«Θα αντιμετωπίσουμε και θέματα κρίσιμα»
Στη κυρία Θάνου μετά το πέρας της ορκομωσίας μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να γίνει η διαδικασία παράδοσης-παραλαβής των καθηκόντων της, με τον απερχόμενο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που σας υποδέχομαι, διότι υποδέχομαι την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό στην ιστορία της ελληνικής δημοκρατίας. Είμαι βέβαιος ότι τόσο εσείς όσο και η υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα διορίσετε αύριο θα κάνετε το καλύτερο δυνατό. Ήθελα να σας ευχηθώ το καλύτερο. Θα κάνω ό,τι είναι δυνατό ώστε να διεξαχθεί με τρόπο πολιτισμένο αυτή η εκλογική αναμέτρηση» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση, όπως είναι γνωστό, έχει κυρίως ρόλο τη διεξαγωγή των εκλογών κατά τρόπο αδιάβλητο. Αλλά θεωρώ ότι αυτή η κυβέρνηση θα κληθεί να αντιμετωπίσει και θέματα κρίσιμα, όπως το μεταναστευτικό», είπε η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου. Σημείωσε ακόμη ότι τα μέλη της κυβέρνησης θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό ώστε να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της με τον καλύτερο τρόπο η υπηρεσιακή κυβέρνηση.
Οπως είπε, ξεκινάει άμεσα σειρά επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου η σύνθεση της κυβέρνησης που θα προκύψει να είναι της ευρύτερης δυνατής αποδοχής, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα.
Η συνάντηση των δύο κράτησε περίπου 50 λεπτά και ο Αλέξης Τσίπρας αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου λίγο μετά τις 9 το βράδυ.

Πηγή Εθνος

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ