Τοπικές Ειδήσεις

Προσβλήθηκαν ως καταδολιευτικές δωρεές οχημάτων σε σύντροφο από την πρώην σύζυγο!

Ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με αγωγή αποζημίωσης αλλά και αναγνώρισης καταδολίευσης προσέφυγε μια κάτοικος της Ρόδου κατά του πρώην συζύγου της και της συντρόφου του.

Η ενάγουσα έλυσε συναινετικά τον γάμο της με τον εναγόμενο και προσδιόρισαν το ύψος της διατροφής που θα ελάμβανε για τα τέκνα τους.
Ισχυρίζεται ότι ο πρώην σύζυγός της δεν της κατέβαλε τα οφειλόμενα για τα δύο παιδιά ενώ προχώρησε σε επίδοση αντιγράφου συμβολαιογραφικής πράξης, που αποτελεί τίτλο εκτελεστό καθώς και επιταγή προς εκτέλεση και ακολούθως το Νοεμβριο του 2019 κατασχετήρια εις χείρας τρίτου στην Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ, στην Eurobank Ergasias, στην ΑΛΦΑ Τράπεζα ΑΕ, στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ και στις 27.11.2019 στον ίδιο.
Ο πρώτος εναγόμενος, όπως διατείνεται, ενόψει της οφειλής του, η οποία απορρέει από την συμβολαιογραφική πράξη συναινετικής λύσης γάμου, ρύθμισης επιμέλειας και διατροφής τέκνων προέβη τον ίδιο μήνα και τον Δεκέμβριο του 2019 σε απαλλοτρίωση περιουσιακών του στοιχείων και συγκεκριμένα μεταβίβασε λόγω προφορικής χαριστικής (λόγω δωρεάς) σύμβασης μεταβίβασης οχήματα, αποκλειστικής κυριότητάς του στην σύντροφό του και δεύτερη των εναγομένων και συγκεκριμένα μια δίκυκλη μοτοσικλέτα και ένα ιδιωτικό επιβατικό αυτοκίνητο.
Η εμπορική αξία των ως άνω οχημάτων τόσο κατά το χρόνο της απαλλοτρίωσης όσο και κατά το χρόνο άσκησης της αγωγής ανέρχεται, ενόψει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους, της παλαιότητας, της κατάστασης στην οποία βρίσκονταν κατά το χρόνο της μεταβίβασης, όπως διατείνεται η ενάγουσα, για την μεν μοτοσικλέτα στο ποσό των 5.000,00 ευρώ και για το αυτοκίνητο στο ποσό των 4.000,00 ευρώ.
Ισχυρίζεται ότι ο πρώτος εναγόμενος προέβη στην ως άνω απαλλοτρίωση των περιουσιακών του στοιχείων γνωρίζοντας ότι η ως άνω περιγραφείσα απαίτησή της ήταν ήδη κατά το χρόνο της μεταβίβασης ληξιπρόθεσμη, καθώς πέραν της συμφωνίας τους περί καταβολής μηνιαίας διατροφής στα τέκνα τους και καταβολής των διδάκτρων του είχε επιδώσει ακριβές αντίγραφο της συμβολαιογραφικής πράξης με επιταγή προς εκτέλεση.
Υποστηρίζει ότι ενεργώντας με δόλο με αποκλειστικό σκοπό την περιουσιακή βλάβη της μεταβίβασε στην σύντροφό του και δεύτερη των εναγομένων τα περιουσιακά του στοιχεία, επιδιώκοντας με την απαλλοτρίωση αυτή να αποτρέψει την ικανοποίησή της απαίτησής της και να υποστεί ισόποση με το ποσό της απαίτησής της περιουσιακή ζημία.
Διατείνεται ακόμη ότι γνώριζε κατά τον χρόνο της γενομένης απαλλοτρίωσης ότι θα περιέλθει σε τέτοια οικονομική κατάσταση, ώστε η περιουσία που του απομένει να μην αρκεί για την ικανοποίηση της απαίτησής της, καθώς δεν υπάρχει κάποια εμφανή περιουσία του ως άνω οφειλέτη ικανή για την απόσβεση της ως άνω οφειλής του προς εκείνην.
Με την αγωγή της ζητά να απαγγελθεί υπέρ της για το ποσό των 9.000 ευρώ περίπου η διάρρηξη και ακύρωση των γενόμενων απαλλοτριώσεων και να καταδικασθεί ο πρώτος των εναγομένων στην καταβολή ποσού 3.000 ευρώ ως αποζημίωση για την προκληθείσα ηθική βλάβη.
Την υπόθεση χειρίζεται η δικηγόρος κ. Ευαγγελία Ταμπάκη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου