Τοπικές Ειδήσεις

Kινητικότητα για την υπογραφή σύμβασης ξενοδόχων-ξεν/λλήλων

Σε κινητικότητα βρίσκεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό (ΠΟΕΕ-ΥΤΕ) για την υπογραφή της νέας Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας για το 2020.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του προς την «δημοκρατική» ο πρόεδρος κ. Γιώργος Χότζογλου: «Βρισκόμαστε στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης με τους εργοδότες και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων. Ακόμη δεν έχουμε καταλήξει στην υπογραφή της τελικής Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας. Μετά την πρώτη συνάντηση, περιμένουμε να οριστεί μία ακόμη, ώστε να συζητήσουμε τις θέσεις μας. Αρχικώς, δεν βάζουμε τα αιτήματά μας στο τραπέζι, επειδή θέλουμε να συζητήσουμε με την εργοδοσία. Ωστόσο, ύστερα από 10 χρόνια κρίσης και μνημονίων, η δική μας πλευρά ζητά πραγματικές αυξήσεις και αποκατάσταση αδικιών τόσο σε οικονομικό όσο και σε θεσμικό επίπεδο. Όσον αφορά στην κατάρρευση της Thomas Cook, εμείς ως Ομοσπονδία, καταφέραμε και επιτεύχθηκε ρύθμιση από τα συναρμόδια υπουργεία Τουρισμού και Εργασίας για την παράταση επιδότησης των εργαζομένων, κατά ένα μήνα και με λιγότερα ένσημα. Βέβαια, αυτό που παρατηρούμε είναι να γίνονται συνεχώς ρυθμίσεις από την κυβέρνηση προς τους εργοδότες οπότε, κι εμείς προχωράμε κανονικά στη διαδικασία των επαναπροσλήψεων σε όσες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις επλήγησαν από την κατάρρευση της Thomas Cook. Έχουμε όλες τις διαβεβαιώσεις, ότι θα λειτουργήσουν κανονικά –αν και ο ακριβής αριθμός δεν έχει καταγραφεί ακόμη».
Ο κ. Χότζογλου υπογράμμισε πάντως, ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την υπογραφή της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Όσον αφορά στο νησί της Ρόδου, λόγω των εκλογών της Ένωσης Ξενοδόχων δεν έχει ακόμη προχωρήσει ο διάλογος.
Σύμφωνα, πάντως, με τον πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου κ. Θανάση Σταμούλη, που μίλησε στην «δ», εάν δεν προχωρήσει ο διάλογος (ύστερα από δύο εξώδικα που απέστειλε το Σωματείο στην Ένωση) και δεν καταλήξουν σε τελική συμφωνία, δεν θα υπογραφεί καμία σύμβαση και θα προχωρήσει η διαδικασία διά της εφαρμογής, της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου