Αθλητικά

UEFA: 4,3 εκατ. ευρώ σε κάθε Ομοσπονδία

Με επίσημη ανακοίνωσή της η UEFA γνωστοποίησε πως θα διαθέσει 236,5 εκατ. ευρώ για να βοηθήσει τις 55 Ενώσεις-μέλη της, οι οποίες έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού
Η χρηματοδότηση προέρχεται από το πρόγραμμα «HatTrick» και διανέμεται συνήθως στις Εθνικές Ενώσεις για την κάλυψη του λειτουργικού τους κόστους και για την ανάπτυξη συγκεκριμένων και στοχευμένων τομέων του εγχώριου ποδοσφαίρου. Ωστόσο, η UEFA αποφάσισε να επιτρέψει σε κάθε Ένωση να ορίσει τις δικές της προτεραιότητες δεδομένου του αρνητικού αντίκτυπου από τον κορωνοϊό σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ευρώπη.
Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης ανακοίνωσης ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν εξήγησε πως κάθε ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μεταξύ αυτών και η ΕΠΟ, θα λάβει 4,3 εκατομμύρια ευρώ για να καλύψει τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί εν μέσω πανδημίας.
«Το άθλημά μας αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου πρόκληση που από την κρίση του COVID-19. Η UEFA θέλει να βοηθήσει τα μέλη της να ανταποκριθούν με τρόπους που είναι κατάλληλοι για τις συγκεκριμένες περιστάσεις. Ως αποτέλεσμα, έχουμε συμφωνήσει ότι θα διανεμηθούν έως και 4,3 εκατομμύρια ευρώ ανά Ένωση. Το ποσό αυτό αφορά το υπόλοιπο της τρέχουσας σεζόν και την επόμενη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα μέλη μας με τον τρόπο που επιθυμούν για την ανοικοδόμηση της ποδοσφαιρικής κοινότητας.
Πιστεύω ότι αυτή είναι μια υπεύθυνη απόφαση για να βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε και είμαι περήφανος για την ενότητα που δείχνει το ποδόσφαιρο σε όλη αυτήν την κρίση. Χωρίς αμφιβολία, το ποδόσφαιρο θα είναι στο επίκεντρο της ζωής που θα επιστρέψει στο φυσιολογικό. Όταν έρθει αυτή η στιγμή το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι έτοιμο να απαντήσει σε αυτήν την πρόκληση» ήταν η τοποθέτηση του προέδρου της UEFA .

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου