Ρεπορτάζ

2.650 ευρώ το μίσθωμα για το ακίνητο στην πλατεία Χριστοφόρου Πατριάρχου Αλεξανδρείας

Yπεγράφη χθες στα γραφεία της ΔΕΡΜΑΕ νόμιμα εκπροσωπούμενης από τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της κ. Ιωάννη Ιατρίδη και την εταιρεία «AEGEAN GLOBEPLATINUM ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.» και τον διακριτικό τίτλο «AEGEAN GLOBE PLATINUM», νόμιμα εκπροσωπούμενη από τον κ. Δημήτριο Συλιβάκη, η σύμβαση μίσθωσης ενός μονώροφου κτίσματος, ευρισκομένου στην πλατεία Χριστοφόρου Πατριάρχου Αλεξανδρείας στο κέντρο της πόλεως Ρόδου.
Η μισθώτρια συμμετείχε στη δημόσια πλειοδοτική δημοπρασία εκμίσθωσης που διενεργήθηκε και ανακηρύχθηκε πλειοδότρια με απόφαση της επιτροπής του διαγωνισμού, της οποίας το αποτέλεσμα επικυρώθηκε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εκμισθώτριας.
Το μίσθιο είναι ένα μονώροφο κτίσμα, ευρισκόμενο στην πλατεία Χριστοφόρου Πατριάρχου Αλεξανδρείας στο κέντρο της πόλεως Ρόδου, συνολικού εμβαδού 33,70 τ.μ., καθαρού εμβαδού εσωτερικής ωφέλιμης επιφάνειας 26,20 τ.μ. Το ύψος του κτίσματος είναι 4,40 μ. και ο όγκος του 139,85 κ.μ.
Η συνολική επιφάνεια των εσωτερικών τοίχων είναι 93,22 τ.μ. και η εξωτερική 107,27 τ.μ.
Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται δωδεκαετής. Ως χρήση του μισθίου ορίζεται αποκλειστικά αυτή της λειτουργίας του ως καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος της μορφής που επιτρέπεται από την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία Το μηνιαίο μίσθωμα ορίζεται στο ποσό των 2.650 ευρώ, πλέον του συνόλου του εκάστοτε ισχύοντος τέλους χαρτοσήμου επί του εκάστοτε καταβαλλόμενου μισθώματος.

Η καταβολή του μισθώματος θα εκκινήσει μετά την πάροδο έξι (6) μηνών από την παράδοση του καταστήματος , εντός του οποίου χρονικού διαστήματος η μισθώτρια υποχρεούται να εκτελέσει εργασίες που είναι απαραίτητες για τη συντήρηση και την λειτουργικότητα του μισθίου.
Η αναπροσαρμογή του μισθώματος συμφωνείται ετήσια, αρχής γενομένης ήδη μετά το πρώτο έτος της μίσθωσης, και θα υπολογίζεται σε ποσοστό δύο τοις εκατό (2%) επί του προαναφερόμενου ποσού του αρχικού μισθώματος.
Το μίσθωμα οφείλει να καταβάλλεται το αργότερο έως την 5η ημέρα εκάστου ημερολογιακού μηνός.
Η καταβολή του μισθώματος αποδεικνύεται μόνο με έγγραφη απόδειξη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου