Τοπικές Ειδήσεις

Συνάντηση Δημάρχου Κω με αντιπροσωπεία της Πρεσβείας των Η.Π.Α

Αντιπροσωπεία του Πολιτικού Τμήματος της Πρεσβείας των Η.Π.Α. επισκέφτηκε το Δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά, υπό την επικεφαλής του Τμήματος (Political Counselor) κα Michele SIDERS, παρουσία τη κας Courtney KLINE, διπλωματικής υπαλλήλου του Πολιτικού Τμήματος με αρμοδιότητα στα θέματα ασφάλειας και του κ. Brian BREUHAUS, επίσης διπλωματικού υπαλλήλου στο Πολιτικό Τμήμα με αρμοδιότητα, μεταξύ άλλων, στα θέματα μετανάστευσης & ασύλου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης ο Δήμαρχος Κω αναφέρθηκε αναλυτικά στα δεδομένα της περιοχής μας ως συνόρου μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας και στις πιέσεις που έχει ασκήσει στη χώρα μας, στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και στην τοπική οικονομία το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, τονίζοντας ότι η Κως για γεωπολιτικούς λόγους αλλά και στο βαθμό που επηρεάζει την τουριστική οικονομία πρέπει να βγει από το χάρτη του μεταναστευτικού.

Ο Δήμαρχος Κω ανέδειξε το υψηλό φρόνημα των κατοίκων των νησιών μας, που αποτελεί μια από τις πιο φιλόξενες γωνιές του πλανήτη, επισήμανε ιδιαιτέρως ότι η Ελλάδα αποτελεί τον πυρήνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, τονίζοντας ότι μόνο ο σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο εγγυάται την ανάπτυξη των χωρών της περιοχής.

 

Γραφείο Τύπου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου