Ειδήσεις

Μάχη για να μην μειωθούν οι αφίξεις από τη Ρωσία

Πραγματική μάχη για να μην υπάρξουν απώλειες από τη ρωσική τουριστική αγορά, με αφορμή τις δυσμενείς εξελίξεις στην Ουκρανία, δίνουν οι ξενοδόχοι του νησιού μας.

Στον αγώνα που γίνεται για να αυξηθούν οι αφίξεις και όχι να μειωθούν το φετινό καλοκαίρι, αναφέρθηκε ομιλώντας στη «δ», ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης.

«Τα γκάλοπ αποτυπώνουν φωτογραφικά τις διαθέσεις των πολιτών. Το να αναφερθώ στην πορεία των κρατήσεων δεν βοηθά την κατάσταση. Η δουλειά μας δεν είναι να κρίνουμε τα μαντάτα αλλά να προσπαθούμε να κάνουμε τους αριθμούς των αφίξεων να είναι ανώτεροι των προσδοκιών όλων μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Α. Καμπουράκης.

«Η Ρωσία εκφράζει το φόβο της συναλλαγματικής διαφοράς και την υστέρηση των κρατήσεων λόγω και του θέματος που ανέκυψε με την Ουκρανία», δήλωσε ο κ. Α. Καμπουράκης.

«Δουλειά δική μας είναι να πείσουμε πως η όποια αύξηση στο πακέτο του κάθε Ρώσου επισκέπτη είναι περιστασιακή και πως αξίζει να έρθουν στη Ρόδο. Δεν επιθυμούμε να μειωθούν οι αφίξεις από τη Ρωσία και την Ουκρανία», δήλωσε ο κ. Αντώνης Καμπουράκης και πρόσθεσε πως οι αφίξεις από τις συγκεκριμένες αγορές έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

«Φθάνουμε τις 350.000 αφίξεις το έτος από τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ. Δεν είναι η ώρα να αποδεχθούμε αμαχητί την κάμψη της συγκεκριμένης αγοράς. Η δουλειά μας είναι να μείνουμε στις επάλξεις και να παλέψουμε. Και την ώρα της επέμβασης ο χειρουργός δεν κάνει κριτική για την έκβασή της», δήλωσε ο κ. Αντώνης Καμπουράκης.
Σε ερώτηση σχετικά με την εσπερίδα που διοργανώνει σήμερα στις 18.00 στο ξενοδοχείο Mediterranean η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, ο κ. Αντώνης Καμπουράκης δήλωσε πως θα είναι συνάντηση που θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

«Θα είναι μια συνάντηση που θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία των ΜΜΕ. Αφορά τα μέλη μας και μόνο. Θα γίνει ενημέρωση για τις πύλες εισόδου της Ρόδου και όχι δημόσιος διάλογος», εξήγησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Α. Καμπουράκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου