Ειδήσεις

Ο Βασίλης Α. Υψηλάντης για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας

Συμπληρώνουμε 40 χρόνια από την καταστατική διακήρυξη του πλέον σύγχρονου, ευρωπαϊκού και αποτελεσματικού πολιτικού φορέα στη χώρα μας, της Νέας Δημοκρατίας.
Από τη Διακήρυξη της Χαλκιδικής, που έγινε από τον ιδρυτή της, αείμνηστο Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή και μέχρι τις ημέρες μας, η παρουσία της παράταξης απετέλεσε καταλύτη για την πολιτική σταθερότητα, την ευρωπαϊκή προοπτική, τον εκσυγχρονισμό, την ανάπτυξη και βέβαια τη διασφάλιση και κατοχύρωση της διεθνούς θέσης της χώρας μας.
Η ειρηνική και αναίμακτη, σε σχέση με άλλες χώρες της Ν. Ευρώπης, μετάβασή μας από την πολιτική αστάθεια και τη δικτατορία στη Δημοκρατία, αποτελεί τη μεγαλύτερη προσφορά που συνδέθηκε αποκλειστικά με την εμβληματική προσωπικότητα του ιδρυτή της παράταξης.
Η πολιτική επίσης απόφαση ένταξής μας στις τότε Ευρωπαϊκές Κοινότητες και η επιτυχής αντιμετώπιση της πετρελαϊκής κρίσης από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον αείμνηστο Γεώργιο Ράλλη, αντίστοιχα, έδωσαν στη χώρα μας το στίγμα της, στο διεθνές περίγυρο και ασφάλεια από τη συνέργεια με οικονομικά προηγμένες χώρες της Δυτικής Ευρώπης.
Στα δύσκολα χρόνια του αποτυχημένου πειράματος του λεγόμενου τότε “σοσιαλιστικού μετασχηματισμού”, πολιτικές φυσιογνωμίες στην ηγεσία της παράταξης, ο Ευάγγελος Αβέρωφ-Τοσίτσας και ο Μιλτιάδης Έβερτ με τους δικούς τους αγώνες, επεδίωξαν να νουθετήσουν, να συγκρατήσουν και να ανατρέψουν την διαφαινόμενη κατάρρευση όσων θετικών είχαν προστεθεί στο εθνικό οικοδόμημα αλλά και πολλών αξιών της ελληνικής κοινωνίας.
Το δε ανορθωτικό και εξυγιαντικό έργο του Κωνσταντίνου Μητσοτοτάκη και λίγα χρόνια αργότερα του Κώστα Καραμανλή για να μπορέσει η χώρα να ξαναβρεί το βηματισμό της, πνίγηκε από κρατικιστικές θλιβερές αντιλήψεις με τα γνωστά αποτελέσματα.
Και πάλι η Νέα Δημοκρατία, την κρίσιμη στιγμή της κατάρρευσης και της χρεοκοπίας έδωσε λύσεις. ´Οταν οι άλλοι αρνούντο να αναλάβουν την ευθύνη της αναστροφής της τραγικής πορείας, αλλά και ως αντιπολίτευση να συνεισφέρουν με υλοποιήσιμες προτάσεις στην εθνική αυτή μάχη.
Με την υπεράνθρωπη προσπάθεια του Ελληνικού Λαού, με τα όποια λάθη κι αν έγιναν, λόγω της πιεστικής, από άποψη χρόνου, υποχρέωσης αντιμετώπισης καταστάσεων, τα οποία σε κάθε περίπτωση χρήζουν άμεσων διορθώσεων, τη θέληση και άλλων πολιτικών δυνάμεων να προσαρμοσθούν και να συνεισφέρουν στις επιδιώξεις του έθνους, ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς με μεθοδικότητα, αποφασιστικότητα και ειλικρίνεια κράτησε τη χώρα ζωντανή και δείχνει το δρόμο εξόδου από τα μνημόνια και εισόδου στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη.
Στην ιστορική και πάλι αυτή καμπή, το μήνυμα της επετείου των σαράντα χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, είναι ποτέ πιά επιστροφή στην επίπλαστη ευημερία που επαγγέλεται ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα άλλα λαικιστικά μορφώματα που τον συνεπικουρούν.
Τον αγώνα αυτό τον έντιμο για την πατρίδα και το μέλλον των παιδιών μας, θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις, με αξιοπρέπεια, ειλικρίνεια και εντιμότητα, με σεβασμό στον πολίτη και βέβαια στοχεύοντας πάντα στην περαιτέρω ευημερία και ανάπτυξη της Δωδεκανήσου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου