Ρεπορτάζ

Στην εποχή της Κοινωνίας των Gigabit εισέρχεται η Ρόδος

Στην εποχή της κοινωνίας των Gigabit εισέρχεται η Ρόδος μέσω μιας σημαντικής επένδυσης που θα υλοποιήσει η Cosmote με την πολύτιμη συνδρομή της δημοτικής αρχής.
Το πράσινο φως για την υλοποίηση της εργολαβίας δόθηκε μετά από συνεργασία που είχαν επιτελείς της εταιρείας με τον δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη και οι εργασίες, εκτός απροόπτου θα ξεκινήσουν στο πρώτο 15νθήμερο του Οκτωβρίου.
Πρόκειται ειδικότερα για την ενεργοποίηση συνδέσεων με υποδομή Fiber To The Home στο κέντρο της πόλεως Ρόδου, περιμετρικά του κεντρικού κτηρίου του ΟΤΕ, μέχρι και την Ψαροπούλα από την COSMOTE, που φέρνει 100% οπτική ίνα μέσα στο σπίτι και στην επιχείρηση.
Ανάλογη επένδυση και υποδομή έχει υλοποιηθεί στην Ιαλυσό και οι καταναλωτές θα απολαμβάνουν στο μέλλον υπερυψηλές ταχύτητες σταθερού Internet 100 και 200Mbps, με δυνατότητα αναβάθμισης έως και 1Gbps.
Το νέο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας ύψους €2 δισ. έως το 2022, υπόσχεται να φέρει την οπτική ίνα σε 1 εκατομμύριο σπίτια.
Σημειώνεται ότι η Cosmote επέλεξε την Ρόδο και την Ιαλυσό ως τα δεύτερα κέντρα για την ανάπτυξη του νέου δικτύου της, ενώ ήδη στην Μεσαιωνική Πόλη έχει ολοκληρωθεί το πρώτο σκέλος της υποδομής.
Σημειώνεται ότι η όχληση των επισκεπτών του κέντρου από τα συγκεκριμένα έργα θα είναι μηδαμινή.
Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές στην Ελλάδα.
Έχοντας υλοποιήσει επενδύσεις άνω των €2 δισ. την περασμένη εξαετία, ο Όμιλος ΟΤΕ διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα, το COSMOTE Fiber.
Με μήκος διαδρομής που ξεπερνά τα 43.000χλμ, σήμερα δίνει τη δυνατότητα σε πάνω από 3 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις να απολαμβάνουν πολύ υψηλές ταχύτητες Internet και προηγμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες μέσω οπτικών ινών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου