Ειδήσεις

Το Κίνημα «Συσπείρωση Πολιτών Δωδ/σου» θα πάρει μέρος στις δημοτικές εκλογές

Την απόφαση να κατέβει συντεταγμένα στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και μάλιστα του πρώτου βαθμού, έλαβε πρόσφατα το Κίνημα «Συσπείρωση Πολιτών Δωδεκανήσου» με επικεφαλής τον κ. Νίκο Τριπολίτη.
Όπως δήλωσε στην «δ» ο κ. Τριπολίτης που είναι γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ρόδου και πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων, το Κίνημα αυτό, αυξάνεται συνεχώς και έχει λάβει παν-δωδεκανησιακό χαρακτήρα.
«Το Κίνημά μας, ξεκίνησε ως μια πρωτοβουλία με στόχο να αποτρέψουμε μαζί με τα μέλη μας από το Σωματείο Οικοδόμων, τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις ακινήτων πρώτης κατοικίας σε πολίτες της Ρόδου. Καταφέραμε με την παρέμβασή μας, να αποτρέψουμε πέντε πλειστηριασμούς σπιτιών στην Ρόδο. Σιγά – σιγά η ομάδα, μεγάλωσε και θα έλεγα ότι ‘γιγαντώθηκε’ αφού έγινε πολύ σύντομα δημοφιλής, και είχα ανταπόκριση και από τα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου. Έτσι, εξελίχθηκε σε ένα Κίνημα που έχει πλέον πολλές δραστηριότητες, κυρίως στα χαμηλά κοινωνικά στρώματα. Εμείς, κάνουμε μια καταγραφή σε κοινωνικές ομάδες όπου άτομα τα οποία έχουν ανάγκη την στήριξη (είτε ψυχολογική, είτε οικονομική κ.λπ.) και τους βοηθούμε. Μέλη του Κινήματος είναι άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, εργάτες, χαμηλόμισθοι, πολύτεκνοι, ψυχολόγοι, παιδοψυχολόγοι, γιατροί, δικηγόροι, κοινωνιολόγοι, συμβολαιογράφοι κ.λπ. Εμείς προσπαθούμε να βρισκόμαστε παντού και σε ό,τι έχει σχέση με την καθημερινότητα του πολίτη, να βοηθάμε. Αυτό γίνεται και σε συνεργασία με τις κοινωνικές δομές και τις υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Στο Κίνημα συμμετέχουν άνθρωποι που έχουν ‘σιχαθεί’ την πολιτική κυριολεκτικά- όλα αυτά τα χρόνια. Και το λέω αυτό, διότι ακόμη και η σημερινή κυβέρνηση με πολλά ψέματα, κατάφερε να υφαρπάξει την ψήφο του ελληνικού λαού, και για να είμαι ειλικρινής, δεν το κρύβω και την δική μου! Αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να την λέμε. Εμείς προσπαθούμε να είμαστε δίπλα στον κόσμο, στον πολίτη σε κάθε περίπτωση. Ακόμη και με νομική κάλυψη, με οικονομική, με τρόφιμα και άλλες δραστηριότητες. Δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί η προσπάθειά μας, όμως το βέβαιο είναι ότι θα έχουμε παρουσία στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και μάλιστα του πρώτου βαθμού», όπως ανακοίνωσε ο κ. Τριπολίτης.
Σημειώνεται πως για να γίνεις μέλος στο Κίνημα «Συσπείρωση Πολιτών Δωδεκανήσου» χρειάζεται μια απλή εγγραφή ενώ μέχρι σήμερα, αριθμεί πάνω από 4.500 μέλη σε όλα τα Δωδεκάνησα (από Κω, Κάλυμνο, Λέρο, Πάτμο, Νίσυρο, Κάρπαθο, Καστελόριζο) ενώ μόνον στην Ρόδο αριθμεί περίπου 2.500 μέλη.
Αν και ο κ. Τριπολίτης, ως επικεφαλής, δεν θέλει να συνδέσει το Κίνημα με οποιαδήποτε παράταξη ή πολιτικό κόμμα, ξεκαθάρισε πως τα μέλη της είναι αποφασισμένα να κατέβουν δυναμικά στην τοπική πολιτική σκηνή:
«Στο Κίνημα μας, υπάρχουν και άνθρωποι που είχαν ασχοληθεί παλαιότερα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση τόσο στον πρώτο όσο και στον δεύτερο βαθμό, ενώ έχουμε και πολλούς επιστήμονες. Μας έχει αγκαλιάσει όμως πολύ και η νεολαία. Το τηλέφωνό μου δεν σταματά να χτυπά από ανθρώπους που θέλουν να μάθουν τι είναι αυτό το Κίνημα και πώς μπορούν να γίνουν μέλη, διότι πρόκειται για κάτι πρωτοφανές για την περιοχή μας. Στην γενική μας συνέλευση που κάναμε πρόσφατα, ξεκαθαρίσαμε ότι ξέρουμε τι θέλει ο πολίτης και προσπαθούμε να τον βοηθήσουμε. Τα ‘θα’ τελείωσαν! Το Κίνημα γιγαντώνεται και έχουμε αποφασίσει είτε να κατέβουμε με κάποιον επικεφαλής είτε θα στηρίξουμε κάποιον που θα είναι υποψήφιος δήμαρχος. Σε κάθε περίπτωση, θα έχουμε παρουσία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και μάλιστα στον Δήμο Ρόδου» δήλωσε ο κ. Τριπολίτης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου