Τοπικές Ειδήσεις

Γ. Νικητιάδης: «Η παραβίαση του απορρήτου των συνομιλιών Ανδρουλάκη μας αφορά όλους»

Με αφορμή την αποκάλυψη της απόπειρας παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου, του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη ο Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής και τ. υφυπουργός Πολιτισμού – Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης σε ερώτηση που του απηύθυνε η ΕΡΑ Νοτίου Αιγαίου μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής:

«Είναι τεράστιο ζήτημα για μας, για όλους μας το μην αισθανόμαστε ότι υπάρχει ασφάλεια στις συνομιλίες μας. Το γεγονός ότι η αποκάλυψη επιβεβαιώνεται από Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δίδει μεγαλύτερη βαρύτητα στη σημασία της καταγγελίας και στην αξιοπιστία της.

Η κυβέρνηση, οφείλει να τηρήσει τις υποσχέσεις τις και να φέρει πολύ γρήγορα στη δημοσιότητα, οτιδήποτε στοιχεία υπάρχουν για την παγίδευση του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη. Εμείς θα απαιτήσουμε με κάθε τρόπο να πέσει φως.

Ποιοι θέλανε να παρακολουθήσουν το Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ;

Ποιοι είναι αυτοί που παίζουν στα υπόγεια για να χτυπάνε κάτω από τη μέση;

Ποιοι θέλουν να μη βγαίνει στην επιφάνεια η αλήθεια ;

Δεν έχει ο κ. Ανδρουλάκης να φοβηθεί τίποτα.

Να θυμηθούμε και την ανάλογη υπόθεση του δημοσιογράφου Θ. Κουκάκη, με το ίδιο ακριβώς λογισμικό, για την οποία ακόμη δεν υπάρχει καμία ενημέρωση. Ας μη φαντάζεται η κυβέρνηση ότι θα εμείς θα επαναπαυθούμε αν ακολουθήσει την ίδια τακτική με τον κ. Κουκάκη».

Ο κ. Νικητιάδης δήλωσε περαιτέρω : «Το θέμα αυτό είναι πολύ σημαντικό και κατά βάσει πολιτικό και ηθικό. Κανένας πολίτης δε θα πρέπει να παρακολουθείτε. Είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα το απαραβίαστο των επικοινωνιών. Θεωρήσαμε ότι η εποχή των «κοριών» έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Η συνταγματική τάξη, η δημοκρατικοί θεσμοί και η πολιτική ζωή προστατεύονται από μηχανισμούς διαφάνειας που θα πρέπει να αποκαλύψουν άμεσα ποιοι και γιατί κρύβονται πίσω από τις παρακολουθήσεις, που μας μεταφέρουν σε σκοτεινές εποχές».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου