Εν μέσω καραντίνας, ο «πόλεμος της ασφάλτου» συνεχίζεται! Τα τροχαία ατυχήματα υλικών ζημιών με σοβαρούς ή λιγότερο σοβαρούς τραυματισμούς δεν έλειψαν ποτέ, παρουσιάζουν όμως μεγάλη αύξηση την τελευταία εβδομάδα!
Το γεγονός αυτό φανερώνει αν μη τι άλλο την επικίνδυνη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων αναχαίτισης της διασποράς του κορωνοϊού. Πλέον, η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους, θυμίζει την εποχή της κανονικότητας, πριν την…καραντίνα!
Χθες Δευτέρα σημειώθηκαν με το καλημέρα τέσσερα τροχαία ατυχήματα στη Ρόδο, στον Αρχάγγελο, στην Παστίδα και στο Κορακόνερο! Συνολικά 18 τροχαία ατυχήματα σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου σε όλο το νησί! Σύμφωνα με πληροφορίες, Αγιο είχαν οι οδηγοί σε τέσσερις τουλάχιστον περιπτώσεις, καθώς τα οχήματά τους καταστράφηκαν ολοσχερώς ενώ οι ίδιοι υπέστησαν μόνο αμυχές και μώλωπες ή τραυματίστηκαν ελαφρά.
Ένα από τα σοβαρότερα ατυχήματα του σαββατοκύριακου σημειώθηκε επί της λεωφόρου Λίνδου κοντά στο Τσαΐρι, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες οδηγός αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε τοιχίο και να υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές. Παρόμοιο ατύχημα σημειώθηκε την Κυριακή του Πάσχα επί της λεωφόρου Ηρακλειδών, όταν αυτοκίνητο προσέκρουσε σε τοιχίο ιδιωτικής επιχείρησης. Ο οδηγός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα.
Στις 9 το βράδυ της περασμένης Κυριακής στις Κάτω Πέτρες, αυτοκίνητο κατευθυνόμενο προς την Ιξιά, προσέκρουσε στο προστατευτικό κράσπεδο το οποίο διέκοψε την πορεία του προς το γκρεμό και τη θάλασσα. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ρόδου και γερανοφόρο όχημα οδικής βοήθειας που ρυμούλκησε το όχημα, αποτρέποντας τα χειρότερα.

Όπως δηλώνει ο κ. Μουσταφά Σιέχ, ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων και οδικής βοήθειας, στις περισσότερες περιπτώσεις, τα τροχαία ατυχήματα οφείλονται στην απροσεξία των οδηγών. Άλλες συχνές αιτίες πρόκλησης ατυχημάτων είναι η ανάπτυξη υπερβολικής ταχύτητας και η κατανάλωση αλκοόλ. Στο χωριό της Πυλώνας λ.χ., σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα όταν οδηγός αυτοκινήτου παραβίασε πινακίδα stop σε διασταύρωση με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με όχημα που ακλουθούσε κανονικά την πορεία του, του οποίου ο οδηγός δεν πρόλαβε να ανακόψει ταχύτητα. Τη στιγμή του ατυχήματος ήταν τα μόνα αυτοκίνητα που κυκλοφορούσαν στο δρόμο!
«Τα τροχαία ατυχήματα δεν σταμάτησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας. Όμως την τελευταία εβδομάδα παρουσιάζει μεγάλη αύξηση η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους, σαν να μην υπάρχει κανένας περιορισμός, ενώ αυξήθηκε και ο αριθμός των ατυχημάτων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ευθύνεται η απροσεξία των οδηγών, η ανάπτυξη υπερβολικής ταχύτητας και η κατανάλωση αλκοόλ. Σε καθημερινή βάση σημειώνονται 10-15 ατυχήματα σε όλη τη Ρόδο. Ακόμη και σε άδειους δρόμους σημειώνονται τροχαίες συγκρούσεις…», δήλωσε ο κ. Σιέχ.
Ο διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου της Ρόδου, κ. Μανώλης Καράλλας δηλώνει στη «δ» ότι υπάρχει μείωση των τραυματισμών από τροχαία ατυχήματα σε σύγκριση με το διάστημα πριν την καραντίνα. Παρόλα αυτά, συνεχίζουν να φθάνουν στα ΤΕΠ άτομα που έχουν τραυματιστεί σε τροχαία. Η Ανάσταση βρήκε τον κ. Καράλλα στο χειρουργείο, να χειρουργεί οδηγό ο οποίος τραυματίστηκε στο θώρακα!
«Σαφώς και καταγράφεται μεγάλη μείωση των τραυματισμών από τροχαία ατυχήματα και προπαντός δεν έχουμε θανατηφόρα… Εξακολουθούν όμως να καταφθάνουν στο ΤΕΠ άτομα που έχουν τραυματιστεί σε τροχαίες συγκρούσεις, γεγονός το οποίο δεν ξέρω πώς μπορεί να το δικαιολογήσει κανείς, καθώς λόγω της καραντίνας υποτίθεται πώς έχει περιοριστεί η κίνηση», είπε ο κ. Καράλλας.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ