Αθλητικά

Πολλές συμμετοχές στον ημιμαραθώνιο Απολλώνων

Καλός καιρός αναμένεται την ώρα που θα διεξαχθεί ο ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου Απολλώνων την Κυριακή 3 Μαρτίου στη μνήμη του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου. Η μετεωρολογική πρόβλεψη δείχνει πρωινή βροχή και συννεφιά με λιακάδα για την ημέρα και τις ώρες του αγώνα.

Ανεξάρτητοι αθλητές αλλά και δυνατές ομάδες έχουν ξεκινήσει να δηλώνουν συμμετοχή. Σχεδόν όλοι οι ροδίτες μαραθωνοδρόμοι και όχι μόνο  είναι έτοιμοι να τρέξουν στη μαγική όσο και δύσκολη διαδρομή του ημιμαραθωνίου αγώνα Απολλώνων. Οι τριαθλητές του Απόλλωνα κάθε χρόνο, οι ποδηλάτες του Ανταίου από την ίδρυση της ομάδας και οι μαχητές του Zongas Team τα τελευταία χρόνια θα πάρουν μέρος στον αγώνα.

Εντωμεταξύ τα πάντα είναι έτοιμα για τον αγώνα και τις επόμενες ημέρες κλείνουν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την καλύτερη διεξαγωγή του.

Η αγωνόδικος επιτροπή έχει οριστεί από το σύνδεσμο κριτών Δωδεκανήσου με αλυτάρχη τον Σάββα Χατζηνικολάου, κριτές άφιξης και χρονομέτρες την Έφη Καστελοριού, την Γιώτα Ιωάννου, την Μένη Γεωργαρά και τον Μανώλη Κυριαζάκο και κριτή διαδρομής τον Γιάννη Μώρο.

Στον αγώνα θα βοηθήσει η Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλάκου με πολλούς εθελοντές για να καλύψουν τα τυφλά σημεία της διαδρομής και μαζί με ένα αυτοκίνητο από το αστυνομικό τμήμα Σαλάκου θα συντονίσουν και την ομαλή κίνηση των αυτοκινήτων σε σχέση με τον αγώνα.

Την υγειονομική κάλυψη του αγώνα θα φροντίσει ο γιατρός Νικόλας Χατζηνικόλας που θα κυκλοφορεί στη διαδρομή με το ποδήλατο του και οι Εθελοντές Σαμαρείτες.

Ο δήμος της Ρόδου και ο ΡΟΔΑ θα βοηθήσει με την προσφορά λεωφορείου από τη Ρόδο προς Απόλλωνα και για την επιστροφή μετά τον αγώνα.

Το λεωφορείο θα ξεκινήσει την Κυριακή του αγώνα από το Σαν Φρατζίσκο στις 08.15 και θα φύγει από τα Απόλλωνα μετά το τέλος των απονομών.

Ο αγώνας είναι διοργάνωση της ‘Νίκης’ Ρόδου με συνδιοργανωτές τον δήμο Ρόδου, την κοινότητα Απολλώνων, τον πολιτιστικό σύλλογο ‘Νέοι Ορίζοντες’ Απολλώνων, τον αθλητικό σύλλογο ‘Απόλλων’ Απολλώνων, και τον αγροτουριστικό σύλλογο γυναικών Απολλώνων ‘οι Απολλωνιάτισσες’.

Μεγάλη συμμετοχή κάθε χρόνο έχει η ομάδα τριάθλου ‘ο Απόλλων’ που το έχει εντάξει στις αγωνιστικές δραστηριότητες του.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί μέσα από το χωριό των Απολλώνων και οι αθλητές θα περάσουν από τα Πλατάνια, την Ελεούσα, το Φουντουκλί, θα φτάσουν κοντά στο ξενοδοχείο Έλαφος στον προφήτη Ηλία όπου θα γίνει αναστροφή και θα κατηφορίσουν, για μια μικρή απόσταση θα επιστρέψουν στον ίδιο δρόμο, για να στρίψουν δεξιά και τελικά να κατηφορίσουν προς τα Απόλλωνα και θα τερματίσουν στην πλατεία των Απολλώνων. Οι απονομές θα γίνουν στην κοινοτική αίθουσα του χωριού.

Στα νέα τμήματα της διαδρομής έχει προστεθεί ένα ανηφορικό κομμάτι  8 περίπου χιλιομέτρων από την Ελεούσα μέχρι τον προφήτη Ηλία όπου τα 3 χιλιόμετρα μετά το Φουντουκλί (από το 11,5 μέχρι το 14,5) έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Το τελευταίο κομμάτι, 4 με 5 χιλιόμετρα, μετά τον προφήτη Ηλία είναι κατηφορικό με απότομη κατηφόρα με 6 απότομες στροφές για 2 χιλιόμετρα περίπου (η κατάβαση προς Απόλλωνα) όπου θέλει προσοχή για αποφυγή τραυματισμών.

Θα υπάρχουν πέντε στάσεις ανεφοδιασμού με νερά στο 6ο, 9ο , 12ο , 15ο και 18ο χιλιόμετρο και σε δυο σημεία, στο 12ο χιλιόμετρο και στην αναστροφή θα υπάρχουν ενεργειακές μπάρες, ενώ οι χιλιομετρικές ενδείξεις ανά χιλιόμετρο και η αναστροφή είναι έτοιμα σημειωμένα στη δεξιά πλευρά του δρόμου.

Στον τερματισμό θα υπάρχει μικρός μπουφές με νερά , χυμούς, καφέ, τσάι και φρούτα και διάφορα σνακ και μακαρονάδα.

Μπορούν να συμμετάσχουν όσοι αθλητές – αθλήτριες επιθυμούν να τρέξουν στον αγώνα, με δική τους ευθύνη για την προσωπική τους υγεία, ανεξάρτητα αν ανήκουν σε σωματείο ή είναι ανεξάρτητοι αθλητές.

Οι δηλώσεις συμμετοχής συνεχίζονται κάθε απόγευμα 5.00 με 8.00 κάθε μέρα στην εξέδρα του στίβου στο καρακόνρο. Την Κυριακή πριν τον αγώνα στα Απόλλωνα και έως και μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όσοι το επιθυμούν στον χώρο εκκίνησης.

Θα ισχύσουν όλες οι κατηγορίες ηλικιών σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ:   έως 18, 18-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65-69, 70+ για τους άντρες και για τις γυναίκες οι ίδιες με μια κατηγορία περισσότερη γιατί οι γυναίκες είναι βετεράνες από τα 30, οπότε οι πρώτες κατηγορίες των γυναικών είναι έως 18, 18-29, 30-34 και συνεχίζουν κανονικά.

Οι πρώτοι αθλητές – αθλήτριες σε κάθε κατηγορία θα κερδίσουν κύπελλο, οι τρεις πρώτοι αθλητές σε κάθε κατηγορία θα κερδίσουν χρυσό, ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο ανάλογα με την κατάταξη τους ενώ όλοι οι αθλητές – αθλήτριες θα πάρουν δίπλωμα κατάταξης – συμμετοχής και θα υπάρχει αναμνηστικό μετάλλιο για όσους δεν καταταχτούν στις τρεις πρώτες θέσεις των κατηγοριών.

Επίσης θα υπάρχει κύπελλο στον πρώτο της γενικής κατάταξης και κύπελλο στην πρώτη γυναίκα της γενικής κατάταξης.

Φέτος αυξήθηκαν και βοήθησαν αρκετοί χορηγοί εκτός από τους συλλόγους των Απολλώνων για να μπορέσει να γίνει εφικτή και σωστή η διοργάνωση του ημιμαραθωνίου αγώνα και να διατηρηθεί η τυπική συνδρομή για τους αθλητές στα 5 ευρώ.

Οι χορηγοί του αγώνα είναι: ‘ΠΟΛΛΩΝΙΑΤΙΣΣΑ’ παραδοσιακό εστιατόριο, ‘η Φωλιά του Κυνηγού’,  ‘ARISTA’ σούπερ μάρκετ, ‘ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ’, ‘ΒΑΠ Π. ΚΟΥΓΙΟΣ ΑΒΕΕ’,  ‘ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ’ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ‘RONDA’, ‘AROMA’ café, ‘BOWLING HALL’, ‘ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙ ΜΟΥ’ κομμωτήριο, ‘ΠΑΡΑΓΚΑ’ μαγειροτεχνείο, ‘ΓΙΑΡΕΝΗΣ’ εστιατόριο, ‘Το Αρυάκι’ σνακ μπαρ, ‘Η φιλική γωνιά’ σουβλατζίδικο, ‘Περνός’ καφετέρια, ‘Like’ καφετέρια, εστιατόριο ‘Το Φουντουκλί’, εστιατόριο ‘Το Πέραμα’, ‘ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ’ τοπικά είδη, ‘GEM TRAVEL’, ‘ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Ι & ΣΙΑ ΕΕ’ λογιστικό γραφείο, ‘ΧΑΤΖΗΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚ ΥΙΟΙ ΟΕ’, ‘ΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ’ ιχθυοπωλείο, ΄το Special’ σουβλατζίδικο, ‘Ο Φλεβάρης’ σούπερ μάρκετ,  ‘GONDOLA’ πιτσαρία, ‘VARGAS sport’, ‘ELAFOS HOTEL’, ‘ΤΡΟΠΑΙΟΝ’ κύπελλα – μετάλλια.

Έχει δημιουργηθεί ομάδα ‘ημιμαραθώνιος αγώνας Απολλώνων Ρόδου’  στη μνήμη του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου στο face book όπου υπάρχουν πληροφορίες για οτιδήποτε για τον αγώνα, αποτελέσματα και φωτογραφίες από τους προηγούμενους αγώνες.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία μπορείτε να επικοινωνείτε στην ομάδα στο facebook ή στο 6931848664 με τον Σάββα Χατζηνικολάου υπεύθυνο της διοργάνωσης του αγώνα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου