Ειδήσεις

Βάζουν πλώρη για το e-ticket- Ηλεκτρονικό εισιτήριο τώρα και στα πλοία

Και μέσω υπολογιστή ή έξυπνου κινητού από την ερχόμενη τουριστική σεζόν η έκδοση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Στην ηλεκτρονική εποχή περνά η ελληνική ακτοπλοΐα με την επικείμενη εφαρμογή του e-ticket. Στα πρότυπα του ηλεκτρονικού boarding pass των αεροπορικών εταιρειών, καθιερώνεται από την ερχόμενη τουριστική σεζόν και στα πλοία το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Το μέτρο περιλαμβάνεται σε μια σειρά δράσεων του υπουργείου Ναυτιλίας με στόχο αφενός την απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, αφετέρου τον εξορθολογισμό και τη μείωση του λειτουργικού κόστους της ακτοπλοΐας αλλά και την τόνωση της εμπορικής-επιβατικής κίνησης.

Σημειώνεται ότι εν μέσω οικονομικής ύφεσης οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έφτασαν στο χείλος της χρεοκοπίας, καθώς την περίοδο 2009-2013 το μεταφορικό έργο τους μειώθηκε κατά 30-35%.

«Το e-ticket είναι μια υπηρεσία που θα διευκολύνει τον επιβάτη στις συναλλαγές του και θα απλοποιήσει το σύστημα κρατήσεων και τις μετακινήσεις με το πλοίο» έχει δηλώσει στους εκπροσώπους των φορέων της ακτοπλοΐας ο αρμόδιος υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου