Ειδήσεις

Δύο κτίρια στην Κω ανάμεσα στις πρώτες αποκρατικοποιήσεις της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προχωρά την διαδικασία πώλησης 40 εκτάσεων διασκορπισμένων σε όλη την Ελλάδα, 7 κτιριακών συγκροτημάτων σε Αθήνα και Κω και διατηρητέων κτιρίων στην Καλαμάτα, όπως αποκαλύπτει σήμερα το tornosnews.gr.

Η σχετική διαδικασία, όπως ακολουθήθηκε, ικανοποιεί τους όρους του e-mail Βαρουφάκη, οι οποίοι περιλαμβάνονται στη συμφωνία με τους Εταίρους στο σκέλος που αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις.

Η λίστα των προς πώληση ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ, με τη διαδικασία του ηλεκτρονικού διαγωνισμού, έχει ως εξής:

– Οικόπεδο 3.768 τμ στο Άργος- Οικόπεδο 1.521 τμ στο Άργος- Οικόπεδο 529 τμ με διατηρητέα κτίρια 777 τμ στο κέντρο της Καλαμάτας (Αριστομένους 11-13)- Δεκατέσσερα οικόπεδα συνολικού εμβαδού 14.768 τμ στις Λεύκιες Πόρου Κεφαλληνίας- Δύο κτίρια συνολικού εμβαδού 568 τμ επί οικοπέδου 1.045 τμ στην Κω– Τρία οικόπεδα συνολικού εμβαδού 1.851 τμ στη Στυλίδα Φθιώτιδας- Δύο οικόπεδα συνολικού εμβαδού 1.284 τμ στη Στυλίδα Φθιώτιδας- Δεκαεπτά οικόπεδα συνολικού εμβαδού 8.455 τμ στη Στυλίδα Φθιώτιδας- Πέντε αυτοτελή κτίρια συνολικού εμβαδού 1.680 τμ επί οικοπέδου 3.301 τμ στη συμβολή των οδών Κορυζή 28 και Θράκης στον Ταύρο Αττικής- Οικόπεδο 16.788 τμ στην Πάτρα

Πρόκειται για το πέμπτο χαρτοφυλάκιο ακινήτων που διαθέτει προς πώληση το ΤΑΙΠΕΔ με τη διαδικασία των ηλεκτρονικών προσφορών. Οι διαγωνισμοί είχαν ξεκινήσει από τη προηγούμενη κυβέρνηση στις 23 Δεκεμβρίου. Όμως έγινε τροποποίηση ως προς το χρονοδιάγραμμα στις 9 Φεβρουαρίου. Έτσι, η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών συμμετοχής και πρώτης προσφοράς από την περασμένη Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου μετατοπίσθηκε για την Τρίτη 30 Ιουνίου. Οι λοιποί γενικοί και ειδικοί όροι του διαγωνισμού όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση παραμένουν ως έχουν.

Σημειώνεται ότι στο e-mail Bαρουφάκη υπάρχει δέσμευση να μην οπισθογυρίσουν ιδιωτικοποιήσεις που έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Επίσης, υπάρχει δέσμευση όπου έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής προσφορών η κυβέρνηση να σεβαστεί τη διαδικασία σύμφωνα με το νόμο. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα να αναθεωρηθούν ιδιωτικοποιήσεις που δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει με στόχο να βελτιωθούν οι όροι ώστε να μεγιστοποιηθούν τα μακροπρόθεσμα οφέλη για το κράτος, να διευρυνθούν τα έσοδα να αυξηθεί ο ανταγωνισμός των τοπικών οικονομιών, να προωθηθεί η εθνική οικονομική ανάκαμψη και να τονωθούν οι μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης.

tornownews.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου