνισμοί, δεν απέδωσαν. Πρέπει λοιπόν, σε πρώτη φάση και εφόσον ολοκληρωθεί η εκκένωση του χώρου, να επανέλθει στο Δήμο Ρόδο υ και στη συνέχεια να αποφασίσουμε τι θα γίνει. Ο χώρος θα πρέπει να είναι λειτουργικός, για τους συμπολίτες μας και να είναι εκμεταλλεύσιμος».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου