Ειδήσεις

Ποινικές διώξεις σε πτωχεύσαντες t.o’s

Δικαστική έρευνα στους τουρ οπερέιτορ, που πτώχευσαν, σε 15 περιοχές της Ρωσίας διέταξε το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Kommersant», την Παρασκευή. Η έρευνα περιλαμβάνει και τον έλεγχο των δραστηριοτήτων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού και της Βιομηχανίας Rospotrebnadzora για το κατά πόσο υπάρχουν ευθύνες στην εποπτεία της τουριστικής αγοράς από την εκτελεστική εξουσία, αναφέρει η εφημερίδα, αν και αυτό δεν επιβεβαιώνεται ούτε από τη Υπηρεσία, ούτε από το υπουργείο Πολιτισμού που εποπτεύει την τουριστική βιομηχανία της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών, πτώχευσαν στη Ρωσία 35 μεγάλοι ταξιδιωτικοί οργανισμοί.

Η δικαστική έρευνα εστιάζεται σε παραβάσεις των φορολογικών νόμων, καθώς εικάζεται ότι πολλοί τουριστικοί πράκτορες απέφευγαν τις πληρωμές, μεταφέροντας χρήματα στους λογαριασμούς υπεράκτιων εταιρειών.

Στο πλαίσιο της θεσμικής θωράκισης που προωθεί η ρωσική κυβέρνηση για την εξυγίανση της τουριστικής αγοράς, όπως είπε ο επικεφαλής του υπουργείου Πολιτισμού Βλαντιμίρ Μεντίνα, θα δημιουργηθεί ξεχωριστό μητρώο των ταξιδιωτικών γραφείων.

Εν τω μεταξύ, συνελήφθη στην Αγία Πετρούπολη ο επικεφαλής του “Atlas”, που πτώχευσε, ο 69χρονος Ντμίτρι Smirnov, με την υποψία της απάτης με τα χρήματα των πελατών και καταζητείται ο Εσθονός γενικός διευθυντής του Nordic Star, ο 38χρονος Olin Oliver. Σε κατ ‘οίκον περιορισμό, επίσης, βρίσκεται ο υπεύθυνος του “Expo Tour” Ιgor Ryurikova.

Συνολικά, έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις εναντίον εταιρικών στελεχών 8 τουρ οπερέιτορ σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη για παράνομες δραστηριότητες και εσκεμμένη κατάχρηση των ταξιδιωτών. Αφορούν τους τουρ οπερέιτορ Veter, Labirint, Ideal Tour, IntAer, Windrose World, Nordic Star, Expo-Tour και Neva. Η έρευνα συνεχίζεται.

Με τις νέες ρυθμίσεις, εξάλλου, που προωθούνται οι ταξιδιωτικοί πράκτορες θα εισφέρουν στην ένωση “Turpomosch” ένα ποσό ως ασφάλιστρο ανάλογα με τον ετήσιο κύκλο εργασιών και τον αριθμό των τουριστών που αποστέλλουν στο εξωτερικό. Ετσι, για διακίνηση μέχρι 100.000 πελατών θα δίνουν 100 χιλ. ρούβλια, για πελατεία 100-500.000 θα εισφέρουν 300.000 ρούβλια και για πάνω από μισό εκατομμύριο ταξιδιώτες θα δίνουν 500 χιλ.ρούβλια. Το αποθεματικό, που θα συγκεντρωθεί, θα χρησιμοποιείται σε έκτακτες καταστάσεις.

tornosnews

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου