Κομμάτι της νέας καθημερινότητας των πολιτών θα είναι πλέον η μάσκα που θεωρείται χρήσιμο «εργαλείο» για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού. Μάλιστα, όποιος δεν φορά μάσκα όπου απαιτείται θα βρίσκεται αντιμέτωπος με πρόστιμο 150 ευρώ.

Η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, που θα είναι μια αργόσυρτη και σταδιακή διαδικασία, είναι γεγονός με τον πρωθυπουργό να περιγράφει το περίγραμμα της άρσης των περιοριστικών μέτρων. Κομμάτι της επιστροφής στην κανονικότητα είναι και οι προστατευτικές μάσκες που μας «θωρακίζουν» έναντι του νέου κορωνοϊού. Ωστόσο, όπου η χρήση της είναι επιβεβλημένοι οι παραβάτες θα τιμωρούνται με αυστηρό πρόστιμο ύψους 150 ευρώ.

Υποχρεωτική η μάσκα στα ΜΜΜ

Υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας στις μετακινήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς από εργαζόμενους και επιβατικό κοινό, ελεγχόμενη είσοδος στους σταθμούς, ώστε να επιτευχθεί η αναγκαία φυσική απόσταση και αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων στο μέγιστο δυνατό βαθμό, από την πρώτη μέρα εφαρμογής του πλαισίου σταδιακής άρσης των περιορισμών, είναι οι κανόνες που θα ισχύουν εφεξής για τις μετακινήσεις μας.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο οποίος και απηύθυνε έκκληση για την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων, ο έλεγχος της χρήσης μασκών και ο περιορισμός του συνωστισμού στις εισόδους των σταθμών, αποτελούν αρμοδιότητα ελεγκτικού μηχανισμού που θα είναι επιφορτισμένος με αυτό το καθήκον.

Επιβεβαίωσε το πρόστιμο ο Σκέρτσος

Την επιβολή προστίμου σε όσους δεν τηρούν το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους ανακοίνωσε ο ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στην ΕΡΤ το βράδυ της Τρίτης.

«Όπου (σ.σ. η χρήση μάσκας) είναι υποχρεωτική, ναι», απάντησε ο ίδιος σε σχετικό ερώτημα. «Θεωρούμε ότι εκεί η κοινωνική συνείδηση, ο αυτοέλεγχος του κάθε πολίτη θα οδηγήσουν σε συμμόρφωση. Πρόκειται άλλωστε για την υγεία του καθενός, και για την υγεία του κοινωνικού συνόλου», πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως υποχρεωτική καθίσταται η χρήση μάσκας από εργαζομένους και πελάτες σε κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και λοιπές υπηρεσίες που προϋποθέτουν σωματική επαφή καθώς και από εργαζομένους σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων, σύμφωνα με το «σχέδιο σταδιακής αποκλιμάκωσης περιοριστικών των μέτρων» που εξέδωσε η κυβέρνηση).

Πηγή newpost.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ