Αθλητικά

Πρωτέας Καλύμνου: «Σάρωσε» στο 1ο Κύπελλο Ελλάδας Αθλητικής Ναυαγοσωστικής

Μεγάλη ήταν «η συγκομιδή» του Ναυταθλητικού Ομίλου Καλύμνου «Πρωτέας» τόσο στα μετάλλια όσο και στα πανελλήνια ρεκόρ και γενικότερα στις διακρίσεις, στην μεγαλύτερη διοργάνωση που συμμετείχε φέτος, στο «1ο Κύπελλο Ελλάδας Αθλητικής Ναυαγοσωστικής», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στο δημοτικό κολυμβητήριο του Αλίμου, αποκομίζοντας 9 χρυσά, 8 αργυρά, 3 χάλκινα, 3 νέα πανελλήνια ρεκόρ και το κύπελλο για την πολυπληθέστερη συμμετοχή ανήλικων αθλοσωστών.
Το άθλημα της Αθλητικής Ναυαγοσωστικής μολονότι δεν είναι Ολυμπιακό, είναι άθλημα στο οποίο πραγματοποιούνται Εθνικοί, Πανευρωπαϊκοί και Παγκόσμιοι αγώνες. Η Ελλάδα έχει μεγάλα ποσοστά σε πνιγμούς και ο «Πρωτέας» ευαισθητοποιημένος στην κατεύθυνση αυτή διοργάνωσε πέρσι βιωματική ημερίδα για τα θαλάσσια ατυχήματα αλλά και camp αθλητικής ναυαγοσωστικής, ώστε οι αθλητές θα έχουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες, για να μπορούν ως πολίτες να λειτουργήσουν ως ναυαγοσώστες.
«Ο Πρωτέας» Ν.Ο.Κ. αποφάσισε να συμμετέχει φέτος στους συγκεκριμένους αγώνες, οι οποίοι διεξήχθησαν υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Α. με αυστηρότερο πρωτόκολλο από τον ΕΟΔΥ και την ΓΓΠΠ. Συμμετείχαν 14 ομάδες με 108 αθλήτριες και αθλήτριες από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό με επιδόσεις υψηλού επιπέδου, όπως αποδεικνύουν τα 6 πανελλήνια ρεκόρ, 4 στις αναπτυξιακές ηλικίες αγοριών 13-15 και 16-17 και 2 στις open σκυταλοδρομίες.
Τα αποτελέσματα των αθλητών του «Πρωτέα» αναλυτικά έχουν ως εξής:
100μ εμπόδια Α 13-15: Βασίλης Πούλλος 3η θέση, Γιάννης Κενενούνης 4η θέση και Μικές Μαστρονικόλας 6η θέση.
Στο αγώνισμα αυτό οι 4 πρώτοι αθλητές κολύμπησαν κάτω από το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ.
100μ εμπόδια Κ 13-15: Χριστίνα Εργά 3η θέση.
100μ εμπόδια Α 16-17: Αλέξης Κελεμπέσης 1η θέση και Μάμμας Ζωγραφάκης 3η θέση.
Σημειώθηκε πανελλήνιο ρεκόρ από τον Αλέξη Κελεμπέση μολονότι και οι τρείς πρώτοι αθλητές κολύμπησαν κάτω από το προηγούμενο ρεκόρ.
100μ εμπόδια Α 18-29: Μιχάλης Γλυνάτσης 2η θέση.
Ρίψη σχοινιού: Βασίλης Γλυνάτσης 6η θέση
Ρυμούλκηση ανδρείκελου με πέδιλα ο σύλλογος πήγε εξαιρετικά.
Α 13-15: Ιωάννης Κενενούνης 1η θέση με νέο πανελλήνιο ρεκόρ, Βασίλης Πούλλος 2η θέση και Μικές Μαστρονικόλας 4η θέση με τους 3 πρώτους κολυμβητές να κολυμπάνε κάτω από το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ.
Κ 13-15: Χριστίνα Εργά 2η θέση.
Α 16-17: Αλέξης Κελεμπέσης 1η θέση με νέο πανελλήνιο ρεκόρ, Μάμμας Ζωγραφάκης 2η θέση και κάτω από το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ.
Α 18-29: Μιχάλης Γλυνάτσης 1η θέση και Βασίλης Γλυνάτσης 2η θέση.
Στο αγώνισμα 4Χ25 με ανδρείκελο η ομάδα του Πρωτέα με τους Ζωγραφάκη, Εργά Κελεμπέση, Πούλλο, Μαστρονικόλα πήρε την 1η θέση.
Τέλος, στην μικτή σκυταλοδρομία 4Χ50 η ομάδα του Πρωτέα με τους Κελεμπέση, Γλυνάτση, Κενενούνη, Γλυνάτση πήρε τη 2η θέση πίσω από την ομάδα των αθλοσωστών του ΤΕΦΑΑ ΕΚΠΑ η οποία έκανε και νέο πανελλήνιο ρεκόρ σημειώνοντας την τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών.
Οι επιτυχίες των αθλητών του Πρωτέα, με τα 9 χρυσά, 8 αργυρά, 3 χάλκινα, 3 νέα πανελλήνια ρεκόρ και το κύπελλο για την πολυπληθέστερη συμμετοχή ανηλίκων αθλοσωστών, δεν σταματούν εδώ, αφού 6 αθλητές του Πρωτέα είναι υποψήφιοι για κλήση από τον ή τους Ομοσπονδιακούς προπονητές που θα αναλάβουν την συγκρότηση της Εθνικής Ομάδας Αθλητικής Ναυαγοσωστικής. Ήταν μια άκρως επιτυχημένη αποστολή, με έντονες συγκινήσεις που γέμισε ελπίδες και αισιοδοξία το σύλλογο μέσα στο βαρύ λόγω πανδημίας κλίμα των ημερών που διανύουμε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου