Ατάκτως Ερριμμένα

Σε γκρίζες περιοχές με μηδέν αντιστάσεις

‘ Άλλη μια έκτακτη Σύνοδος για το προσφυγικό προχθές στις Βρυξέλλες και βγαίνει αληθινό το Spiegel, αναφορικά με τις πιεστικές προτάσεις της Γερμανίας για τη δημιουργία ενός «στρατοπέδου» 50.000 προσφύγων. Μια ολόκληρη πόλη, δηλαδή, που θα έμπαινε έτσι στην λίστα της όγδοης η ενάτης σε μέγεθος πόλης της Ελλάδας. Δεν αρνήθηκε ο πρωθυπουργός ότι δέχθηκε πιέσεις, μέχρι που κατέληξαν τελικά στον αριθμό 20.000 επιδοτούμενων συν 30.000 σε hot spots.
Μια σύνοδος στην οποία δεν προσκλήθηκε η Τουρκία. Γιατί; μήπως επειδή οι διαπραγματεύσεις με αυτή είναι ξεχωριστές και το περιεχόμενό τους μυστικό;
Μια ακόμη σύνοδος που θεωρεί ότι η καθημαγμένη Ελλάδα, μπορεί να αντέξει κι άλλους δυστυχείς, κι άλλα νεκρά παιδιά στο Αιγαίο.
Έχουμε μπει σε γκρίζες περιοχές. Περνάμε στο επόμενο στάδιο του προσφυγικού προβλήματος. Τη χρήση των προσφύγων ως διαπραγματευτικού όπλου στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή.
Ο τρόπος με τον οποίο τέθηκε στην ατζέντα το ζήτημα αυτό, όπως είχε τεθεί και προηγουμένως το θέμα των κοινών περιπολιών του Λιμενικού της Τουρκίας και της Ελλάδας στο Αιγαίο, αποδεικνύει πως με την απίστευτη αποδυνάμωση που έχει υποστεί η χώρα λόγω της «ματωμένης διαπραγμάτευσης» από το Γενάρη του 2015 και του άγριου μνημονίου ως αποτέλεσμα -ή αυτό ή έξω από την Ευρώπη- καταφέραμε ή μάλλον κατάφεραν να ρίξουν στο μηδέν τις αντιστάσεις.
Να δούμε τι άλλο θα έρθει.
Θα μας δώσουν λέει ο πρωθυπουργός επιδότηση ενοικίου για τους 20.000. Απλώς, να του θυμίσουμε, ότι εάν κάποτε μια χώρα πληρώνονταν ακριβά για να μετατραπεί σε αποθήκη πυρηνικών και τοξικών αποβλήτων, δεν έχει καμία εξουσιοδότηση να μετατρέψει την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών, απλά για μια καλή κουβέντα του κ. Ολαντ, και ένα φιλικό νεύμα της κυρίας Μέρκελ.
Γιατί για αποθήκη μιλάμε. Σε μια χώρα με την ανεργία νέων ανθρώπων και επιστημόνων να κάνει πρωταθλητισμό, το όραμα του πρωθυπουργού για όφελος, από την κοινωνική ένταξη και απορρόφηση κάποιων προσφύγων επιστημόνων, την ώρα που εμείς αποχαιρετάμε τα παιδιά μας σε αεροδρόμια, γιατί δεν μπορεί να τα απορροφήσει, ανήκει στην σφαίρα του σουρεάλ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου