Τοπικές Ειδήσεις

«Χρυσή» χρονιά για συνέδρια στην Ρόδο!

Η Ρόδος, επανήλθε δυναμικά στο ‘κάδρο’ του συνεδριακού τουρισμού το 2022 με πάρα πολλά συνέδρια, συμπόσια και δράσεις τα οποία μετά από μια μακρά περίοδο άνω των 2,5 ετών –κυρίως λόγω της πανδημίας της covid-19- πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της περσινής καλοκαιρινής περιόδου.
Σύμφωνα με τους φορείς του τουρισμού, η Ρόδος, (πέραν της φυσικής ομορφιάς), διαθέτει και όλες τις απαραίτητες υποδομές (συνεδριακούς χώρους, πολυτελή καταλύματα κ.λπ.) για να βρίσκεται στο επίκεντρο του Συνεδριακού Τουρισμού.
Τα πρώτα συνέδρια – συμπόσια – συναντήσεις ξεκίνησαν την άνοιξη του 2022, συνεχίστηκαν μέχρι και τον περασμένο Νοέμβριο και τώρα, με το νέο έτος, προγραμματίζονται πολλά καθ όλη την διάρκεια του έτους.
Σημειώνεται πως το 2022, κατεγράφη πολύ έντονο ενδιαφέρον για συναντήσεις ιατρικού ενδιαφέροντος στο νησί μας. Δεν είναι τυχαίο ότι πολύ μεγάλες εταιρείες οι οποίες ασχολούνται με την διοργάνωση συνεδρίων και συναντήσεων με θέμα την Υγεία, επιλέγουν την Ρόδο ως σημείο αναφοράς.
Σημειώνεται πως οι τοπικοί φορείς του τουρισμού αλλά και οι αρχές, εκφράζουν ικανοποίηση για την εξέλιξη αυτή, αφού η περίοδος της πανδημίας του κορωνοϊού, ανάγκασε πολλά συνέδρια να αναβληθούν και μεταφέρθηκαν για το 2022.
Ωστόσο, κρίνεται θετικό το γεγονός πως το νησί του Ήλιου, είναι στις πρώτες επιλογές διεθνών οργανώσεων και συναντήσεων με σημείο αιχμής αφενός τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του, αφετέρου τις πολύ καλές συνεδριακές υποδομές, τα ξενοδοχεία και τον συνδυασμό με τις καλοκαιρινές διακοπές, ήλιο, θάλασσα, γαστρονομία και φυσικά, πολιτισμό.
ΠΟΙΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά μέχρι τώρα, φέτος θα είναι μια ‘χρυσή’ χρονιά για τα συνέδρια που θα λάβουν χώρα στην Ρόδο. Η λίστα είναι μεγάλη και εμπλουτίζεται συνεχώς. Ωστόσο, έχει σημασία να δούμε μερικές διεθνείς συναντήσεις που ξεχωρίζουν και θα φέρουν την Ρόδο στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος!!!
*ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΤΟ 21ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ
ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ
Το 21ο Παγκόσμιο Συνέδριο για τον Καρκίνο του Μαστού και την Υγεία του Μαστού (21st SIS World Congress on Breast Cancer and Breast Healthcare) θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στο διάστημα 4 έως 6 Μαΐου 2023 με την υποστήριξη του Δήμου Ρόδου. Σκοπός του Συνεδρίου είναι να αναλυθούν από έγκριτους επιστήμονες διεθνούς εμβέλειας όλα τα επίκαιρα και σημαντικά θέματα και οι προκλήσεις στο πεδίο της διάγνωσης και της θεραπείας του καρκίνου του μαστού.
Για πρώτη φορά σε παγκόσμιο συνέδριο Μαστολογίας θα συζητηθούν οι δυνατότητες και οι τρόποι προάσπισης της υγείας του μαστού. Το συνέδριο, που τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου Α’, αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και αναμένεται να το παρακολουθήσουν δια ζώσης γύρω στους 2.000 συνέδρους, μέλη 47 Εθνικών Εταιρειών Μαστολογίας ανά την υφήλιο που ασχολούνται με τον μαστό.
*ΤΟΝ ΜΑΪΟ Η
‘ΠΑΡΕΛΑΣΗ’ ΜΕ
ΤΙΣ Ferrari ΣΤΗ ΡΟΔΟ!
Πάνω από 40 μοντέλα αυτοκινήτων Ferrari θα έρθουν στο νησί της Ρόδου τον Μάιο του 2023 για ένα μεγάλο event το οποίο συνδιοργανώνουν το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου!
Η διοργάνωση ονομάζεται Ferrari Rhodes Festival 2023 και θα είναι παρόντες και εκπρόσωποι της μεγάλης εταιρείας, καθώς και εκπρόσωποι του Ferrari Club στην Ελλάδα.
Το μεγάλο αυτό event, θα είναι διάρκειας τεσσάρων ημερών, θα έρθουν πάνω από 40 αυτοκίνητα Ferrari και θα διεξαχθούν πολλές δράσεις στο νησί ενώ αναμένονται και πολλοί δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, εκπροσωπώντας διεθνή ΜΜΕ!
*Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΜΑΓΙΣΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ!!!
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής» η Ρόδος, θα φιλοξενήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο για τέσσερις ημέρες (χωρίς να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες προς το παρόν) την «Σύνοδο των Μεγάλων Μαγίστρων» από 40 χώρες!
Η διοργάνωση γίνεται με τους Ναΐτες Ιππότες της Ελλάδας και αναμένεται να προσελκύσει περίπου 400 συνέδρους (Μεγάλους Μαγίστρους)!!!

* Το International
Conference on Acoustics, Speech,
and Signal Processing του ΕΜΠ
Το International Conference on Acoustics, Speech, and Signal Processing θα διεξαχθεί στην Ρόδο μεταξύ 4 – 10 Ιουνίου 2023 με την υποστήριξη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου μέσω Οργανωτικής Επιτροπής, της οποίας ηγείται ο καθηγητής, κ. Πέτρος Μαραγκός, της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, επικεφαλής του τμήματος Σημάτων, Ελέγχου και Ρομποτικής. Το συνέδριο θα διεξαχθεί υπό την αρωγή και την αιγίδα τόσο της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου και προσωπικά του περιφερειάρχη, κ. Γιώργου Χατζημάρκου, όσο και του Δήμου Ρόδου και του δημάρχου, κ. Αντώνη Καμπουράκη, και θα προσελκύσει τουλάχιστον 3,000 συνέδρους.

ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ
ΤΟ 2022 (ΜΕΤΑΞΥ
ΑΛΛΩΝ) ΟΙ ΕΞΗΣ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
• Το συμπόσιο των Δωδεκανήσιων της Νέας Υόρκης με θέμα: Νέες εκπαιδευτικές γέφυρες μεταξύ Δωδεκανήσων και ΗΠΑ
• Το 27ο Συμπόσιο IEEE για τους Υπολογιστές και τις Επικοινωνίες
• Το 5ο Αιγαιοπελαγίτικο Οδοντιατρικό Συνέδριο
• 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δερματοσκόπησης
• Συμπόσιο Ρόδου – Καστελλόριζου -αφιερωμένο στα 40 χρόνια της Σύμβασης Δικαίου Θαλάσσης, που διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Διεθνούς Δικαίου & Διεθνών Σχέσεων (ΕΕΔΔΔΣ)
• Speedsector, μια εκδήλωση που διεξάγεται σε ετήσια βάση στη Ρόδο, με επίδειξη αγωνιστικών αυτοκινήτων
• 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΠΕΜΥ, με θεματολογία τη Μυοσκελετική Υγεία
• Το 5ο Διεθνές Συνέδριο για την Ποιμαντική Διακονία στον Χώρο της Υγείας
• 4th DDS State of the Art Conference, Διεθνές συνέδριο οδοντιατρικής
• LTS Rhodes, διεθνές event της εταιρείας προϊόντων υγείας Amway, και
• Το “Summer Aviation Forum”

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου