Αθλητικά

2ο Σκακιστικό Φεστιβάλ Ρόδου: Φινάλε με λάμψη

Ολοκληρώθηκε, με απόλυτη επιτυχία, το 2ο Σκακιστικό Φεστιβάλ Ρόδου, με τους διοργανωτές να εκδίδουν την ακόλουθη ανακοίνωση προς ενημέρωση:
«Με πανηγυρικό τρόπο έφτασε στο τέλος του το 2ο Σκακιστικό Φεστιβάλ Ρόδου με την τελετή λήξης και της απονομές της Ολυμπιάδας Σκακιού των Τυφλών. Το βράδυ της Τετάρτης 26 Οκτωβρίου του 2021 ανήμερα του Αγίου Δημητρίου με τον 9ο γύρο να ολοκληρώνεται ομαλά, έκλεισε η αυλαία του Φεστιβάλ που συνδιοργάνωσαν ο Σκακιστικός Όμιλος Ρόδου ‘’Ιππότης’’, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου.
Στην τελετή λήξης που προλόγισε για τους διοργανωτές η κ. Στέλλα Βουτσά, παραβρέθηκαν και έκαναν απονομές από την Περιφέρεια ο εντεταλμένος σε θέματα Αθλητισμού κ. Νικολής Νίκος, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Παππάς, ο εκπρόσωπος του Υπουργού Αθλητισμού κ Παύλος Μπακίρης, η πρόεδρος του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Κατερίνα Φραντζή, ο πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου ‘’Ιππότης’’ κ. Σταμος Καράβας, ο πρόεδρος του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης κ. Σέργιος Αϊβάζης, ο χορηγός ηλεκτρικής μετακίνησης κ. Νίκος Ξενάκης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ) κ. Ευσταθόπουλος Ευστάθιος , ο Β΄ αντιπρόεδρος της Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑκ. Στέφανος Φασιάς, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκάκι Τυφλών κ. Dr. Charudatta Jadhav. Χαιρέτησαν οι κ.κ. Αντώνης Καμπουράκης, Ευσταθόπουλος Ευστάθιος, Στέφανος Φασιάς και Gharudatta Jadhav ο οποίος και στο τέλος ανακοίνωσε τη λήξη της Ολυμπιάδας.
Η μικτή χορωδία υπό την διεύθυνση του Μιχάλη Καλαεντζή για μία ακόμα φορά μάγεψε με ένα πρόγραμμα Ελλήνων συνθετών, καθηλώνοντας το κοινό και κερδίζοντας το παρατεταμένο χειροκρότημά του στο φινάλε.
Στο περιθώριο της εκδήλωσης αναμνηστικά έδωσαν τιμής ένεκεν ο Στέφανος Φασιάς στον κ. Gharharudatta Jadhav, στον κ. Νικολή Νίκο και στον κ. Αντώνη Καμπουράκη.
Ο Στάμος Καράβας στον κ. Gharharudatta Jadhav, στον κ. Στέφανος Φασιάς και στον κ. Ευσταθόπουλο Ευστάθιο.
Για την ιστορία, πρωταθλήτρια ομάδα στην Ολυμπιάδα Τυφλών στο Σκάκι αναδείχτηκε η Ρωσία με 18 πόντους και αήττητη (9 αγώνες, 2 πόντους η νίκη, 1 η ισοπαλία, 0 η ήττα), δεύτερη η Πολωνία με 14 βαθμούς και τρίτη η Σερβία. Ακολούθησαν οι Γερμανία με 11, Ρουμανία 11, Ουκρανία 10, Ισπανία 10, Ινδία 9,Ουγκαρία 9, Βουλγαρία 9, Βόρεια Μακεδονία 9, Σουηδία 9, Ιταλία 9, Σλοβενία 9, Γαλλία 9, Λιθουανία 8, Ισραήλ 8, Κροατία 8, Φινλανδία 5, Κόσσοβο 4, Ελλάδα 3, Καναδάς – Κεμπέκ 2.
Στην τελετή λήξης δόθηκε η ευκαιρία σε όλους τους χορηγούς αυτής της προσπάθειας, να προβληθούν και συγκεκριμένα στη Μελισσοκομική Ρόδου, το Καφέ Ωβέρνη, το εστιατόριο Ρομέο ,την Ξενάκης Αυτοκίνητα, την Π.ΡΟ.ΤΟΥΡ, το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης, τον Οικονόμου Παναγιώτης Ο.Ε, την At Holidays, την J&D Rent a Car, την Papadimitriou & Associates, το Ράδιο Ταξί Διαγόρας, το Τρόπαιον, την πιτσαρία Buona Sera.
Ο έφορος αγώνων του Σκακιστικού Ομίλου ‘’Ιππότης’’ κ. Νίκος Βασιλάκης, εκ μέρους τόσο του Ομίλου όσο και της οργανωτικής επιτροπής θέλει να απευθύνει μετά το πέρας αυτής της πολύ μεγάλης εκδήλωσης ένα ευχαριστώ σε όλους τους συντελεστές.
Ένα ευχαριστώ στον κ. Νικολή Νίκο, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την ομάδα του για την αμέριστη συμπαράσταση και άψογη συνεργασία στην συνδιοργάνωση αυτή.
Τον ΔΟΠΑΡ και τον κ. Αλέξανδρο Κολιάδη γιατί ήταν εκεί και στήριξε την συνδιοργάνωση σε μια δύσκολη στιγμή.
Όλους τους χορηγούς γιατί βοήθησαν κάθε ένας λίγο ή πολύ προκειμένου να καταφέρουμε να κάνουμε τους περίπου 1300 επισκέπτες το 10ημερο του Οκτώβρη να έχουν μία ανάμνηση μαζί τους.
Συγκεκριμένα τον κ. Νίκο Ξενάκη για την παραχώρηση επί 10ημερο 3 ηλεκτρικών αυτοκινήτων ως χορηγό ηλεκτροκίνησης, εξυπηρετώντας όλες τις ανάγκες μετακινήσεων με μηδενικό κόστος.
Τον κ. Νίκο Ρέτσα και την Μελισσοκομική για τη διάθεση αριθμού εδεσμάτων της εταιρείας στη διοργάνωση.
Τον κ. Νίκο Νικολή για την Οικονόμου Παναγιώτης και ΣΙΑ ΟΕ, τον κ. Γιάννη Κορφιάτη και την J&D Rent a Car,τον Μιχάλη Τσιμπλή και το Ράδιο Ταξί ‘’Διαγόρας’’.
Τον κ. Γιώργο Καταχανά και το Καφέ Ωβέρνη, τoκ. Παναγιώτη Παπαδημητρίου και το λογιστικό του γραφείο, το Αρεταίο Μωραΐτη και την Nassos Keramik, τον Ηλία Μαρκόπουλο και την At Holidays, τον κ. Φωτεινό Αττιτή και την Έπαθλα Τρόπαιον, την κ. Νεκταρία Κασιώτη και το Ωδείο Δωδεκανήσου καθώς και τον Μάνο Κασιώτη και την Πιτσαρία Μπόνα Σέρα.
Επίσης, τους φορείς για την υποστήριξή τους, τον κ. Σέργιο Αϊβάζη και το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης, για την παραχώρηση αριθμού εικονογραφημένων καταλόγων έργων τέχνης, τον Αλέξανδρο Κολιάδη και τον Π.ΡΟ.ΤΟΥΡ για την παραχώρηση σημαντικού αριθμού φυλλαδίων και καταλόγων για το νησί της Ρόδου, τον κ. Γιώργο Ευγενικό και το ΙΝΚΑ για την αμέριστη στήριξη σε ότι προέκυψε.
Τον μαέστρο κ. Μιχάλη Καλαεντζή και όλους όσοι συμμετείχαν τόσο στην χορωδία του μουσικού σχολείου όσο και στη μικτή χορωδία του Δήμου αφιλοκερδώς, προσφέροντας μια νότα ποιότητας Ελληνικού πολιτισμού.
Τον Αντώνη Καμπουράκη, την Κατερίνα Μανουσάκη και όλο το προσωπικό του Ξενοδοχείου Ρόδος Παλάς για την άψογη συνεργασία, την εξυπηρέτηση, την υψηλή ποιότητα παροχής υπηρεσίας, που άφησε όλους τους συμμετέχοντες κατευχαριστημένους.
Την κ. Στέλλα Βουτσά που ως εθελόντρια και αφιλοκερδώς έφερε σε πέρας με απόλυτη επιτυχία και φινέτσα, ένα πολύ δύσκολο έργο, παρουσιάζοντας τόσο την έναρξη όσο και τη λήξη όλων των εκδηλώσεων που και των 3 πρωταθλημάτων που έλαβαν χώρα αυτό το 10ημερο.
Τους διαιτητές, φίλους μου και μέλη του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου ‘’Ιππότης’’ για την άψογη παρουσία τους και την καθοριστική τους δράση όπου απαιτήθηκε, κ. Σωτηρία Κοτταρά, κ. Ρηγόπουλο Κώστα, κ. Καραμποΐκη Σπύρο, κ. Διαμάντη Κώστα, κ. Μιχελάκη Βαγγέλη, κ. Ρούσο Γιάννη, κ. Παπαδόπουλο Ευθύμη, κ. Σερβό Μανώλη, κ. Μαριεττάκη Γιώργο , κ. Σαεφέρ Ρολάντ.
Τον φίλος μου επικεφαλής διαιτητή κ. Μιχάλη Κεραμιώτη, και την φίλη μου επικεφαλής κληρώσεων κ. Τάνια Κάραλη.
Σε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτό το φεστιβάλ, ως παίκτες , γονείς, θεατές και απόλαυσαν την εκδήλωση.
Στον Δημήτρη Λαδόπουλο, που κατάφερε να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής όντας σκακιστής του ‘’ Ιππότη’’ στην κατηγορία U23, μέσα στην έδρα μας, μέσα στους αγώνες που εμείς διοργανώσαμε. Περηφάνια και τιμή.
Σε όλους όσους ξέχασα και που συντελέσατε με τον τρόπο σας για την ολοκλήρωση αυτού του ωραίου ταξιδιού.
Τέλος, τον Νίκο Καλέση και τον Ηλία Μαρκόπουλο για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν στην οργανωτική ομάδα του ‘’ Ιππότης’’ και την ευκαιρία για περισσότερο σκάκι που δίνουν στον τόπο μας!
Ένα τέλος μια νέα αρχή! Να είστε όλοι καλά».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου