Αθλητικά

Ποδηλασία: Αύριο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας Ομνιουμ 2021

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας με τη συνεργασία του Π.Ο. Ροδήλιος διοργανώνει την Τετάρτη 28 Ιουλίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας Όμνιουμ 2021, στις κατηγορίες Εφήβων, Παίδων και Κορασίδων στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ.
Αρχικά είχε αποφασιστεί να διεξαχθεί και κατηγορία Νεανίδων, όμως δεν θα γίνει λόγω πολύ μικρού αριθμού συμμετοχής.
Ο Ροδήλιος θα συμμετάσχει στον αγώνα με επτά αθλητές. Πρόκειται για τους Μιχάλη Σαββάκη, Αριστείδη Κουτούνη, Κωνσταντίνο Κούρο, Τσαμπίκο- Σπύρο Ξεσφίγγη, Λουκά- Μαρίνο Παπακωνσταντίνου, Άγγελο- Ανδρέα Σκαλίδη και Γιάννη- Εφραίμ Μονδάνο
Αναλυτικά τα σημαντικότερα σημεία της προκήρυξης:
Ο αγώνας Ομνιουμ αποτελείται από τέσσερεις (4) επιμέρους αγωνίσματα τα οποία πρέπει να διεξαχθούν σε μία αγωνιστική ημέρα, με την ακόλουθη νέα σειρά :
– Αγώνας Σκράτς, ως ακολούθως : 7,5 χλμ για Έφηβους ,5 χλμ για Νεανίδες, Παίδες, Κορασίδες.
– Αγώνας Τέμπο, ως ακολούθως : 7,5 χλμ για Έφηβους, 5 χλμ για Νεανίδες, Παίδες, Κορασίδες.
– Αγώνας με Αποκλεισμό.
– Αγώνας Πόντων, ως ακολούθως : 20 χλμ για Έφηβους, 15 χλμ για Νεανίδες, Παίδες, 10 χλμ για Κορασίδες
Διοργάνωση του αγώνα
– Όπου αυτό είναι δυνατόν, θα πρέπει να υπάρχει μία παύση 30 τουλάχιστον λεπτών, μεταξύ δύο αγωνισμάτων.
Κάθε ποδηλάτης που δεν παίρνει εκκίνηση σε κάποιο από τα αγωνίσματα του Ομνιουμ, αποκλείεται από την συμμετοχή στα υπόλοιπα αγωνίσματα που ακολουθούν και θα θεωρείται σαν ποδηλάτης που εγκατέλειψε τον αγώνα.
Κατάταξη
– Μετά από κάθε αγώνισμα θα ανακοινώνονται πλήρη αποτελέσματα.
Ένα σύνολο (άθροισμα) βαθμών, που θα ενημερώνεται μετά από κάθε αγώνισμα, και θα αποτελεί την Γενική Ατομική Κατάταξη μέχρι την στιγμή εκείνη, θα ανακοινώνεται μετά από το αγώνισμα αυτό. Νικητής θα είναι ο ποδηλάτης που έχει τους περισσότερους πόντους μετά το πέρας όλων των αγωνισμάτων.
Στα πρώτα τρία αγωνίσματα οι αθλητές θα παίρνουν τους εξής πόντους: 1ος 40 π., 2ος 38 π., 3 ος 36 π., 4ος 34 π., και ούτω καθεξής.
Αθλητές που θα κατατάσσονται στην 21η θέση και κάτω, θα παίρνουν από έναν πόντο ο καθένας.
Στο 4 ο και τελευταίο αγώνισμα, στο αγώνισμα των πόντων, οι αθλητές ξεκινούν τον αγώνα έχοντας το σύνολο των βαθμών από τα 3 προηγούμενα αγωνίσματα. Στο σύνολο αυτό, θα προστίθενται οι βαθμοί για αυτούς που κερδίζουν γύρο και θα αφαιρούνται για αυτούς που χάνουν γύρο. Επίσης θα προστίθενται οι κερδισμένοι πόντοι από τα σπρίντ. Νικητής του όμνιουμ θα αναδεικνύεται ο αθλητής με τους περισσότερους πόντους.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας (ισοπαλίας), νικητής αναδεικνύεται ό αθλητής που έχει την καλύτερη κατάταξη στο τελικό σπρίντ του αγωνίσματος των πόντων. Οι αγώνες διεξάγονται με τους Κανονισμούς της Ε.Ο. Ποδηλασίας και της UCI, και ειδικότερα για την ποδηλασία πίστας.
Ειδικοί Κανονισμοί Αγώνων :
-Συμμετοχές, τεχνικά και διαδικαστικά θέματα
-Στο Πρωτάθλημα, κάθε σωματείο, μέλος της Ε.Ο.Ποδηλασίας έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες με 2 αθλητές και 3 αθλήτριες το πολύ, ανά κατηγορία.
-Σε περίπτωση που σε κάποια κατηγορία δηλώσουν συμμετοχή, περισσότεροι από 24 ποδηλάτες, τότε θα διεξαχθεί ένας προκριματικός αγώνας πόντων σε σειρές, ώστε στο όμνιουμ να προκριθεί, ένας συνολικός αριθμός αθλητών, που θα καθορισθεί μετά το πέρας αποστολής των Δηλώσεων Συμμετοχής, ανάλογα με το σύνολο των συμμετοχών.
-Αλλαγές στις δηλώσεις συμμετοχής ή ακυρώσεις συμμετοχών, μπορούν να γίνουν κατά την διάρκεια του ελέγχου των δελτίων το αργότερο, και σαφώς πριν την έναρξη του Τεχνικού Συνεδρίου. Αλλαγές αθλητών επιτρέπονται μόνο με δηλωμένους ως αναπληρωματικούς ποδηλάτες.
-Χωρίς να παραβλέπονται οι διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου, ποδηλάτης (-ισσα), που δεν θα εμφανιστεί να αγωνιστεί, θα αφαιρούνται 10 βαθμοί από την ετήσια βαθμολογία του σωματείου του, για κάθε ποδηλάτη/ισσα, ανά αγώνισμα.
-Επίσημες προπονήσεις για όλες τις κατηγορίες θα οργανωθούν την Τρίτη 27/07/2021 και από ώρα 11:00 – 19:30.
Οι επίσημες προπονήσεις θα οργανωθούν με διαχωρισμό σωματείων, σε περιόδους των 90’, τηρουμένου του υγειονομικού πρωτοκόλλου.
Η επιλογή των σωματείων, για κάθε προπονητική περίοδο θα γίνει από την Ε.Ο.Π, και θα ανακοινωθεί μετά την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής.
-Η χρήση κράνους και ποδηλάτου με προδιαγραφές πίστας είναι υποχρεωτική και στις προπονήσεις. Επίσης κατά την διάρκεια των επίσημων προπονήσεων και των αγώνων δεν επιτρέπεται η χρήση οποιασδήποτε ηλεκτρονικής συσκευής (ενδοεπικοινωνίας, walkman, mp3 player κλπ.) με κίνδυνο αποκλεισμού του ποδηλάτη.
-Στα αγωνίσματα οι ποδηλάτες θα συμμετέχουν με τις επίσημες δηλωμένες για το 2021 εμφανίσεις των σωματείων τους. Για τον λόγο αυτό όποιο σωματείο δεν έχει αποστείλει την επίσημη εμφάνιση του για το 2021 σε σχέδιο ή φωτογραφία, θα πρέπει να το κάνει το συντομότερο δυνατό και μέχρι την Δευτέρα 19/07/2021, και ώρα 12:00 το μεσημέρι, στο e-mail της Ομοσπονδίας eopbike@otenet.gr.
-Η Γραμματεία θα λειτουργεί σε αίθουσα του ποδηλατοδρομίου, την Τρίτη 27/07/2021, από τις 14:00 – 17:00, όπου θα γίνει ο έλεγχος των δελτίων, η επιβεβαίωση των συμμετοχών και η παραλαβή των αριθμών.
Έπαθλα:
Μετάλλιο και δίπλωμα στους τρεις πρώτους νικητές ή νικήτριες κάθε κατηγορίας, για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
Στον Πρωταθλητή Ελλάδος κάθε κατηγορίας, θα απονεμηθεί φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδος.
Απονομές Επάθλων:
Όπως ορίζονται από το πρόγραμμα. Οι ποδηλάτες θα προσέρχονται στις απονομές υποχρεωτικά με την αγωνιστική τους ενδυμασία.
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ Ε.Ο.Π. Οι συμμετέχοντες θα επιδεικνύουν στον υπεύθυνο Covid της διοργάνωσης, αρνητικά αποτελέσματα testing (PCR ή rapid 48 ωρών ή self test εντός 24 ωρών .
Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου