Τοπικές Ειδήσεις

Δημήτρης Γάκης: «ΕΠΑΛ: Εργαστήρια μάθησης και δημιουργίας»

Στα εγκαίνια της Έκθεσης «Το ΕΠΑ.Λ. Δημιουργεί» που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα-πολυχώρο του «Μετρό Συντάγματος», παρευρέθηκε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης και δήλωσε:

«Η λειτουργία τμημάτων των ΕΠΑΛ με τις σύγχρονες ειδικότητες που ζητούν οι μαθητές, η έγκαιρη στελέχωση τους με εκπαιδευτικούς και οι δράσεις προβολής των μαθητικών έργων από τους ίδιους τους μαθητές των ΕΠΑΛ, αποτελούν πράξεις ευθύνης και επαγγελματικής προοπτικής.

Θέλω να συγχαρώ τους συντελεστές της σημερινής, καθ’ όλα επιτυχημένης Έκθεσης, μαθητές και εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ, καθώς και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας που με τη δράση αυτή επιδεικνύει το σημαντικό έργο που υλοποιείται στην επαγγελματική εκπαίδευση της χώρας.

Θέλω με την ευκαιρία, να τονίσω το έργο που γίνεται για τη στήριξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης στη νησιωτική Ελλάδα. Τόσο με τη δημιουργία ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ των νησιών μας, με σύγχρονες ειδικότητες, όσο και για τους αποφοίτους, με τις διευκολύνσεις στη μετακίνησή τους για τις εξετάσεις στο πλαίσιο του συστήματος Πιστοποίησης των αποφοίτων των ΕΠΑΛ. Διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό το δικαίωμα των ίσων ευκαιριών των παιδιών μας στη μόρφωση ανεξάρτητα από τις χωρικές ιδιαιτερότητες και τις δημογραφικές δυσκολίες, που η νησιωτική κοινωνία περιμένει. Δίνοντας στους νέους νησιώτες επαγγελματική προοπτική, για να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου