Ειδήσεις

Δήλωση του Μιχάλη Παλαιολόγου

Την αγωνία του για το μέλλον των μικρών επιχειρήσεων στα χωριά μετά την απόφαση της κυβέρνησης να ενταχθούν οι ιδιοκτήτες τους από τον ΟΓΑ στον ΟΑΕΕ καταργώντας τα ειδικά πληθυσμιακά κριτήρια, εκφράζει ο αντιδήμαρχος Λίνδου και νότιας Ρόδου Μιχάλης Παλαιολόγου με γραπτή του δήλωση.

Ο κ. Παλαιολόγου χαρακτηρίζει άδικο το μέτρο και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας ότι το μόνο που θα καταφέρει η κυβέρνηση θα είναι να μπουν λουκέτα στα λιγοστά καταστήματα των μικρών χωριών τα οποία σταδιακά θα οδηγηθούν στην ερήμωση. Στη δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Σε μια περίοδο που τα χωριά και οι κάτοικοι που επιλέγουν παρά τις δυσκολίες να ζουν σε αυτά και να τα κρατούν ζωντανά, η κυβέρνηση έρχεται να ρίξει τη χαριστική βολή. Καλούνται σήμερα οι ιδιοκτήτες των καφενείων και των μπακάλικων να πληρώσουν τα σπασμένα. Αντί να τους δώσουν κίνητρα να παραμείνουν στα χωριά τους και να κρατήσουν ανοικτά τα μαγαζάκια τους, τώρα πρέπει να πληρώσουν ασφαλιστικές εισφορές τριπλάσιες και τετραπλάσιες από αυτές που πλήρωναν στον ΟΓΑ όπου ασφαλίζονταν μέχρι σήμερα. Τα λεφτά αυτά που καλούνται να πληρώνουν για την ασφάλισή τους οι ιδιοκτήτες, είναι πιο πολλά και από τις εισπράξεις ενός ολόκληρου χρόνου. Και δεν φτάνει που η κυβέρνηση τους βάζει το μαχαίρι στο λαιμό, τους υποχρεώνει να πληρώσουν χιλιάδες ευρώ αναδρομικά οδηγώντας τους στην απόγνωση και την απελπισία. Το άδικο μέτρο αυτό όχι μόνο δεν πρόκειται γεμίσει τα ταμεία του ΟΑΕΕ, γιατί αυτός είναι ο στόχος, αλλά θα έχει ως αποτέλεσμα να κλείσουν πολλά μαγαζιά στην περιφέρεια βάζοντας ταφόπλακα στην ανάπτυξη των χωριών. Εκτός κι αν αυτή είναι η ανάπτυξη που ονειρεύεται η κυβέρνηση, να ερημώσει τα χωριά και να δημιουργήσει ακόμα περισσότερους άνεργους. Θα πρέπει η κυβέρνηση να πάρει πίσω το μέτρο αυτό και να κάνει αποδεκτή την πρόταση που κατατέθηκε από τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, να καταθέτουν δηλαδή οι ιδιοκτήτες των μικρών επιχειρήσεων στον ΟΑΕΕ τα ίδια χρήματα που πλήρωναν στον ΟΓΑ. Σε κάθε περίπτωση θα περιμένουμε τις εξελίξεις και αναλόγως θα πράξουμε σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Παλαιολόγου Μιχάλης
Αντιδήμαρχος Λίνδου & Ν. Ρόδου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου