Ειδήσεις

Ημερήσια διαταγή του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας Νικολάου Δένδια

Η άμυνα, η ασφάλεια και η αποτρεπτική ικανότητα της χώρας, σε ένα δυναμικά εξελισσόμενο και απαιτητικό γεωπολιτικό περιβάλλον, αποτελούν στρατηγικές μας επιδιώξεις. Οφείλουμε να διαχειριστούμε με αυτοπεποίθηση και σιγουριά τις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου, να εξυπηρετήσουμε τα εθνικά συμφέροντα, τη διεθνή ειρήνη και σταθερότητα, να αναβαθμίσουμε τις σχέσεις καλής γειτονίας και ειρηνικής συνύπαρξης και να ενισχύσουμε τις συμμαχίες μας” αναφέρει στην ημερήσια διαταγή του με την ευκαιρία ανάληψης των νέων καθηκόντων του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

“Το έργο μας είναι σημαντικό και η πορεία δεν είναι εύκολη” συνεχίζει ο υπουργός.

“Δεν είναι ανεκτή καμιά διολίσθηση σε οτιδήποτε αφορά στην εθνική μας κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της χώρας. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με έντονη δράση και εξωστρέφεια, με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία, με πίστη και αφοσίωση στο δημοκρατικό πολίτευμα, και με ορθή λειτουργία των δομών και της ιεραρχίας, θα ενισχύσουμε την αποτελεσματικότητα των Ενόπλων μας Δυνάμεων στο ευρύτατο φάσμα των δραστηριοτήτων τους”.

Παράλληλα τονίζει ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν την αδιάκοπη κοινωνική τους προσφορά και θα συνδράμουν στις δύσκολες καταστάσεις και τις έκτακτες ανάγκες των Ελλήνων πολιτών.

Απευθυνόμενος προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ο κ. Δένδιας τα προτρέπει: “Συνεχίστε να επιτελείτε τα καθήκοντά σας στην ξηρά, στη θάλασσα και τον αέρα, με υψηλό φρόνημα, αξιοπρέπεια, επαγγελματική ικανότητα και αίσθηση της ευθύνη” δηλώνοντας ότι “προσωπική μου φιλοδοξία είναι να υπηρετώ μαζί σας και να με νοιώθετε δίπλα σας σε αυτήν την τιτάνια προσπάθεια”.

Ο νέος υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας χαρακτήρισε “γόνιμη και επιτυχημένη” τη θητεία του Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Αλκιβιάδη Στεφανή, σημειώνοντας περαιτέρω:

“Στέκομαι με ιδιαίτερο σεβασμό απέναντι στην ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων και στην ένδοξη προσφορά τους στην πατρίδα. Τιμώ, όπως όλοι οι Έλληνες, τη μνήμη των όσων θυσιάστηκαν στο βωμό της πατρίδας κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. Η προηγούμενη θητεία μου στο υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας και η επαφή μου με ανθρώπους που γνωρίζουν τι σημαίνει καθήκον και προσφορά για την πατρίδα, εργαζόμενοι νυχθημερόν, μου δημιουργεί μία αίσθηση οικειότητας και σιγουριάς.

Εμπιστεύομαι την αξία, το υψηλό φρόνημα και τον επαγγελματισμό του Έλληνα Αξιωματικού, Υπαξιωματικού και των κληρωτών μας.

Είμαι βέβαιος ότι με τον ίδιο ζήλο και την προσήλωση στην αποστολή σας, θα συνεχίσετε να εκπέμπετε τα μηνύματα της σταθερότητας και της ασφάλειας, τα οποία είναι απαραίτητα για την ευημερία του ελληνικού λαού”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου