Ειδήσεις

Περιφέρεια και Δήμος στην τουριστική έκθεση «Greek Tourism Expo» στην Αθήνα 5-7/12

Στην τουριστική έκθεση «Greek Tourism Expo» που θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από τις 5 έως τις 7 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, θα μετάσχουν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου.
Η 1η Έκθεση Greek Tourism Expo θα διεξαχθεί στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Πρόκειται για την πρώτη διεθνή έκθεση τουρισμού που διοργανώνεται στην Αθήνα και στην οποία θα μετέχουν και τις τρεις ημέρες 85 τουριστικοί παράγοντες και πράκτορες από ΗΠΑ, Ιταλία, Γερμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Τουρκία, Μεγάλη Βρετανία, Ρωσία, Σερβία, Νορβηγία, Σουηδία, Πολωνία, Ταϊλάνδη, Ινδία, Κίνα, Ολλανδία, Ουκρανία, Ρουμανία, Ισπανία, Βουλγαρία και Κύπρο.
Οι επαγγελματίες της τουριστικής αγοράς θα παρουσιάσουν όλα τα είδη τουρισμού, παραδοσιακού και εναλλακτικού.
Την έκθεση στηρίζουν τα υπουργεία Τουρισμού, Ναυτιλίας και Αιγαίου, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο ΕΟΤ, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, ο ΣΕΤΕ, ο ΗΑΤΤΑ και άλλοι τουριστικοί φορείς.
Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα εκπροσωπήσει η αντιπεριφερειάρχης κ. Μαριέτα Παπαβασιλείου και το Δήμο Ρόδου η αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κ. Μιχάλης Χριστοδούλου.
«Η 1η Διεθνής Έκθεση Greek Tourism Expo 2014 θα έχει σειρά παράλληλων εκδηλώσεων, με στόχο την εξαγωγή συμπερασμάτων για την ανέλιξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Θα μας δώσει την ευκαιρία να προβάλουμε τη Ρόδο και να δείξουμε τις τεράστιες δυνατότητες που έχει. Στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στις παράλληλες εκδηλώσεις και στο Forum για το θαλάσσιο τουρισμό, θα έχουμε την ευκαιρία να θέσουμε όλα τα ζητήματα που πρέπει στους επιχειρηματίες που ασχολούνται με την κρουαζιέρα. Η μεγάλη μείωση που παρουσιάζουν οι κατάπλοι τα τελευταία χρόνια μας ανησυχεί. Θέλουμε να βρούμε λύσεις ώστε η Ρόδος να είναι πρώτη στις προτιμήσεις των εταιρειών», δήλωσε η αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου.
«Στην τουριστική έκθεση Greek Tourism Expo 2014 θα έχουμε την ευκαιρία να αναδείξουμε τις δυνατότητες της Ρόδου στο θαλάσσιο τουρισμό. Ειδικά τώρα που υπάρχουν εξελίξεις το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου πρέπει να προχωρήσει ακόμη πιο μπροστά. Η μέχρι τώρα εμπειρία από το home port έδειξε πως μπορούμε να κάνουμε πολλά», δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κ. Μιχάλης Χριστοδούλου.
Στις παράλληλες δράσεις της έκθεσης εντάσσεται το Διεθνές Συνέδριο «Ο Ελληνικός Τουρισμός στη Νέα Εποχή» το οποίο πλαισιώνεται από τις ακόλουθες εκδηλώσεις:
∙1η Συνάντηση Επιμελητηρίων (επιστημονική διοργάνωση ΕΒΕΑ), με θέμα «Εμπορικά Επιμελητήρια: Πρωτοβουλίες και καινοτόμες δράσεις ανάδειξης της Ελλάδας ως διακεκριμένου τουριστικού προορισμού. Καλές πρακτικές διμερών Επιμελητηρίων στον τομέα του τουρισμού».
∙ 1η Πανελλήνια Συνάντηση Περιφερειών και Δήμων για τον τουρισμό: Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι και στελέχη της Αυτοδιοίκησης θα παρουσιάσουν προτάσεις, ιδέες και λύσεις για την ουσιαστική ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα
∙ Forum: Θαλάσσιος Τουρισμός και Κρουαζιέρα: Με τη συμμετοχή αρμόδιων επαγγελματικών φορέων και επιχειρήσεων, θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες, η δυναμική και η σημασία του τουρισμού κρουαζιέρας, αλλά και η αναγκαιότητα αλλαγών για την εκμετάλλευση του Home Ρorting.
∙Ημερίδα του ΣΕΤΕ με θέμα «Τουρισμός: Ανάπτυξη-Απασχόληση, εμπόδια & απειλές»

∙Το 2ο Συνέδριο DIGI.TRAVEL στο οποίο διεθνείς ομιλητές θα αναλύσουν τις τάσεις του ηλεκτρονικού περιβάλλοντος στα ταξίδια και τον τουρισμό, ενώ θα δοθεί μεγάλη έμφαση σε πετυχημένα case studies, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, εταιρειών που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους στο online travel.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου