Τοπικές Ειδήσεις

Σύσκεψη με το τοπικό σωματείο θαλασσίων μέσων αναψυχής

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χτες, στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου με εκπροσώπους του Τοπικού Σωματείου Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής Ρόδου ενόψει της φετινής τουριστικής σεζόν.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο κεντρικός λιμενάρχης Λ.Σ. πλοίαρχος κ. Σπυρίδων Τάτης, ο υπολιμενάρχης Λ.Σ. πλωτάρχης κ. Γεώργιος Πρέντζας, η προϊσταμένη Τομέα Λιμενικής Αστυνομίας Λ.Σ. ανθυπολοίαρχος κα Φωτεινή – Ευτυχία Αμηρά ενώ από το Τοπικό Σωματείο Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής, συμμετείχαν εκπρόσωποι του διοικητικού συμβουλίου με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Ντίνο Γιακουμάρο (που είναι και αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής).
Αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Γιακουμάρος μίλησε στους δημοσιογράφους, επισημαίνοντας την αγαστή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα σε όσους δραστηριοποιούνται σε αυτό τον τομέα στη Ρόδο και στο Λιμεναρχείο:
«Αυτή η συνάντηση έχει καθιερωθεί και γίνεται πάντα πριν την έναρξη της κάθε τουριστικής σεζόν, τα τελευταία είκοσι χρόνια. Υπάρχει άριστη συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου για όλα τα θέματα που μας απασχολούν. Εμείς ακολουθούμε τις οδηγίες που μας δίνουν και φροντίζουμε να τις εφαρμόζουμε σωστά».
Όπως ανέφερε, στα θαλάσσια sports εφαρμόζονται όλα τα μέτρα κατά της covid-19 με τους απασχολούμενους να υπόκεινται σε Self Tests κάθε εβδομάδα ή εάν κάποιος έχει εμβολιαστεί, να διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού, ενώ γίνονται συστηματικά καθαρισμοί και απολυμάνσεις στους χώρους που διατίθενται στις παραλίες (πόστα).
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου έδωσε τις απαραίτητες κατευθύνσεις στους επαγγελματίες με γνώμονα την ασφάλεια των λουομένων ενώ οι άδειες ισχύουν από το 2019 (για τρία χρόνια).
Προς το παρόν δεν υπάρχει μεγάλη τουριστική κίνηση ενώ οι 80 επαγγελματίες που ανήκουν στο Τοπικό Σωματείο Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής δραστηριοποιούνται σε όλο το νησί της Ρόδου.
Κλείνοντας ο κ. Γιακουμάρος δήλωσε τα εξής:
«Τα θαλάσσια sports αποτελούν ένα είδος εναλλακτικού τουρισμού. Ίσως δεν έχει ληφθεί σοβαρά υπόψη μέχρι τώρα. Ωστόσο, ο Δήμος Ρόδου έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και θέλει να προβάλει περισσότερο αυτό το είδος Τουρισμού. Υπάρχουν πίστες για ιστιοσανίδα και αετοσανίδα στην ανατολική πλευρά του νησιού (από την πόλη έως τον Θεολόγο και τα Καλαβάρδα) ενώ στο Φάληράκι υπάρχουν οι καταλληλότερες συνθήκες για τα ελκόμενα. Είναι πράγματι ένας ‘παράδεισος’ για όσους αγαπούν τα θαλάσσια sports και θα μπορούσε να γίνει μία συστηματική προβολή για εναλλακτικό τουρισμό, λόγω των καιρικών συνθηκών και της θάλασσας σε σύγκριση με άλλες χώρες, όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Τουρκία».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου