Ρεπορτάζ

Ζητά οικονομική ενίσχυση ο μοναδικός κάτοικος της βραχονησίδας «Πλάτη»

Την οικονομική ενίσχυση του μοναδικού κατοίκου – φύλακα της βραχονησίδας Πλάτη στην Κάλυμνο θα εξετάσει προσεχώς το περιφερειακό συμβούλιο, μετά από αίτημά του, για την αποκατάσταση υποδομών που καταστράφηκαν από πλημμύρα το Νοέμβριο του 2013.
Σε σχετική επιστολή που απέστειλε ο κ. Μιχαήλ Λαμπρόπουλος αναφέρονται τα εξής:

«Θέμα «Αίτηση -επιστολή προς το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας N. Aιγαίου του Μοναδικού Κάτοικου-Φύλακα της βραχονησίδας Πλάτη του Δήμου Καλύμνου, της ευαίσθητης Εθνικά περιοχής των Ιμίων, σχετικά με την αποκατάσταση και συντήρηση του μοναδικού Δημοτικού κτηρίου της Βραχονησίδας, κατόπιν των μεγάλων καταστροφών και ζημιών που υπέστη λόγω των πλημυρών της 25/11/2013.»
Αξιότιμο Περιφερειακό Συμβούλιο, Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη Κε Πρόεδρε του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου, κύριοι Σύμβουλοι και Αρχηγοί Παρατάξεων, σας ενημερώνω ότι είμαι ο μοναδικός κάτοικος της βραχονησίδας «Πλάτη» που βρίσκεται ακριβώς στα Ελληνοτουρκικά Θαλάσσια σύνορα, διατηρώντας μ’ αυτό τον τρόπο τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος.
Σας παρακαλώ να μεριμνήσετε για την στήριξη υλικοτεχνικής βοήθειας και αλληλεγγύης που θα άφορα την αποκατάσταση α) των κτηριακών υποδομών του μοναδικού κτηρίου της βραχονησίδας κατόπιν των μεγάλων καταστροφών και ζημιών που υπέστη λόγω των πλημυρών της 25/11/2013, και β) μερικών οικοσκευώνίκαι ξυλοκατασκευών -πέρκολας -πορτοπαραθύρων του κτηρίου κλπ.).
Για τις ως άνω επανορθώσεις και επιδιορθώσεις αιτούμαι το ποσόν των ογδόντα χιλιάδων ευρώ (80.000€), το οποίο να δοθεί στον Δήμο Καλύμνου (ως διαχειριστής) προς όφελος της βραχονησίδας «Πλάτη».
Γνωρίζω ότι το χρηματικό ποσόν φαίνεται υπερβολικό, όμως λόγω της ιδιαιτερότητας του Νησιού (έλλειψη συγκοινωνίας και μεταφορών) το κόστος διαβίωσης και μεταφοράς αγαθών αυξάνεται δραματικά.
Ολες οι κυβερνήσεις από το 1998 και εντεύθεν επανειλημμένως με βοήθησαν στην αποίκηση της βραχονησίδας, με Ευεργετικά Εθνικά Αποτελέσματα.
Τόσο ο κ. Μαχαιρίδης ως Γ.Γ. Υπουργείου Αιγαίου και ως Νομάρχης, όσο και ο πρώην Πρωθυπουργός Κος   Κωνσταντίνος   Καραμανλής,   ο   νεότερος,   μέσω   του   πρώην Περιφερειάρχη     Ν.  Αιγαίου  κ.  Κόκκινου Χαράλαμπου  και νυν Αντιπερειφερειάρχη, προσέφεραν απλόχερα την βοήθειά τους.
Σας παρακαλώ για την ως άνω αποκατάσταση των εγκαταστάσεων της βραχονησίδας Πλάτη, για την συνέχιση της ομαλής διακονείας και την απρόσκοπτη εκτέλεση των  πατριωτικών καθηκόντων μου σ’ αυτήν.
Ευελπιστώντας ότι θα πράξετε τα δέοντα
Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων.

Βραχονησίδα Πλάτη Δήμου Καλύμνου
Ο Αιτών
Λαμπρόπουλος Μιχαήλ του Γεωργίου
(Με το προσωνύμιο
ΠΛΑΤΑΡΧΗΣ)».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου