Ειδήσεις

Υπόθεση τοκογλυφίας και «ξεπλύματος» στο Τριμελές Εφετείο Δωδ/σου επί Κακουργημάτων

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων θα καθίσει ένας κάτοικος Καρπάθου κατηγορούμενος για τοκογλυφία κατά συρροή κατ’ επάγγελμα και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Αφορμή για την έρευνα, αποτέλεσαν σχετικές παραγγελίες του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, συνοδευόμενες από καταγγελία προσώπου με εικονικά στοιχεία ταυτότητας.
Ο ανώνυμος υποστήριξε ότι ο Καρπάθιος χορηγούσε συστηματικά και κατ’ επάγγελμα τοκογλυφικά δάνεια σε αρκετούς κατοίκους του νησιού.
Καταγγέλθηκε ακόμη ότι ενώ κατοχύρωσε σε διενεργηθέντα πλειστηριασμό μια ΑΓΕΕ για το ποσό των 370.000 €, παρότι φαίνεται να έχει πενιχρά εισοδήματα, στην προσπάθειά του να καλύψει το «πόθεν έσχες» προσκόμισε στη Δ.Ο.Υ. Ρόδου εξήντα πέντε περίπου δηλώσεις δωρεάς που φέρεται να έλαβε από συντοπίτες του.
Το ΣΔΟΕ ήλεγξε τα άτομα που εφέροντο να είχαν προβεί στο παρελθόν σε άτυπες δωρεές προς τον πρώτο κατηγορούμενο.
Μεταξύ τεσσάρων κατοίκων της Καρπάθου που είχαν υποβάλει υπεύθυνες δηλώσεις υπήρξε και εκείνη ενός κατοίκου του νησιού ο οποίος κατήγγειλε ότι προς τα τέλη του 2009 είχε ανάγκη από χρήματα για να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας για τα οχήματα επιχείρησής του και του ζήτησε να του δανείσει 3.000 €.
Για την αποπληρωμή του δανείου, όπως ισχυρίστηκε, του παρέδωσε επιταγή ύψους 6.000 € ενώ του ζήτησε να του υπογράψει μια δήλωση δωρεάς του συγκεκριμένου ποσού.
Από το σύνολο των ενόρκων καταθέσεων φέρεται να προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος με τη μορφή «άτυπων δωρεών» εισέπραξε χρήματα από 10 άτομα.
Ενας μάρτυρας κατέθεσε εξάλλου ότι λίγες μέρες πριν καταθέσει στον Ανακριτή τον πλησίασε ο πρώτος κατηγορούμενος και του ζήτησε να καταθέσει ψευδώς ότι εκείνος του είχε δανείσει το ποσό των 6.000 €.
Ως συνήγοροι υπεράσπισής του παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Κ. Διακονής και Στ. Αλεξανδρής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου