Ρεπορτάζ

Tο κρουαζιερόπλοιο OPERA ολοκληρώνει στη Ρόδο τον κύκλο του θαλάσσιου τουρισμού για το 2019

Το κρουαζιερόπλοιο OPERA θα ολοκληρώσει τον κύκλο του θαλάσσιου τουρισμού για το έτος 2019 στη Ρόδο. Θα αφιχθεί στις 9 το πρωί της 31ης Δεκεμβρίου και θα αναχωρήσει στις 17.00 της ίδιας ημέρας.

Το OPERA είναι το τελευταίο από τα 12 κρουαζιερόπλοια που έχουν προγραμματίσει προσεγγίσεις στη Ρόδο κατά τον μήνα Δεκέμβριο, αριθμός αρκετά αυξημένος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Να σημειωθεί ότι τον μήνα Δεκέμβριο του 2018 προσέγγισαν τη Ρόδο μόλις τρία κρουαζιερόπλοια, ενώ τον αντίστοιχο μήνα του 2017 κανένα κρουαζιερόπλοιο δεν προσέγγισε το νησί μας!
Ο πολύ καλός ως προς τις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων Δεκέμβριος, οδηγεί σε ένα ακόμα καλύτερο 2020 για τον θαλάσσιο τουρισμό.
Από το 2020 όμως κι έπειτα αναμένεται ουσιαστική ανάκαμψη του θαλάσσιου τουρισμού με την επιστροφή των μεγάλων εταιρειών.
Το MSC OPERA θα επανέλθει στη Ρόδο στις 22/1/2020, 13/2/2020, 6/3/2020 & 28/3/2020, ανοίγοντας νωρίτερα τον κύκλο επαναπροσεγγίσεων στο νησί μας, ο οποίος είχε μετατεθεί για αργότερα.
Επίσης το ίδιο κρουαζιερόπλοιο, θα προσεγγίσει το Κατάκολο και το Ηρακλειο στην ίδια χρονική περίοδο, μέχρι την νέα καλοκαιρινή σεζόν, κατά την οποία θα εκτελεί κρουαζιέρες στην Ιταλία.
To κρουαζιερόπλοιο κατασκευάστηκε το 2004, έχει χωρητικότητα έως 2.199 επιβάτες, με 728 άτομα πλήρωμα και διαθέτει 13 καταστρώματα.

Η επιστροφή
της COSTA
Επιστροφή στα Δωδεκάνησα σχεδιάζει και η Costa η οποία συμπεριέλαβε τη Ρόδο στο πρόγραμμά της, για τα έτη 2020/2021.
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες που τα τελευταία χρόνια είχαν αποσύρει τα πλοία τους από τη Ρόδο.
Να σημειωθεί ότι η εταιρεία Costa για φέτος δεν είχε προγραμματίσει προσεγγίσεις στο λιμάνι της Ρόδου.
Είναι χαρακτηριστικό πως η Costa, αν και έχει αποκλείσει για φέτος τη Ρόδο, έχει προγραμματίσει 63 προσεγγίσεις στο λιμάνι της Σαντορίνης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου