Ειδήσεις

Νέα πτέρυγα στο Rodos Princess με υποχρέωση να μη θιγεί και να αναδειχθεί το αρχαίο λατομείο

Την έγκριση της έδωσε η Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού για την προσθήκη νέας πτέρυγας στο ξενοδοχείο «Rodos Princess» στο Κιοτάρι της Ρόδου.

Οι προϋποθέσεις που έθεσε η Διεύθυνση είναι, μεταξύ άλλων, να τροποποιηθεί η υποβληθείσα αρχιτεκτονική μελέτη, ως προς τη χωροθέτηση του τμήματος ΧΙ της νέας πτέρυγας, το οποίο θα πρέπει να μην θίξει το τμήμα του αποκαλυφθέντος αρχαίου λατομείου, που έχει εντοπιστεί.

Επίσης, θα πρέπει να υποβληθεί σχετική μελέτη ανάδειξης του αρχαίου λατομείου, σε συνεργασία με την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου (περίφραξη, φωτισμός, τοποθέτηση ενημερωτικής πινακίδας, κ.λπ.), καθώς και μελέτη διαμόρφωσης-αποκατάστασης του περιβάλλοντος χώρου της μονάδας, οι οποίες θα συνοδεύουν την τροποποιητική μελέτη, που θα υποβληθεί προς έγκριση και θεώρηση στη Διεύθυνση.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίσουν μαζί με την τροποποιητική μελέτη όλες τις σχετικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες Υπηρεσίες για τις εκσκαφές και τις επεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον-γεωφυσικό ανάγλυφο της περιοχής.

tornosnews.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου