Τοπικές Ειδήσεις

Κατατέθηκε ο φάκελος για τη χρηματοδότηση του Δημοτικού Σταδίου Ρόδου «ΔΙΑΓΟΡΑΣ»

Με τη σύμφωνη γνώμη του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, που εξασφάλισε η δημοτική αρχή του Αντώνη Β. Καμπουράκη και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος, υποβλήθηκε – παραμονή Χριστουγέννων – στο Υπουργείο Εσωτερικών, ο φάκελος για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης, που αφορά στην αποκατάσταση του Δημοτικού Σταδίου Ρόδου «ΔΙΑΓΟΡΑΣ».

Το Υπουργείο Εσωτερικών, με τη με αρ. πρωτ. 2225/14-01-2019 πρόσκληση IV με τίτλο «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων» και τις Σχετικές τροποποιήσεις, κάλεσε τους δήμους της χώρας και τα νομικά πρόσωπα αυτών, για την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης στο πλαίσιο του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ IΙ» και του Άξονα Προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων».

Σε συνέχεια της παραπάνω πρόσκλησης και σύμφωνα με την υπ’ αρ. 894/2019/29-11-2019 απόφαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου (ΑΔΑ:6ΦΤ9Ω1Ρ-ΔΛΛ), ο Δήμος Ρόδου, υπέβαλε στις 24 Δεκεμβρίου 2019 – παραμονή Χριστουγέννων – πρόταση για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο: «Αποκατάσταση Δημοτικού Σταδίου Ρόδου “ΔΙΑΓΟΡΑΣ”». Το κόστος της πρότασης ανέρχεται σε 600.000,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%, με το αυτό αιτούμενο ποσό χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II».

Ειδικότερα, κατόπιν σχετικής εισήγησης του αντιδημάρχου Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρα. Στέφανου Ι. Δράκου, το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου ενέκρινε την υπ’ αρ. 894/2019/29-11-2019 απόφαση (ΑΔΑ:6ΦΤ9Ω1Ρ-ΔΛΛ), για την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο περιγραφόμενο πρόγραμμα για την πράξη με τίτλο: «Αποκατάσταση Δημοτικού Σταδίου Ρόδου “ΔΙΑΓΟΡΑΣ”», βασιζόμενο στους κάτωθι βασικούς άξονες:

α) την κατεπείγουσα ανάγκη αποκατάστασης του Δημοτικού Σταδίου Ρόδου «ΔΙΑΓΟΡΑΣ»,

β) την ιστορική και πολιτιστική του αξία, που πολλαπλασιάζει και επιβάλλει την αναγκαιότητα διάσωσής του,

γ) το μεγάλο αριθμό αθλητών – ενηλίκων και ανηλίκων – που εξυπηρετεί, το αυξημένο κοινό εν γένει – επίσης ενηλίκων και ανηλίκων – που φιλοξενεί.

Σε συνέχεια αυτής, η νέα δημοτική αρχή του Αντώνη Β. Καμπουράκη και ο αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος – με την αρωγή των συνεργατών του – υπέβαλε αίτημα λήψης σύμφωνης γνώμης του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, το οποίο και εγκρίθηκε μέσα σε λιγότερο από είκοσι (20) ημέρες (!), καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενη διαδικασία και αποδεικνύοντας περίτρανα ότι, όπου υπάρχει πολιτική βούληση, υπάρχει και λύση (!)

Η σύμφωνη γνώμη του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, με ημερομηνία 23 Δεκεμβρίου 2019, οδήγησε στην υποβολή – την επομένη κιόλας ημέρα – του φακέλου που αφορά στην πρόταση χρηματοδότησης με τίτλο: «Αποκατάσταση Δημοτικού Σταδίου Ρόδου “ΔΙΑΓΟΡΑΣ”», προϋπολογισμού 600.000,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.

Η νέα δημοτική αρχή του Αντώνη Β. Καμπουράκη, μέσα σε λιγότερο από είκοσι (20) ημέρες, ενέκρινε την εισήγηση του αρμοδίου αντιδημάρχου Δρα. Στέφανου Ι. Δράκου, εξασφάλισε τη σύμφωνη γνώμη του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη, συνέταξε το φάκελο της πρότασης και την υπέβαλε στο Υπουργείο Εσωτερικών για χρηματοδότηση (!) Το πρόγραμμα, που έληγε την 31η Δεκεμβρίου 2019, περιλαμβάνει – παρά τις Κασσάνδρες – την πρόταση του Δήμου της Ρόδου.

 

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης

Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου