Δεν πρόκειται απλώς για νίκες και μάλιστα μεγάλες. Πρόκειται για θριάμβους στρατηγικής σημασίας (όπως ακριβώς την αναλύσαμε σε βαρυσήμαντο άρθρο την Κυριακή) τόσο για την Νέα Δημοκρατία, όσο και (ιδιαιτέρως) για τον Γ. Χατζημάρκο και τον Αντώνη Καμπουράκη.

Την αθλιότητα των αντιπάλων τους, τις ύβρεις, την λάσπη, την συκοφαντία και τα fake news, που χρησιμοποίησαν και μάλιστα κατά κόρον και χωρίς αιδώ, τις τιμώρησε χωρίς οίκτο ο λαός μας και απέδωσε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ.
Για τη χώρα μας, το Νότιο Αιγαίο και τη Ρόδο μας, ανατέλλουν νέες ημέρες, η ελπίδα ξαναγεννιέται και ο λαός μας αναμένεται να βρει τον δρόμο των πεπρωμένων του.

Στις Ευρωεκλογές και σε εθνικό επίπεδο, η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όχι μόνο επιβεβαίωσαν την υπεροχή τους και τη μοναδικότητά τους σε όλους τους τομείς και τα επίπεδα, όπως άλλωστε αναμενόταν, αλλά έδωσαν και την προσήκουσα απάντηση, μέσω της ψήφου του λαού μας, σε εκείνους που όχι μόνο φτωχοποίησαν συνειδητά την χώρα και τους Έλληνες, όχι μόνο πρόσφεραν τοις κυσίν τα όσια και ιερά του Έθνους και της Φυλής, όχι μόνο ανέδειξαν σε επιστήμη (για Νόμπελ) το ψέμα και την πολιτική απάτη, αλλά πολιτεύθηκαν βουτηγμένοι στη λάσπη, στη συκοφαντία, στην αλαζονεία, στα fake news και στην ναζιστικής μορφής ελεεινή προπαγάνδα.
Νέα Δημοκρατία και Κυρ. Μητσοτάκης έγραψαν με ανεξίτηλα γράμματα μία μεγάλη υποθήκη για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, στις οποίες υποχρεώνεται να προσφύγει ο Αλέξης Τσίπρας αλλά έθεσαν και τις βάσεις για κατάκτηση της αυτοδυναμίας και την εθνική υποχρέωση για μετεκλογικές συμμαχίες κυρίως με το ΚΙΝΑΛ, του οποίου οι μετοχές θα αυξηθούν με μόνη απλώς και την προοπτική κυβερνητικής συμμετοχής.
Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστούν (το διδάσκει η ίδια η ιστορία και όσοι δεν ξέρουν να την διαβάζουν σωστά κακό του κεφαλιού τους κάνουν), νέα μεγάλη οδυνηρή ήττα η οποία θα οδηγήσει σε διάλυση, στις συνιστώσες, στις εξ’ ων συνετέθη και στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας τον Τσίπρα.
Σε όσους, δε καθύβριζαν και απειλούσαν τη «δημοκρατική» για την εθνικώς επιβεβλημένη στάση που κρατούσε, ένα και μόνο έχουμε να πούμε, αντί της οποιασδήποτε άλλης απαντήσεως: Η «δημοκρατική» ασχολείται μόνο με «ζωντανούς» πολιτικούς οργανισμούς και όχι με πτώματα. Και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ένα πολιτικό πτώμα, έτοιμο προς ταφήν και μάλιστα όχι με δημόσια δαπάνη.


Η «δημοκρατική» όλα τα τελευταία χρόνια ανέδειξε και ανέλυσε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελούσε την πρώτη μεν, αλλά και τελευταία φορά αριστερά και δεν χρειάζεται να επανέλθουμε.
Η «δημοκρατική» αισθάνεται πάντως όχι μόνο δικαιωμένη για τους αγώνες της και υπερήφανη, αλλά και γιατί έβαλε ένα μικρό (έστω) λιθαράκι, τόσο για την νίκη της ΝΔ όσο και για τις νίκες του Γ. Χατζημάρκου και του Αντ. Καμπουράκη.
Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι η «δημοκρατική» ΟΥΔΕΠΟΤΕ έπεσε έξω στις προβλέψεις της, ενώ ΜΟΝΙΜΩΣ δικαιώνεται για τις επιλογές της, χωρίς να παίζει ποτέ ΔΙΠΛΟ παιχνίδι ή να πατά σε δύο βάρκες, χαρακτηριστικό γνώρισμα άλλων.
Και για να δείτε με ποια και πόση αθλιότητα έχουμε να κάνουμε, οι ηττημένοι, δούρειοι ίπποι και πεμπτοφαλαγγίτες της Ν.Δ., θα αρχίσουν την επαύριον να κάνουν θεαματικές κωλοτούμπες, αφού πρώτα εισέπραξαν τα αργύρια της προδοσίας.

Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο Γ. Χατζημάρκος κατήγαγε έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο (σημειώνεται ότι η τελευταία δημοσκόπηση της «δ» του έδινε προβάδισμα 16,5 ποσοστιαίες μονάδες και μία άλλη 22, την ώρα που καλοπληρωμένοι κονδυλοφόροι μιλούσαν για «μεγάλη ανατροπή» (!) και επικράτηση του Μανώλη Γλυνού), και παρά το γεγονός ότι δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο τις “αθλιότητες” της “Συμμαχίας”, η οποία είχε παραδοθεί αμαχητί στον ΣΥΡΙΖΑ και μετετράπη σε Δούρειο Ίππο του, αλλά και τις ύβρεις, τις συκοφαντίες και την λάσπη, και τους γενίτσαρους της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ, ενεργώντας ως πεμπτοφαλαγγίτες, όπως κάνουν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, αγωνίστηκαν με πάθος, μετατρεπόμενοι σε βασιλικοτέρους του βασιλέως, για να ανατρέψουν την φυσική ροή των πραγμάτων, εισπράττοντας τα αργύρια της προδοσίας.


Ο Θεός, όμως, αγαπά τον κλέφτη, αγαπά και τον νοικοκύρη. Οι νησιώτες μας, που έγραψαν μια νέα χρυσή σελίδα ιστορίας ενώπιον της κάλπης, να είναι σίγουροι ότι με τον Γιώργο Χατζημάρκο θα ανατείλουν ακόμα καλύτερες ημέρες και ότι την νέα ανάπτυξη που έρχεται θα την εισπράξουν ΟΛΟΙ μηδενός εξαιρουμένου.
Ο Μανώλης Γλυνός, παρά τις αντίθετες συμβουλές και υποδείξεις πολιτικά ώριμων υγιών ανθρώπων και έμπειρων περί τα εκλογικά, να δώσει την προεκλογική μάχη, βάζοντας μπροστά τον εαυτό του, να παρουσιάσει δηλαδή τον Γλυνό, όπως τον ήξεραν όλοι, μέθυσε, και μάλιστα από νωρίς από τα γλυκόλογα της Κίρκης, έπεσε στην παγίδα που του έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ και αποτυχημένοι και ανίκανοι του περιβάλλοντός του και προτίμησε την λάσπη, το ψέμα, την συκοφαντία και τα fake news, που ούτως ή αλλέως δεν ταίριαζαν στον χαρακτήρα του, ούτε στις παραδόσεις της οικογενείας του.
Η «δημοκρατική» κατ’ επανάληψη επεχείρησε έργω και λόγω να τον επαναφέρει στην τάξη, να του υποδείξει τον ορθό δρόμο, να τον απεγκλωβίσει από τις παγίδες, αλλά προτίμησε τα τραγούδια της Κίρκης. Έκλεισε τα μάτια και τα αυτιά ακόμα και όταν η «δ» τον προειδοποιούσε ότι ο ολισθηρός δρόμος που διάλεξαν άλλοι γι’ αυτόν, οδηγούσε σε οδυνηρή ήττα σε έναν δρόμο χωρίς επιστροφή (τα γραπτά είναι εδώ).
Και είναι κρίμα γιατί ως άνθρωπος, θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη. Θα έχανε μεν, αλλά με αξιοπρέπεια και με ψηλά το κεφάλι. Ευχόμαστε, τα νέα τουλάχιστον παθήματα να του γίνουν μαθήματα γιατί κάποια παλιά δεν του είχαν γίνει.
Στο Δήμο Ρόδου, παρά το βογγητό των αδίδακτων από την παλαιότερη και νεώτερη πολιτική ιστορία του τόπου, όπου η «δημοκρατική», πάντα «πέφτει μέσα» στις προβλέψεις και στα στηρίγματα που παρέχει, συνέχισαν να ποντάρουν σε κουτσά άλογα (δεν έχουν διδαχθεί πόσες περιουσίες χάθηκαν στον Ιππόδρομο) χάνοντας πανηγυρικά τη μάχη. Το έχουμε ξαναγράψει: Είναι σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν.

Ο Αντώνης Καμπουράκης, δίνοντας την μάχη του με το γνωστό ήθος και ύφος που τον διακρίνει και κλείνοντας τα αυτιά στους φανατικούς του διχασμού και της υποβάθμισης της δημόσιας ζωής, προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο από τον δεύτερο Φώτη Χατζηδιάκο, ο οποίος, παρά τις απέλπιδες και φιλότιμες προσπάθειες των τελευταίων ημερών, δεν μπόρεσε να αποτινάξει από πάνω του, την απόλυτη πεποίθηση και γνώση του ροδιακού λαού, ότι υπήρξε ο χειρότερος δήμαρχος από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Ο διχαστικός, υβριστικός και προκλητικός λόγος του, σε συνδυασμό με τον εριστικό χαρακτήρα του, την αχαριστία, την αφιλία και την εμπάθειά του, δεν του άφησαν περιθώρια για να ανακάμψει, αν και πρέπει να ομολογηθεί, ότι ο ΙΔΙΟΣ αδίκησε τον εαυτό του. Θα μπορούσε να είχε καλύτερη τύχη, γιατί δεν στερείται προσόντων, ούτε θελήσεως. Έπεσε απλώς θύμα του αδιόρθωτου χαρακτήρα του, πράγμα που κατ’ επανάληψη είχε επισημάνει στο παρελθόν η «δημοκρατική».
Κυκλοφορούν στη Ρόδο σε υπόγεια, τύπου Μαξίμου, ότι υπό την καθοδήγηση του ΣΥΡΙΖΑ, θα «συνασπιστούν» δυνάμεις για να ανακόψουν την πορεία προς την τελική νίκη του Αντώνη Καμπουράκη. (Αν είναι για έναν «συνασπισμό» τύπου «Συμμαχίας», από τώρα μπορείτε να φανταστείτε το αποτέλεσμα).


Ξέχωρα από το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι δεν είναι πρόβατα για να τα οδηγεί κανείς εκόντα άκοντα στο μαντρί, και ότι αυτό αποτελεί μέγιστη προσβολή για τον λαό μας, θα πρέπει να τονιστεί ότι η δυναμική την οποίαν έχει αναπτύξει η παράταξη «Με Δύναμη για τη Ρόδο», του Αντώνη Καμπουράκη όχι μόνο δεν ανακάμπτεται αλλά θα ενισχυθεί θεαματικά, με αποτέλεσμα να θεωρείται από τώρα βεβαία η θριαμβευτική είσοδός του στο Δημαρχείο για να αποκτήσει ξανά το νησί την αίγλη που του αξίζει.
Τελειώνοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι λυπεί πραγματικά η θέση που κατέλαβε ο Στράτος Καρίκης γιατί είναι ΚΑΙ αξιόλογος άνθρωπος ΚΑΙ ένας θαυμάσιος χαρακτήρας ΚΑΙ ένας μεγάλος εραστής της Ρόδου. Έπεσε όμως ο ίδιος θύμα της τακτικής και στρατηγικής που ακολούθησε και η οποία τον συνέδεσε άρρηκτα με τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξε πολιτευτής των ΑΝΕΛ, μεταπήδησε στον ΣΥΡΙΖΑ, αποδέχθηκε το χρίσμα του και όταν κατάλαβε ότι ήταν λάθος επιλογή, επεχείρησε να αποτινάξει από πάνω του την «ρετσινιά», αλλά ήταν αργά. Δεν μπόρεσε να πείσει ότι ήταν ανεξάρτητος και όχι δέσμιος.
Και μία παρατήρηση: Πολλοί προσπάθησαν να «πείσουν» ότι ήταν δήθεν ανεξάρτητοι, πιστεύοντας ότι δεν γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας σ’ αυτόν εδώ τον μικρό κόσμο που ζούμε, και αυτό το πλήρωσαν ακριβά.
Απεναντίας, εκείνοι που στάθηκαν με τιμιότητα και ευθύτητα μπροστά στο εκλογικό σώμα και δήλωσαν ευθέως ότι στηρίζονται από την Νέα Δημοκρατία, δεν δικαιώθηκαν απλώς αλλά κατήγαγαν πραγματικούς θριάμβους.
Ο λόγος για τον Γιώργο Χατζημάρκο και τον Αντώνη Καμπουράκη και είμαστε υπερήφανοι, που συμβάλαμε, έστω και με ένα μικρό λιθαράκι, στην ανεπανάληπτη επιτυχία τους.

Η “δημοκρατική”

Πηγή κεντρικής φώτο: Money tourism

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ