Με διάταξη που εξέδωσε η τακτική Ανακρίτρια Ρόδου, ήρθη ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, που επεβλήθη μετά την απολογία του, σε έναν 20χρονο υπήκοο Αλβανίας, που ενεπλάκη σε υπόθεση διακίνησης 12 κιλών κάνναβης.
Ο ανωτέρω μαζί με έναν 22χρονο κι έναν 19χρονο ημεδαπό είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους.
Οι ανωτέρω συνελήφθησαν την 20η Μαΐου 2019 στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους έχει αφεθεί κι ένας 26χρονος κάτοικος Πειραιά.
Πρωινές ώρες της 20ής Μαΐου 2019 αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών διενεργούσαν ελέγχους στον εμπορικό λιμένα Ρόδου «Ακαντιά» σε επιβάτες που εξέρχονταν από τα επιβατηγά πλοία που καταφθάνουν.
Την 10:00 ώρα μετά τον κατάπλου του «BLUE STAR 1» εντοπίστηκε ο πρώτος και μετά από έλεγχο που του έγινε βρέθηκαν στην κατοχή του 11 αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες, με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 11.926 γραμμαρίων, ένα κινητό τηλέφωνο, ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο επ’ ονόματί του και ημερομηνία αναχώρησης 19-05-2019 και ώρα 18:00 και το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ.
Ο πρώτος συνεργάστηκε με τους αστυνομικούς για την εξακρίβωση του τελικού παραλήπτη των ναρκωτικών ουσιών και ανέφερε ότι μεταφέρει τα ναρκωτικά για λογαριασμό του τέταρτου και ότι δεν γνωρίζει τον παραλήπτη στην Ρόδο. Τον παραλήπτη θα του τον υποδείκνυε ο τέταρτος που του είχε κάνει κράτηση σε ξενοδοχείο στα Κοσκινού.

Μετέβη με τους αστυνομικούς στο ξενοδοχείο και μέσω του τέταρτου έλαβε οδηγίες και συνομίλησε μέσω του viber με τον Αλβανό για να συναντηθούν και να του παραδώσει τα ναρκωτικά, ενώ ο τελευταίος του έκανε και βιντεοκλήση.
Συμφώνησαν να αφήσει την βαλίτσα με τα ναρκωτικά στην είσοδο του ξενοδοχείου για να την παραλάβει και όταν περί ώραν 22.00 της ίδιας ημέρας εμφανίστηκαν στο σημείο ο δεύτερος και ο τρίτος με μοτοσυκλέτα και επιχείρησαν να αναλάβουν την βαλίτσα, συνελήφθησαν.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του Αλβανού παρέστη ο δικηγόρος κ. Γιάννης Κοκκινογένης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ