ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΙΝΑΛ: Ανίκανοι αποδεικνύονται οι βουλευτές της ΝΔ του νομού μας. Ούτε τους διοικούντες της ΔΕΗ δεν μπορούν να βάλουν στη θέση τους

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Επα­νερ­χό­μα­στε, πέντε μήνες μετά, για το θέμα της μη προ­σμέ­τρη­σης της εντο­πιό­τη­τας, στην υπό κα­τάρ­τι­ση προ­κή­ρυ­ξη πρό­σλη­ψης προ­σω­πι­κού της ΔΕΗ σε Ρόδο, Σύμη και Κάρ­πα­θο. Πέντε μήνες μετά και οι Κυ­βερ­νη­τι­κοί Κοι­νο­βου­λευ­τι­κοί μας εκ­πρό­σω­ποι, παρά τις όποιες δια­βε­βαιώ­σεις τους, δεν έχουν φέρει εις πέρας την απο­στο­λή τους. Αδυ­να­τούν (ή δεν θέ­λουν) να επα­να­φέ­ρουν τη διοί­κη­ση της ΔΕΗ στη σωστή κα­τεύ­θυν­ση.

Ως Νο­μαρ­χια­κή Επι­τρο­πή Κι­νή­μα­τος Αλ­λα­γής Ν. Δω­δε­κα­νή­σου εί­χα­με εκ­φρά­σει την από­λυ­τη και ξε­κά­θα­ρη δια­χρο­νι­κά θέση μας, για την από­λυ­τη πρό­τα­ξη της εντο­πιό­τη­τας σε όλες τις προ­σλή­ψεις στα Δω­δε­κά­νη­σα χωρίς εξαι­ρέ­σεις, είτε αυτές αφο­ρούν α) δη­μο­τι­κούς υπαλ­λή­λους β) δη­μό­σιους υπαλ­λή­λους γ) υπαλ­λή­λους ΔΕΚΟ και ΝΠΔΔ, δ) εκ­παι­δευ­τι­κούς πρω­το­βάθ­μιας και Δευ­τε­ρο­βάθ­μιας Εκ­παί­δευ­σης, μό­νι­μους και ανα­πλη­ρω­τές ε) στε­λέ­χη σω­μά­των ασφα­λεί­ας και ει­δι­κών κα­θη­κό­ντων.

Η δυ­σκο­λία της ζωής στα νησιά και οι μειω­μέ­νες ευ­και­ρί­ες δεν εξι­σώ­νο­νται με τον όρο της εντο­πιό­τη­τας στις κάθε εί­δους προ­κη­ρύ­ξεις, είναι όμως ένα ισχυ­ρό κί­νη­τρο για να μέ­νουν οι νέοι άν­θρω­ποι στα νησιά και να μην τα εγκα­τα­λεί­πουν. Είναι λόγος επι­βί­ω­σης των νη­σιω­τι­κών κοι­νω­νιών, είναι λόγοι εθνι­κής και κοι­νω­νι­κή συ­νο­χής.

Στις πε­ρι­πτώ­σεις εγκα­τα­στά­σε­ων που αντι­κει­με­νι­κά επι­βα­ρύ­νουν με τη λει­τουρ­γία τους τις το­πι­κές κοι­νω­νί­ες, η πρό­νοια πρι­μο­δό­τη­σης πρό­σλη­ψης των κατά τόπο κα­τοί­κων, είναι ελά­χι­στη πράξη κοι­νω­νι­κής δι­καιο­σύ­νης. Πόσο μάλ­λον όταν υπάρ­χουν συ­γκε­κρι­μέ­νες δε­σμεύ­σεις που δό­θη­καν κατά τη δια­δι­κα­σία απο­δο­χής τους από την το­πι­κή κοι­νω­νία και απο­τε­λούν πλέον συμ­βα­τι­κή υπο­χρέ­ω­ση. Το κρά­τος δεν μπο­ρεί να λει­τουρ­γεί ως «πο­νη­ρός» αντι­συμ­βαλ­λό­με­νος, εξα­πα­τώ­ντας του πο­λί­τες του.

Η Ελ­λη­νι­κή Κυ­βέρ­νη­ση οφεί­λει να στη­ρί­ζει τις μι­κρές κοι­νω­νί­ες που δια­τη­ρούν ζω­ντα­νή την Ελ­λη­νι­κή ύπαι­θρο και τον πρω­το­γε­νή τομέα.

Η Κοι­νό­τη­τα της Κατ­τα­βιάς επα­να­φέ­ρει το θέμα, γιατί σε πρό­σφα­τη ει­σή­γη­ση της διοί­κη­σης της ΔΕΗ γί­νε­ται φα­νε­ρό ότι οι δια­μαρ­τυ­ρί­ες της το­πι­κής κοι­νω­νί­ας δεν ει­σα­κού­στη­καν εκεί που έπρε­πε. Προ­φα­νώς κά­ποιοι δεν τις έθε­σαν στο επί­πε­δο και στην έντα­ση που έπρε­πε. Κά­ποιοι που ορ­κί­στη­καν να υπη­ρε­τούν τα συμ­φέ­ρο­ντα του τόπου αυτού, δεν μί­λη­σαν αρ­κε­τά δυ­να­τά για να ακου­στούν, ή δεν μί­λη­σαν κα­θό­λου.

Το ΚΙ­ΝΗ­ΜΑ ΑΛ­ΛΑ­ΓΗΣ πα­ρα­μέ­νει δίπλα στους Νο­τιο­ρο­δί­τες στη­ρί­ζο­ντας το δί­καιο αγώνα τους και απαι­τού­με τα αυ­το­νό­η­τα: Τα συμ­φω­νη­θέ­ντα να τη­ρη­θούν.

 

 

ΚΙ­ΝΗ­ΜΑ ΑΛ­ΛΑ­ΓΗΣ

ΝΟ­ΜΑΡ­ΧΙΑ­ΚΗ ΕΠΙ­ΤΡΟ­ΠΗ

νο­τί­ου συ­γκρο­τή­μα­τος ΔΩ­ΔΕ­ΚΑ­ΝΗ­ΣΟΥ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.