Αναμφισβήτητα ένα από τα πρόσωπα της ημέρας, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Άλκηστις Πρωτοψάλτη έκανε τις πρώτες δηλώσεις από το νέο της πόστο μετά την ορκωμοσία στο Προεδρικό Μέγαρο.
«Είμαστε ακόμη ζωντανοί;» ήταν η πρώτη ερώτηση που έγινε στην γνωστή τραγουδίστρια και πλέον υπουργό, η οποία απάντησε: «θα χρησιμοποιήσω κάτι που είπε ο Όμηρος, ότι λίγα λόγια να βγαίνουν από το έρκος των οδόντων, λίγα και καλά».

Όταν τη ρώτησαν για τις περιοδείες της απάντησε: «Το πρώτο πράγμα που είπα στον πρόεδρο της δημοκρατίας είναι ότι οι συναυλίες μου και οι περιοδείες στην Αμερική και τον Καναδά δεν μπορούν ούτε να αναβληθούν ούτε να μεταφερθούν. Tο δέχτηκε».

Ερωτηθείσα για την αυριανή προγραμματισμένη συναυλία της στο Μαραθώνα απάντησε γελώντας: «Ναι. Θα τραγουδήσω ως υπουργός στο Μαραθώνα».

Σημείωσε μεταξύ άλλων ότι για την υπουργοποίησή της την ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ για τα θέματα των αρμοδιοτήτων της σημείωσε: «Θα τα πούμε με την παράδοση του υπουργείου».

Στο σχόλιο δημοσιογράφου ότι η δουλειά της μπορεί να γίνει επικοινωνιακό όπλο για την προβολή της χώρας απάντησε: «Ούτως ή άλλως μέχρι τώρα μέσα από αυτά τα 40 χρόνια που είμαι σε αυτό που λέγεται ελληνικό τραγούδι, ελληνικός πολιτισμός και ελληνική γλώσσα που πιστεύω ότι είναι το ωραιότερο άνθος του πολιτισμού μας, μεταφέρω την ψυχή, την αγάπη, την αισιοδοξία τον πολιτισμό και όλα όσα κρίνει ο ελληνικός λαός».

Όταν πάντως ένας ρεπόρτερ σημείωσε ότι μπορεί να παραμείνει υπουργός για περισσότερο από 23 ημέρες, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη δήλωσε: «Θα τα πούμε» και απομακρύνθηκε.

tvxs.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ