70 προσλήψεις μονίμων διεκδικεί ο Δήμος Ρόδου για την Υπηρεσία Καθαριότητας στο πλαίσιο της εφαρμογής της τροπολογίας που αφορά τις μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των Δήμων και τη σύναψη νέων συμβάσεων για τις υπηρεσίες αυτές μέχρι την κατάρτιση των προσωρινών πινάκων διοριστέων, την οποία προανήγγειλε με σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Με την εγκύκλιο ενημερώνονται οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και οι Δήμοι της χώρας ότι λόγω επιτακτικής ανάγκης θα πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα το χρονοδιάγραμμα για επικαιροποίηση των οργανογραμμάτων των Δήμων ώστε σε αυτά να καταγραφούν οι τυχόν πρόσθετες οργανικές θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες και να προστεθούν στον σχετικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
Στον Δήμο Ρόδου –
Η κατάσταση με την
Καθαριότητα στο νησί
Όπως δήλωσε χτες στην «δ» ο πρόεδρος των εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας κ. Γιάννης Ντελλάκης:
«Το προηγούμενο διάστημα, είχαμε αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τους συμβασιούχους στην καθαριότητα με οκτάμηνες συμβάσεις. Τελικά πήραν παράταση και μέχρι αυτή την ώρα, οι εργαζόμενοι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα, ούτε με τις συμβάσεις τους, ούτε με τις πληρωμές τους –αφού πληρώνονται κανονικά. Έχουν επαναπροσληφθεί και οι 134 συμβασιούχοι χωρίς κανένα πρόβλημα στο εργασιακό επίπεδο. Όσον αφορά την σχετική εγκύκλιο του υπουργού κ. Σκουρλέτη, κινείται στο πλαίσιο της παλαιότερης δέσμευσής του ότι θα ξεκινήσει η προκήρυξη μονίμων θέσεων εργασίας στις ανάλογες υπηρεσίες καθαριότητας ανά την χώρα. Η προκήρυξη είναι έτοιμη και ο Δήμος Ρόδου, έχει ζητήσει 70 θέσεις μονίμων στην Υπηρεσία Καθαριότητας.
Ωστόσο, επειδή θα είναι μια ανοιχτή διαδικασία δεν είναι σίγουρο ότι αυτά τα 70 άτομα που θα προσληφθούν θα προέρχονται από τους 134 συμβασιούχους που επαναπροσλήφθηκαν και εργάζονται στην Υπηρεσία Καθαριότητας. Αυτοί οι συμβασιούχοι απλά θα μοριοδοτηθούν ανάλογα με τον χρόνο που εργάζονται. Το ίδιο θα συμβεί και με όσους προσελήφθησαν πιο παλιά και δικαιούνται μοριοδότησης. Επιπλέον, με τις νέες θέσεις μονίμων δεν γνωρίζουμε εάν θα είναι το κατάλληλο προσωπικό για την Υπηρεσία Καθαριότητας».
Την ίδια ώρα, ο κ. Ντελλάκης δηλώνει πως η κατάσταση με την Καθαριότητα στο νησί της Ρόδου δεν έχει απολύτως ομαλοποιηθεί –παρά το γεγονός πως βρισκόμαστε εκτός τουριστικής σεζόν και ενώ έχουν παραληφθεί νέα οχήματα που ενισχύουν τον στόλο της Καθαριότητας, σε συνεργασία και με τον ιδιώτη.
«Δεν μπορούμε να πούμε ότι η κατάσταση με την Καθαριότητα στο νησί της Ρόδου έχει απολύτως ομαλοποιηθεί. Αυτή την περίοδο, οι εργαζόμενοι παίρνουν άδειες ως επί το πλείστον καθώς δεν μπορούν να πάρουν άδειες την σεζόν. Άλλωστε ο ιδιώτης ενίσχυσε την παρουσία του κυρίως την τουριστική περίοδο. Βέβαια, τα προβλήματα υπάρχουν αλλά σε μικρότερο βαθμό. Το ότι ήρθαν νέα οχήματα και ενισχύθηκε ο στόλος, δεν προεξοφλεί την βελτίωση του έργου, αφού ο ιδιώτης έχει το 50% ενώ η Υπηρεσία Καθαριότητας δεν έχει ακόμη αρκετό ανθρώπινο δυναμικό και κυρίως όχι εξειδικευμένο. Τα νέα οχήματα, απλά αντικατέστησαν τα παλαιά…» όπως ανέφερε.

Η διαδικασία
για τις προσλήψεις
Όσον αφορά τις προσλήψεις που εξήγγειλε ο κ. Σκουρλέτης, σημειώνεται πως η τροποποίηση των οργανογραμμάτων γίνεται σε περίπτωση που δεν υφίστανται ήδη κενές οργανικές θέσεις ανταποδοτικών υπηρεσιών, ή εφόσον οι ήδη προβλεπόμενες θέσεις, ακόμη και αν καλυφθούν, δεν επαρκούν για την κάλυψη των πραγματικών τους αναγκών.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, μέχρι τις 31 Ιουλίου θα πρέπει να έχουν καταγραφεί τα πρόσθετα οργανικά κενά και η σχετική απόφαση να σταλεί προς έγκριση στον οικείο Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο οποίος έχει ένα μήνα περιθώριο για να την εγκρίνει.
Στη συνέχεια, οι ΟΤΑ υποβάλλουν εντός 10 ημερών από τη δημοσίευση τής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το αίτημα προγραμματισμού στο υπουργείο Εσωτερικών για τα περαιτέρω.
Δήμοι που θα έχουν ήδη υποβάλλει σχετικό αίτημα έχουν τη δυνατότητα να αποστείλουν συμπληρωματικό κατόπιν επανεξέτασης των αναγκών τους σε προσωπικό.
Μέχρι να καταρτιστούν οι προσωρινοί πίνακες διοριστέων (όχι πέραν της 31ης Μαρτίου 2018), οι δήμοι μπορούν να απασχολούν, με απόφαση δημοτικού συμβουλίου επικαλούμενο λόγους δημόσιας υγείας, το σύνολο των συμβασιούχων που εργαζόταν έως τις 7 Ιουνίου στις θέσεις αυτές, και εφόσον έχει ληφθεί απόφαση για σύσταση νέων οργανικών θέσεων ή έχει υποβληθεί αίτημα για κάλυψη ήδη υφιστάμενων κενών.
Η εγκύκλιος αναφέρει τέλος ότι οι νέες συμβάσεις δεν εμπίπτουν στα άρθρα 5 και 6 του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου και ως εκ τούτου μπορούν να απασχοληθούν και όσοι έχουν υπερβεί το 24μηνο, ενώ η παροχή υπηρεσίας δεν προσμετράται για την ειδική βαθμολόγηση λόγω εμπειρίας.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ