ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τάσιος (ΠΟΞ): Ο τουρισμός άντεξε στις πρωτοφανείς προκλήσεις – Τα δυο «βαρίδια»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Γρηγόρης Τάσιος
«Είναι η σωστή στιγ­μή για ένα συ­γκρο­τη­μέ­νο σχέ­διο για τον ελ­λη­νι­κό του­ρι­σμό, με το ξε­νο­δο­χείο να έχει πρω­τα­γω­νι­στι­κό ρόλο» δή­λω­σε ο πρό­ε­δρος της ΠΟΞ Γρη­γό­ρης Τά­σιος.

«Ο του­ρι­σμός, μέσα στην κρίση, έδει­ξε πως μπο­ρεί. Άντε­ξε στις πρω­το­φα­νείς προ­κλή­σεις που αντι­με­τώ­πι­σε η χώρα και έδει­ξε τη δυ­να­μι­κή του συ­νει­σφέ­ρο­ντας τα μέ­γι­στα για την επι­στρο­φή στην κα­νο­νι­κό­τη­τα» δή­λω­σε ο πρό­ε­δρος της Πα­νελ­λή­νιας Ομο­σπον­δί­ας Ξε­νο­δό­χων (ΠΟΞ), Γρη­γό­ρης Τά­σιος, με αφορ­μή τη ση­με­ρι­νή Πα­γκό­σμια Ημέρα Του­ρι­σμού.

«Είναι τώρα η σωστή στιγ­μή για ένα συ­γκρο­τη­μέ­νο σχέ­διο για τον ελ­λη­νι­κό του­ρι­σμό του 21ου αιώνα. Με το ελ­λη­νι­κό ξε­νο­δο­χείο να έχει πρω­τα­γω­νι­στι­κό ρόλο σε ένα νέο ανα­πτυ­ξια­κό πρό­τυ­πο εξω­στρέ­φειας, ποιό­τη­τας και βιώ­σι­μης αξιο­ποί­η­σης του φυ­σι­κού και πο­λι­τι­σμι­κού απο­θέ­μα­τος της χώρας» ση­μεί­ω­σε.

«Για να μπο­ρέ­σει ωστό­σο το ελ­λη­νι­κό ξε­νο­δο­χείο να δώσει όλα αυτά που πραγ­μα­τι­κά μπο­ρεί, θα πρέ­πει να απε­λευ­θε­ρω­θεί άμεσα από τα δύο με­γά­λα “βα­ρί­δια” που έχου­με σή­με­ρα στα πόδια μας: Την υπερ­φο­ρο­λό­γη­ση και τις πρα­κτι­κές αθέ­μι­του αντα­γω­νι­σμού από τις βρα­χυ­χρό­νιες μι­σθώ­σεις. Σε αυτή την κα­τεύ­θυν­ση, η Ομο­σπον­δία μας θα συ­νε­χί­σει με υπεύ­θυ­νο διά­λο­γο και τεκ­μη­ριω­μέ­να επι­χει­ρή­μα­τα να προ­α­σπί­ζε­ται το παρόν και το μέλ­λον του ελ­λη­νι­κού ξε­νο­δο­χεί­ου ως κα­τα­λύ­τη για την ανά­πτυ­ξη, την απα­σχό­λη­ση και την κοι­νω­νι­κή συ­νο­χή» πρό­σθε­σε ο πρό­ε­δρος της ΠΟΞ.

Πηγή euro2day.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.