ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ε. Λέκκας για σεισμική ακολουθία: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας – Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Ευθύμης Λέκκας

Ιδιαί­τερα καθη­συ­χα­στι­κός για την χθεσινή σει­σμική ακο­λου­θία σε Κοριν­θιακό, Κρήτη και Κάσο εμφα­νί­στηκε στην ΕΡΤ ο πρό­ε­δρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας λέγο­ντας ότι «δεν ανη­συ­χούμε, αλλά παρα­κο­λου­θούμε την εξέλιξη του φαι­νο­μέ­νου».

Μιλώ­ντας στην εκπομπή «Συν­δέ­σεις» ο καθη­γη­τής γεω­λο­γίας και δια­χεί­ρι­σης φυσικών κατα­στρο­φών περιέ­γραψε ότι «από χθες το από­γευμα έχουμε αλλε­πάλ­λη­λες σει­σμι­κές δονή­σεις στις συγκε­κρι­μέ­νες περιο­χές. Στον ανα­το­λικό Κοριν­θιακό, ο σεισμός έγινε σε περιο­χές όπου έχουμε έντονη σει­σμι­κό­τητα και ήταν της τάξης των 4,9 βαθμών της Κλί­μα­κας Ρίχτερ. Είναι γνωστό εστιακό κέντρο. Δεν ανη­συ­χούμε, αλλά παρα­κο­λου­θούμε την εξέλιξη του φαι­νο­μέ­νου».

Σύμφωνα με τον καθη­γητή γεω­λο­γίας και δια­χεί­ρι­σης φυσικών κατα­στρο­φών, η σει­σμική ακο­λου­θία που παρα­τη­ρεί­ται σε Κάσο και Κρήτη δεν προ­βλη­μα­τί­ζουν γιατί είναι στην υπο­θα­λάσ­σια περιοχή, γεγονός που μετρί­ασε τις όποιες επι­πτώ­σεις.

Σχο­λιά­ζο­ντας τον σεισμό στην Κρήτη ο κ. Λέκκας υπο­στή­ριξε ότι δεν συν­δέ­ε­ται με τους παλαιό­τε­ρους σει­σμούς σε Αρκα­λο­χώρι και Ζάκρο και δεν υπάρχει μια γενι­κό­τερη διέ­γερση στον ελλη­νικό χώρο.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.