Τοπικές Ειδήσεις

Ο Θεός Απόλλωνας Ηλίου, το επίσημο έμβλημα του Δήμου Ρόδου

Εγκρίθηκε το  αίτημα του δημοτικού συμβουλίου,  από το συμβούλιο τοπωνυμιών του Υπουργείου Εσωτερικών

Εγκρίθηκε από το συμβούλιο τοπωνυμιών του Υπουργείου Εσωτερικών, η υπ. αριθ. 1351/2018  απόφαση – αίτημα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ρόδου,  για τη χρήση του Θεού Απόλλωνα Ηλίου, ως επίσημο δηλωτικό σήμα και έμβλημα του Δήμου Ρόδου.

Αναλυτικότερα,  στο  συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα  Κώστα Πουλάκη, εγκρίθηκε  ως ιδιαίτερο δηλωτικό σήμα του δήμου, η προσωπογραφία του Θεού Απόλλωνα, που είναι χαραγμένη στα αρχαία νομίσματα, καθώς σχετίζεται ουσιωδέστατα με την εξόχως σημαντική και μέχρι σήμερα διακεκριμένη και περίφημη στο ευρωπαϊκό και διεθνές πολιτιστικό στερέωμα αρχαία ιστορία και μυθολογία της Ρόδου. Στη συνεδρίαση της επιτροπής    εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Γιώργος Πόκκιας ο οποίος ανέλυσε το σκεπτικό της Νομικής Υπηρεσία και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρόδου.

Στη δήλωση του ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος αναφέρθηκε στην ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που ενέκρινε την εισήγηση του προϊστάμενου της νομικής υπηρεσίας Θεόδωρου Παπαγεωργίου και επισήμανε ότι «και τυπικά πλέον με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών το έμβλημα του Θεού Ήλιου Απόλλωνα, που συμβολίζει την ιστορία των 3000 και πλέον ετών του νησιού και προοιωνίζει το λαμπρό του μέλλον»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου