Αθλητικά

ΕΟΠΕ: Από 15/12 έως 31/1 η χειμερινή μετεγγραφική περίοδος

Με ανακοίνωση που εξέδωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, ενημέρωσε ότι από τις 15 Δεκεμβρίου έως και τις 31 Δεκεμβρίου θα διαρκέσει η χειμερινή μετεγγραφική περίοδος.
Στη σχετική ανακοίνωση ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Ορίστηκαν οι ημερομηνίες της χειμερινής μετεγγραφικής περιόδου 2022-2023. Συγκεκριμένα, στο διάστημα μεταξύ της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου 2022 και Τρίτης 31 Ιανουαρίου 2023 θα μπορούν να γίνουν οι παρακάτω μετεγγραφές/επανεγγραφές.
-Μετεγγραφές – επανεγγραφές αθλητών/αθλητριών που έχουν γεννηθεί μετά την 1.1.2004.
-Επανεγγραφές ελεύθερων αθλητών / αθλητριών, ανεξαρτήτου ηλικίας.
Επανεγγραφές αθλητών / αθλητριών που έχουν γεννηθεί μέχρι 31.12.2003, οι οποίοι επανεγγράφησαν κατά την θερινή μετεγγραφική περίοδο 2022 και οι οποίοι θα πρέπει να αποδεσμευτούν προηγουμένως από το σωματείο στο οποίο επανεγγράφησαν στην θερινή μετεγγραφική περίοδο 2022. Τα σωματεία μπορούν να αποδεσμεύσουν αθλητές/αθλήτριες που επανεγγράφησαν κατά την θερινή περίοδο 2022, από την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 έως και την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 για να μπορούν στην συνέχεια να επανεγγραφούν σε άλλο σωματείο (έως και τις 31/1/2023).
Mετεγγραφές αλλοδαπών αθλητών και αθλητριών. Θα επιτρέπεται αντικατάσταση αρχικά αποκτηθέντος αλλοδαπού αθλητή ή αλλοδαπής αθλήτριας, με άλλο αλλοδαπό αθλητή/τρια ή η αρχική απόκτηση αλλοδαπού αθλητή/τριας. Οι διαδικασίες διεθνούς μετεγγραφής στο Σύστημα Μετεγγραφών της Διεθνούς Ομοσπονδίας (FIVB VIS) μπορούν να ξεκινήσουν οποιαδήποτε χρονική στιγμή έως και την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023, αλλά θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο έως και την Παρασκευή 3/2/2022. Οι αλλοδαποί αθλητές/αθλήτριες αποκτούν δικαίωμα να αγωνιστούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών έκδοσης του διεθνούς πιστοποιητικού μετεγγραφών (International Transfer Certificate) και εφόσον έχουν τηρηθεί οι διαδικασίες για να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής σε Ελληνικά Πρωταθλήματος (νόμιμη άδεια εισόδου & διαμονής στην Ελλάδα)».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου