Ειδήσεις

Δημοσκόπηση: To 68% υπέρ της παραίτησης Μενδώνη

Έρευνα πραγματοποίησε η PROTARA, για την υπόθεση Λιγνάδη και το κίνημα metoo, κατά το διάστημα 23-25 Φεβρουαρίου, στην οποία πήραν μέρος 900 άτομα.

Στην ερώτηση τι ανησυχεί περισσότερο τους πολίτες σχετικά με την αύξηση των καταγγελιών σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης, το 52% απάντησε το ότι ενδεχομένως κάποια θύματα δεν θα δικαιωθούν ποτέ (65% γυναίκες,48% άνδρες), ένα 5% το ότι διασύρονται ενδεχομένως άδικα άτομα, φερόμενα ως θύτες (2% γυναίκες, 5% άνδρες) και ένα 40% πως τους ανησυχούν και τα δύο εξίσου (31% γυναίκες, 44% άνδρες).

Αντίστοιχα, στην ίδια ερώτηση, το ότι τα θύματα μπορεί να μην δικαιωθούν ποτέ, δήλωσαν κατά 78% πολίτες που υποστηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ, έναντι 39% της ΝΔ. Μόλις 1% από ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι φοβάται πως υπάρχουν άτομα που διασύρονται άδικα, έναντι 6% της ΝΔ. Τέλος, και τα δύο εξίσου ανησυχούν τους πολίτες που στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ σε βαθμό 20%, ενώ στην ΝΔ το ποσοστό φτάνει το 51%.

unnamed 3

Ερώτηση έγινε και για το κατά πόσο είναι ικανοποιημένοι οι πολίτες από τον τρόπο που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση την υπόθεση Λιγνάδη. Το 26% απάντησε θετικά (9% απόλυτα, 17% αρκετά) και 71% απάντησε αρνητικά (20% όχι ιδιαίτερα, 51% καθόλου), ενώ υπήρχε και ένα 3% που επέλεξε να μην απαντήσει.

Για την διαχείριση της αντιπολίτευσης στο ίδιο θέμα, 33% είπαν ότι είναι ικανοποιημένοι και 63% πως δεν είναι.

Η πλειοψηφία με 68% θεωρεί πως θα πρέπει να παραιτηθεί η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ή να την αποπέμψει ο πρωθυπουργός, ενώ ένα 34% θεωρεί πως πρέπει να παραμείνει στην θέση της.

unnamed 1

Τέλος, οι ερωτώμενοι απάντησαν κατά 66% πως η υπόθεση Λιγνάδη πλήττει την αξιοπιστία της κυβέρνησης (49% σίγουρα, 17% μάλλον) και ένα 32% πως δεν την πλήττει (16% μάλλον, 16% σίγουρα).

Πηγή: Reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου