ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Χαϊκάλης παραδέχθηκε ότι αυτός είναι ο Υπουργός με την offshore

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Χαικάλης Παύλος

Την ύπαρ­ξη offshore εται­ρεί­ας στην Κύπρο πα­ρα­δέ­χτη­κε ο ηθο­ποιός και απερ­χό­με­νος υπουρ­γός Παύ­λος Χαϊ­κά­λης, μι­λώ­ντας στο MEGA.

Την υπό­θε­ση έφε­ραν στο φως 18 βου­λευ­τές της ΝΔ που “φω­το­γρά­φι­ζαν” με συ­νε­χείς ερω­τή­σεις τους στη Βουλή τον Παύλο Χαϊ­κά­λη, χωρίς να τον κα­το­νο­μά­ζουν.

Πά­ντως ο κ. Χαϊ­κά­λης υπο­στή­ρι­ξε οτι δεν έχει κέρδη και γι’ αυτό δεν τη δή­λω­σε στο πόθεν έσχες, αν και ο νόμος απα­γο­ρεύ­ει κα­τη­γο­ρη­μα­τι­κά την κα­το­χή εξω­χώ­ριων εται­ρειών από βου­λευ­τές.

Συ­γκε­κρι­μέ­να, ο κ. Χαϊ­κά­λης δή­λω­σε στο MEGA πως “δεν πρό­κει­ται για offshore εται­ρεία αλλά για μια εται­ρεία που δια­σφα­λί­ζει τα πνευ­μα­τι­κά μου δι­καιώ­μα­τα για κι­νη­μα­το­γρα­φι­κές και θε­α­τρι­κές ερ­γα­σί­ες που παί­ζο­νταν στην Κύπρο όταν ασκού­σα το επάγ­γελ­μα του ηθο­ποιού. Δεν υπάρ­χουν αδή­λω­τα ει­σο­δή­μα­τα από αυτή την εται­ρεία, η οποία ου­σια­στι­κά από το 2011 είναι ανε­νερ­γή”.

Την υπό­θε­ση γνώ­ρι­ζε και ο πρό­ε­δρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμ­μέ­νος, ο οποί­ος μι­λώ­ντας στην πρω­ι­νή εκ­πο­μπή του Μέγκα εξα­πέ­λυ­σε επί­θε­ση στη Νέα Δη­μο­κρα­τία, κα­λύ­πτο­ντας τον βου­λευ­τή του κόμ­μα­τός του και νυν υφυ­πουρ­γό.

Χθες οι βου­λευ­τές της Ν.Δ., με επι­κε­φα­λής τον Λευ­τέ­ρη Αυ­γε­νά­κη, επα­νήλ­θαν δί­νο­ντας αυτή τη φορά τα στοι­χεία της εται­ρεί­ας, η οποία ονο­μά­ζε­ται Metrofin Limited, έχει με­το­χι­κό κε­φά­λαιο 1000 ευρώ και έτος ίδρυ­σης το 2008. Κά­λε­σαν επί­σης τον πρω­θυ­πουρ­γό και τους συ­ναρ­μό­διους υπουρ­γούς να απα­ντή­σουν αν υπάρ­χει μέλος της κυ­βέρ­νη­σης που συμ­με­τέ­χει σε offshore εται­ρεία.

Σή­με­ρα, ο υπουρ­γός Επι­κρα­τεί­ας Πα­να­γιώ­της Νι­κο­λού­δης ενη­μέ­ρω­σε ότι έχει ζη­τη­θεί έλεγ­χος, με σχε­τι­κό αί­τη­μα στο απο­κλει­στι­κά αρ­μό­διο όρ­γα­νο ελέγ­χου, όχι απλώς ενός μέ­λους της κυ­βέρ­νη­σης, αλλά όλων των μελών της κυ­βέρ­νη­σης για το εν­δε­χό­με­νο δια­τή­ρη­σης offshore.

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από capital.gr και euro2day.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.